Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Highlights myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

€1365,-

per persoon vanaf

Tour: Highlights Myanmar

(T-MM-1802)

13-daagse privé rondreis Myanmar (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Yangon
Aankomst op de internationale luchthaven van Yangon, waar uw lokale gids u opwacht voor de transfer naar uw hotel.

De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of kunt u het sfeervolle Yangon op eigen gelegenheid ontdekken. De stad heeft diverse attracties en biedt een uitstekende eerste indruk van dit bijzondere land. De stad heeft onder andere een rijk koloniaal verleden vanwege de jarenlange overheersing door de Engelsen, met de daar bijpassende architectuur.

Dag 2: Yangon
Vandaag start uw rondreis Myanmar met een stadstour door Yangon. Als eerste gaat u naar de Chaukhtatgyi Paya, een relatief onbekende tempel waar een enorme liggende Boeddha is gehuisvest. Het beeld is prachtig versierd en bekleed met bladgoud, maar alleen de afmeting van het beeld (66 m!) zal u al versteld doen staan. Daarna is het tijd om door het koloniale centrum te wandelen om de vele oude gebouwen te bewonderen. Hier ligt ook de belangrijke Sule Pagode, die volgens de legende een haar bevat van de Boeddha, die deze persoonlijk gedoneerd zou hebben.

’s Middags kunt u naar de Bogyoke markt (Gesloten op maandag en nationale feestdagen). Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te kopen. Wilt u liever nog wat meer rondwandelen, dan kunt u langs de rivier en door Chinatown struinen. Ook gaat u een Birmese waarzegger bezoeken, die u kan vertellen hoe uw toekomst er uit zal zien. U zult erachter komen dat de Birmezen erg bijgelovig zijn en dus veelvuldig een waarzegger of astroloog raadplegen bij belangrijke beslissingen of gebeurtenissen.

Aan het eind van de middag is het tijd om naar de bekendste tempel van het land te gaan, de Shwedagon Pagode, waar u de zonsondergang zult meemaken. Al wandelend rondom de 99 m hoge gouden stoepa voelt u de spiritualiteit van deze plaats en komt u even helemaal tot rust. Als de zon ondergaat kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt deze bijna licht te geven. Een bijzonder schouwspel en beslist het perfecte begin van uw rondreis door Myanmar.

Dag 3: Yangon - Bagan
U vertrekt al vroeg naar de luchthaven van Yangon en heeft een korte vlucht naar Bagan. Aangekomen op de luchthaven van Nyaung U staat uw gids weer op u te wachten en vertrekt u richting Bagan.

De dag start op de lokale markt van Nyaung U, waar u nog wat beter kennis kunt maken met de vriendelijkheid van de Birmezen en wat inkopen kunt doen.

Daarna gaat u richting de tempels. Uw gids neemt u mee naar de belangrijkste tempels die u echt moet zien in Bagan. U zult in ieder geval de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode bezoeken en de fijne kunst van de Ananda tempel bewonderen. Heeft u zelf voorkeuren van welke tempels u wilt zien, bespreek dit dan met uw gids. Hij kan het programma precies naar uw wens indelen.

Bagan is bij toeristen natuurlijk vooral bekend vanwege de tempels, maar voor Birmezen is het bekend vanwege het zogenaamde lacquerware. De met de speciale boomhars gelakte voorwerpen worden met de hand gemaakt en kunstig beschilderd en versierd. U bezoekt een werkplaats waar u kunt zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Na diverse tempels gezien te hebben, is het tijd voor een andere invalshoek. U gaat per boot een stukje de Irrawaddy rivier op om het leven langs de rivier te zien en van de zonsondergang vanaf de rivier te genieten.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met de 2-daagse tour Bago & Mount Kyaikthiyo. Tijdens deze tour gaat u een stukje van de Mon staat bekijken. Uw bestemming is één van de belangrijkste Mon tempels, de Gouden Rots tempel, gelegen op de top van Mount Kyaikthiyo.

Dag 4: Bagan
Vandaag kunt u zelf op pad. Bagan is een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen om zo alle tempels te gaan bekijken.

Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen. Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rondfietsen en een goede indruk van de omgeving opdoen. Gaat u liever met een gids fietsen, dan kunnen wij optioneel voor u reserveren.

Dag 5: Bagan
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u wat uitrusten bij het zwembad van uw hotel of als u nog niet genoeg heeft van de tempels, deze verder gaan verkennen. Wilt u ook iets van de omgeving van Bagan zien, dan kunt u voor de optionele excursie naar Mount Popa kiezen.

Mount Popa
Vandaag bezoekt de heilige berg van Myanmar, Mount Popa, een uitgedoofde vulkaan die bijna als uit het niets 1518 m omhoog steekt. Voor de Birmezen is deze berg, wat Olympus voor de Grieken is. Ze geloven dat de nats (heilige geesten) hier wonen. Bovenop de top van Mount Popa is een klooster gebouwd en dit is een waar pelgrimsoord voor de Birmezen. De weg naar boven voert u langs meer dan 700 traptreden, een hele klim. Onderweg kunt u echter meerdere keren stoppen en de vele aapjes die hier leven bekijken of alvast een voorproefje van het uitzicht nemen. Het beste uitzicht heeft u echter pas als u helemaal bovenaan staat, een weids panorama over de relatief vlakke omgeving.

Dag 6: Bagan - Mandalay
Vroeg vertrek naar het vliegveld, want uw rondreis door Myanmar gaat verder noordwaarts. Een korte vlucht brengt u in Mandalay. Hier aangekomen ontmoet u uw gids en vertrekt u richting de stad.

Onderweg bezoekt u een bijzondere tempel die niet alleen een prachtig versierd is met indrukwekkende boeddhabeelden en bladgoud, hij wordt ook bewoond door een aantal enorme pythons die u van dichtbij kunt bekijken.

Hierna rijdt u door naar de stad Mandalay met haar hectische en drukke straatbeeld waar altijd wel iets gebeurd. U bezoekt de allerbelangrijkste tempel van deze omgeving, de Maha Muni Pagode met een kolossaal boeddhabeeld bedekt met een dikke laag bladgoud. De stad Mandalay is ook het centrum van allerlei lokale ambachten. Zo gaat u zien hoe het kostbare bladgoud voor de tempels wordt vervaardigd, hoe men kleurige minutieus gedecoreerde wandtapijten maakt en hoe de fijngesneden marmer beelden worden gemaakt.

Hierna is het tijd om even uit te rusten. U gaat naar een lokale teashop, een typisch verschijnsel in Myanmar. Gezeten op een simpel krukje of stoeltje tussen de locals, kunt u een kopje thee drinken en verschillende heerlijke snacks proberen. Kijk ondertussen goed om u heen, want een teashop is in Birma niet zomaar een café, maar een werkelijk onderdeel van de traditionele cultuur. Het is een plaats om vrienden en familie te ontmoeten, maar ook om zaken te bespreken en de beste deals te maken. En dit alles onder het genot van kopje melkthee.

’s Middags bezoekt u het indrukwekkende Shwenandaw klooster en de Kuthodaw Pagode, waar ’s werelds grootste boek gehuisvest is. Aan het eind van de middag gaat u naar de Mandalay Hill. Via een trap van meer dan 1700 treden is deze beklimming een ware uitdaging, maar de beloning is groot. Vanaf dit hoge punt heeft u een spectaculair uitzicht tijdens zonsondergang over het landschap met de kronkelende Irrawaddy rivier. Bent u al wat vermoeid van de reeds geleverde inspanning en vele indrukken, neem dan gerust de lift naar boven en geniet alsnog van het prachtige uitzicht.

Dag 7: Omgeving Mandalay
De dag begint met een bezoek aan de speciale Jade markt, waar dit “groene goud” bewerkt en verhandeld wordt. ’s Ochtends is er meer bedrijvigheid, dus dit het ideale tijdstip.

Verder gaat u vandaag de omgeving van Mandalay verkennen. In oude tijden wisselden de machthebbers van het oude Birma regelmatig van hoofdstad, waardoor u in deze omgeving verschillende oude steden van het Birmese rijk terugvindt. Eén daarvan is Amarapura, thuis van het beroemde Maha Gandayon klooster. Wandel er over ’s werelds langste teakhouten brug, de U-Bein en geniet van het vruchtbare landschap van het Taungthaman meer. Het meer wordt omzoomd door enorme eeuwenoude bomen, waar u na uw wandeling heerlijk in de schaduw kunt uitrusten tijdens een picknicklunch.

Per lokale ferryboot steekt u vervolgens de rivier over naar het oude Ava, tegenwoordig Inwa genoemd. Dit pittoresque eilandje gaat u per paardenkoets verkennen en onderweg kunt u het alledaagse leven van de lokale bevolking bekijken en uiteraard stopt u bij enkele overblijfselen uit de bloeiperiode van deze hoofdstad.

Na het bezoek aan deze 2 oude steden keert u terug naar Mandalay en bent u vrij.

Dag 8: Mandalay - Kalaw
Vroeg vertrek naar de luchthaven van Mandalay voor uw vlucht naar Heho. U wordt wederom opgehaald door uw gids en vertrekt richting het op zo’n 1300 m hoogte gelegen plaatsje Kalaw, een oud Brits heuvelstation met koloniale sfeer.

’s Middags doet u een korte verkenning door de omgeving en bezoekt u o.a. de natuurlijke Shweumin grotten en een bijzondere Boeddha die is gemaakt van bamboe vlechtwerk bekleed met de speciale boomhars lacquer.

Dag 9: Trekking Kalaw
Vandaag kunt u (optioneel) zelf de natuur in trekken en de Padaung bergstam in hun eigen omgeving en dorpjes gaan bekijken. U loopt langs thee- en sinaasappelplantages en beleeft onderweg het indrukwekkende landschap en de gastvrijheid van haar vriendelijke inwoners. De trekking is niet heel zwaar, maar een goede conditie is wel nodig, aangezien u door bergachtig gebied trekt.

Bent u toe aan wat rust, dan kunt u bij het hotel blijven of zelf wat door het dorpje en de omgeving gaan wandelen.

Dag 10: Kalaw - Pindaya
In ca. 1.5 uur rijdt u van Kalaw verder naar Pindaya, gelegen middenin de prachtige natuur van de Shan heuvels en aan de rand van het sprookjesachtige Botaloke meer.

Hier bezoekt u de grottempel waar duizenden boeddhabeelden te bewonderen zijn. De vele beelden zijn gemaakt van materialen als goud, hout, marmer of steen en variëren in maat van heel groot tot heel klein. Naast de vele beeldjes, kunt u in deze kalksteen grotten natuurlijk ook de meest excentrieke stalagtieten en stalagmieten bewonderen die door de erosie gevormd zijn.

Na het bezoek aan de grot kunt langs het meer gaan wandelen. Of ga op zoek naar een workshop waar de beroemde papieren paraplu’s gemaakt worden. Pindaya is nl één van de bekendste plaatsen om deze te kopen.

Dag 11: Pindaya - Inle Lake
Vanuit Pindaya is het ca. 3 uur rijden naar het Inle Lake waar u vandaag naar toe gaat. U gaat per longtailboot het meer verkennen (zorg voor zonnebrand en/of hoofddeksel!). Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te genieten!

Onderweg ziet u hoe de Inthar bevolking hun bijzondere beenroei-methode toepast terwijl ze vissen. Ook vaart u tussen de drijvende plantages door en ziet hoe ingenieus deze zijn aangelegd. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan bezoekt u de kleurrijke regionale markt.

In de Phaungdawoo Pagode ziet u 5 kleine vergulde boeddha's, waarna u naar het Ngaphechaung klooster gaat. Dit klooster werd ca. anderhalve eeuw geleden gebouwd op palen in het meer en is vooral bekend vanwege de monniken die katten trainen om te springen.

Eind van de middag komt u aan in uw accommodatie aan het meer en kunt u op uw veranda genieten van de zonsondergang over het meer.

Dag 12: Inle Lake
U verkent vandaag het zuidelijke gedeelte van het meer. Via kronkelende zijriviertjes en beekjes vaart u naar Indein, een klein dorpje bekend om de mooie ruïnes van tempels uit de 16e eeuw. De vredige omgeving en de rust die bij de ruïnes heerst, geeft u een idee hoe het er hier eeuwen geleden moet hebben uitgezien.

’s Middags keert u terug naar uw accommodatie.

Dag 13: Inle Lake - Heho
Uw rondreis door het voormalige Birma zit er alweer op. U wordt naar de luchthaven van Heho gebracht, waar dit landarrangement ten einde is. Hiervandaan kunt u naar uw volgende bestemming vliegen.


Visser op Inle Lake in Myanmar

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel