Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Mingun en sagaing
Vorige pagina

€96,-

per persoon vanaf

Tour: Mingun en Sagaing

(T-MM-0819)

Dagexcursie

Leuke pluspunten om te weten

  • Ontspannen boottocht over de Irrawaddy
  • Rondwandeling in Mingun
  • Bezoek aan diverse pagodes op de Sagaing heuvel
Vandaag gaat u de omgeving van Mandalay verder verkennen. In oude tijden wisselden de machthebbers van het oude Birma regelmatig van hoofdstad, waardoor u in deze omgeving verschillende oude hoofdsteden van het Birmese rijk terugvindt.

Vandaag bezoekt u als eerste Mingun, een oude stad die zo’n 11 km stroomopwaarts langs de Irrawaddy rivier ligt. Vanaf de kade van Mandalay vertrekt u per lokale boot en vaart de rivier op naar Mingun, de voormalige hoofdstad van koning Bodawpaya. Eind 18e eeuw begon hij met de oprichting van wat Birma’s grootste tempel moest worden, de Mingun Paya. Helaas is deze echter nooit helemaal afgemaakt. De volledige tempel zou zo’n 150 m hoog worden, men is tot zo’n 50 m gekomen. Nu staat er dus een half afgebouwde stoepa, die desalniettemin indrukwekkend is. U kunt de stoepa beklimmen via een stijle trap. Eenmaal boven geniet u van een wijds uitzicht over het oude stadje, de natuur rondom en de kronkelende Irrawaddy rivier.

Vanaf de ruïne tempel loopt u verder naar de Mingun Bell, een enorme bronzen klok van bijna 4 m hoogte en de grootste werkende klok ter wereld. U kunt de klok van dichtbij bekijken en hem zelf luiden, zodat u het indrukwekkende geluid van dit enorme gevaarte kunt ervaren. Verder het pad langs de rivier volgend komt u aan bij de volgende bezienswaardigheid van Mingun, namelijk de Myatheindan Pagode, een spierwitte tempel die de kosmos van Boeddha uitdrukt. De tempel bestaat uit 7 lagen die omzoomd worden door een golvende rand rondom die de bergketens van Birma voor moeten stellen. Beslist een totaal andere tempel dan u tot op heden heeft gezien in Myanmar.

Vervolgens gaat u weer aan boord van uw boot en keert u terug naar de kade van Mandalay. Per auto gaat u op weg naar de volgende oude stad die vandaag op het programma staat, Sagaing. Gelegen aan de voet van de Sagaing heuvel is deze plaats van spiritueel belang en vele pelgrims bezoeken deze plaats om boven op de heuvel te mediteren. In de omgeving vindt u een soortgelijke tempelvlakte als bij Bagan, echter iets kleinschaliger met zo’n 500 stupa’s. Samen met uw gids gaat u verschillende pagodes bezichtigen die rondom de heuvel liggen.

Na het bezoek aan deze 2 oude steden keert u terug naar Mandalay en wordt u bij uw hotel afgezet.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel