Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Grand tour myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

€1872,-

per persoon vanaf

Tour: Grand Tour Myanmar

(T-MM-1804)

17-daagse privé rondreis (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Yangon
Aankomst op de internationale luchthaven van Yangon, waar uw lokale gids u opwacht voor de transfer naar uw hotel.

De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of kunt u het sfeervolle Yangon op eigen gelegenheid ontdekken. De stad heeft diverse attracties en biedt een uitstekende eerste indruk van dit bijzondere land. De stad heeft onder andere een rijk koloniaal verleden vanwege de jarenlange overheersing door de Engelsen, met de daar bijpassende architectuur.

Dag 2: Yangon
Vandaag start uw rondreis Myanmar met een stadstour door Yangon. Als eerste gaat u naar de Chaukhtatgyi Paya, een relatief onbekende tempel waar een enorme liggende Boeddha is gehuisvest. Het beeld is prachtig versierd en bekleed met bladgoud, maar alleen de afmeting van het beeld (66 m!) zal u al versteld doen staan.

In Downtown Yangon bezoekt u de belangrijke Sule Pagode, die volgens de legende een haar bevat van de Boeddha. Als er genoeg tijd is wordt er een Birmese waarzegger bezocht, die u kan vertellen hoe uw toekomst er uit zal zien. U zult erachter komen dat de Birmezen erg bijgelovig zijn en dus veelvuldig een waarzegger of astroloog raadplegen bij belangrijke beslissingen of gebeurtenissen.

Aan het eind van de middag is het tijd om naar de bekendste tempel van het land te gaan, de Shwedagon Pagode, waar u de zonsondergang zult meemaken. Als de zon ondergaat kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt deze bijna licht te geven. Een bijzonder schouwspel en beslist het perfecte begin van uw rondreis door Myanmar.

Dag 3: Yangon - Taunggyi
U vertrekt op tijd naar de luchthaven van Yangon en heeft een korte vlucht naar Heho, de toegangspoort voor het schilderachtige Inle Lake en omgeving. Aangekomen op de luchthaven wordt u opgehaald door uw gids en vertrekt u richting de hoofdstad van de zuidelijk gelegen Shan Staat; Taunggyi. Hier zult u vandaag overnachten.

Vanuit Taunggyi maakt u ’s middags een bijzondere excursie maken naar het plaatsje Kakku, waar zich een bijzondere archeologische tempelsite bevindt. Op deze vlakte bevinden zich zo’n 2000 tempelruïnes die dateren vanaf de 3e eeuw na Christus en ook wel het stenen woud van pagodes wordt genoemd. Het Kakku tempelcomplex is pas sinds enkele jaren voor bezoekers toegankelijk en is dus veel minder ontdekt dan bijvoorbeeld Bagan. Uw gids zal u meenemen langs de tempels en uitleg geven over de verschillende tijdsperiodes waarin deze bijzondere gebouwen gebouwd zijn.

Na de rondleiding langs de diverse tempels keert u terug naar Taunggyi, waar u de lokale markt bezoekt. Taunggyi is een ware smeltkroes van volken. Hier leven veel mensen van o.a. de Pa O en Intha stam, maar u vindt er ook veel Chinezen, Birmezen en Shan. De markt is een goede plaats om ze allemaal samen te zien en hier kunt u met een beetje geluk de klederdracht van diverse stammen uit de omgeving bekijken.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met de 2-daagse tour Bago & Mount Kyaikthiyo. Tijdens deze tour gaat u een stukje van de Mon staat bekijken. Uw bestemming is één van de belangrijkste Mon tempels, de Gouden Rots tempel, gelegen op de top van Mount Kyaikthiyo.

Dag 4: Taunggyi - Inle Lake
Vandaag hoeft u niet vroeg te vertrekken, dus u heeft genoeg tijd om nog wat meer van het plaatsje Taunggyi te gaan bekijken.

Daarna is het tijd om uw rondreis voor te zetten naar het Inle Lake. Vanuit Taunggyi is het ca. 1 uur rijden naar de toegangspoort van het meer. U vertrekt per longtailboot naar uw accommodatie aan het meer en komt hier na ongeveer 1 uur varen aan. Hier kunt u de middag eens lekker op uw veranda uitrusten en genieten van de zonsondergang over het meer.

Dag 5: Inle Lake
Vandaag bent u vrij om de omgeving te verkennen of van het uitzicht over het meer te genieten. Optioneel kunt u een excursie per boot over het meer bijboeken.

Inle Lake dagexcursie
Tijdens deze excursie gaat u het schilderachtige Inle Lake per longtailboot verkennen (zorg voor zonnebrand en/of hoofddeksel!). Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te genieten! Onderweg ziet u hoe de Inthar bevolking hun bijzondere beenroei-methode toepast terwijl ze vissen. Ook vaart u tussen de drijvende plantages door en ziet hoe ingenieus deze zijn aangelegd. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan bezoekt u de kleurrijke regionale markt

In de Phaungdawoo Pagode ziet u 5 kleine vergulde boeddha's, waarna u naar het Ngaphechaung klooster gaat. Dit klooster werd ca. anderhalve eeuw geleden gebouwd op palen in het meer en is vooral bekend vanwege de monniken die katten trainen om te springen.

Na de lunch verkent u het zuidelijke gedeelte van het meer. Via kronkelende zijriviertjes en beekjes vaart u naar Indein, een klein dorpje bekend om de mooie ruïnes van tempels uit de 16e eeuw.

Dag 6: Inle Lake - Mandalay
Ú wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Uw rondreis gaat verder noordwaarts met een korte vlucht naar Mandalay, de 2e grootste stad van het land.

Aangekomen op de luchthaven, ontmoet u uw gids en vertrekt u richting Mandalay met haar hectische en drukke straatbeeld waar altijd wel iets gebeurd. Hierna is het tijd om even uit te rusten. U kunt ’s middags zelf de stad gaan verkennen en bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen bij het ommuurde koninklijke paleis of één van de vele tempels en kloosters die de stad rijk is.

Dag 7: Mandalay - Pyin Oo Lwin
’s Ochtends staat er eerst een excursie in de omgeving van Mandalay op het programma. Rondom Mandalay vindt u verschillende oude koninklijke hoofdsteden. Vandaag bezoekt u Mingun, een oude stad die zo’n 11 km stroomopwaarts langs de Irrawaddy rivier ligt.

Vanaf de kade van Mandalay vertrekt u per lokale boot en vaart de rivier op naar Mingun, de voormalige hoofdstad van koning Bodawpaya. Eind 18e eeuw begon hij met de oprichting van wat Birma’s grootste tempel moest worden, de Mingun Paya. Helaas is deze echter nooit helemaal afgemaakt. De volledige tempel zou zo’n 150 m hoog worden, men is tot zo’n 50 m gekomen. Nu staat er dus een half afgebouwde stoepa, die desalniettemin indrukwekkend is. U kunt de stoepa beklimmen via een stijle trap. Eenmaal boven geniet u van een wijds uitzicht over het oude stadje, de natuur rondom en de kronkelende Irrawaddy rivier.

Vanaf de ruïne tempel loopt u verder naar de Mingun Bell, een enorme bronzen klok van bijna 4 m hoogte en de grootste werkende klok ter wereld. U kunt de klok van dichtbij bekijken en hem zelf luiden, zodat u het indrukwekkende geluid van dit enorme gevaarte kunt ervaren.
Verder het pad langs de rivier volgend komt u aan bij de volgende bezienswaardigheid van Mingun, namelijk de Myatheindan Pagode, een spierwitte tempel die de kosmos van Boeddha uitdrukt. De tempel bestaat uit 7 lagen die omzoomd worden door een golvende rand rondom die de bergketens van Birma voor moeten stellen. Beslist een totaal andere tempel dan u tot op heden heeft gezien in Myanmar.

Hierna keert u terug naar Mandalay waar uw auto al op u staat te wachten. U rijdt naar het plaatsje Pyin Oo Lwin, een slaperig dorpje in de bergen en vroeger een geliefd vakantieoord van de Engelsen.

Dag 8: Pyin Oo Lwin
Pyin Oo Lwin, vroeger Maymyo genaamd, was vanwege de hoge ligging en dus relatieve koelte een geliefd oord van de Engelsen. In het plaatsje vindt u dan ook allerlei Engels-koloniale architectuur. Het is een heerlijk plaatsje om doorheen te wandelen of u met één van de vele kleurrijke paardenkoetsjes te laten rondrijden.

U start de dag in de nationale botanische tuin van Myanmar, de Kandawgyi Garden. Deze tuin is ruim 400 hectare groot en u kunt er van alles bekijken op het gebied van Birmese flora. Zo vindt u er uitgestrekte bamboebossen, diverse orchideeënsoorten en zelfs een soort moerasgebied, waar u op verhoogde wandelpaden tussendoor kunt lopen.

Hierna gaat u naar Pwe Kauk Falls, gelegen op zo’n 8 km van Pyin Oo Lwin. Deze watervallen bieden een heerlijke plaats om te picknicken en dit wordt in de weekenden en op feestdagen dan ook veel gedaan door de locals. U kunt ook een verfrissende duik nemen bij de waterval, mits er genoeg water staat.

Na de lunch keert u terug naar het stadje en bezoekt u de lokale markt en een kleurig versierde Chinese tempel. Daarna is het tijd om zelf een ritje per paardenkoets te maken. Rijdend door de oude straten en langs de koloniale gebouwen, kunt u zich een goede voorstelling maken van het vroegere leven van Maymyo.

Dag 9: Pyin Oo Lwin - Hsipaw
De Britten hebben niet alleen maar parken en oude gebouwen in dit gebied achtergelaten. Ze hebben er ook een treinverbinding aangelegd, destijds voornamelijk bedoeld om handel met de noordelijke Shan te voeren. Vandaag zult u gebruikmaken van deze trein om naar de volgende bestemming van uw rondreis, Hsipaw, te komen.

De treinrails gaat dwars door prachtige uitgestrekte gebieden met natuur en onderweg zal het uitzicht fantastisch zijn. Hoogtepunt van de reis is wanneer u het 900 m hoge Goteik viaduct passeert, een spectaculaire passage, aangezien u vanuit uw wagon zo de diepte in kijkt.

Aan het eind van de dag komt u aan in Hsipaw, een rustig dorpje in een vallei gelegen en omringd door bergen. In de bergen leven diverse volken zoals de Shan en Kachin.

Dag 10: Hsipaw trekking
Door de ligging in de vallei is het gemakkelijk om vanuit Hsipaw een trekking door de omringende omgeving te maken. De tocht is redelijk te doen, maar enige sportiviteit heeft u wel nodig.

U vertrekt in de ochtend en wandelt door eindeloze natuur, plantages en kleine dorpjes waar de vriendelijke bevolking u tegemoet komt om een gezellig praatje te maken en u het hemd van het lijf te vragen. Uw doel van vandaag is een Shan dorpje waar het dagelijks leven zich nog op traditionele wijze voortkabbelt. U maakt kennis met de bevolking en kunt door het dorpje lopen om de huizen te bekijken.

Afhankelijk van uw fitheid wordt het tempo en de route ter plaatse, in overleg met uw gids, bepaald.

Dag 11: Hsipaw - Mandalay
U keert per auto terug naar de drukte van Mandalay, op zo’n 200 km van Hsipaw gelegen. De rit zal een groot deel van de dag in beslag nemen, maar biedt u wederom prachtige vergezichten over de omgeving. Onderweg zullen voldoende pitstops gemaakt worden, waarna u eind van de middag in Mandalay aankomt. Hier kunt u even bijkomen in wat meer comfort dan u de afgelopen nachten heeft ervaren. Neem een duik in het zwembad, ga lekker rondstruinen in het oude centrum of een kopje thee drinken bij een lokale teashop.

Dag 12: Mandalay - Monywa
Uw volgende bestemming tijdens deze reis door Myanmar is Monywa, gelegen aan de minder bekende Chindwin rivier. Monywa is een handelscentrum voor de omringende omgeving, maar voor toeristen nog niet een veelbezochte plaats. Het is vooral belangrijk voor o.a. de katoenhandel en de traditionele longyi die hier gemaakt wordt, is bekend door heel Myanmar. U wordt bij uw hotel afgezet en kunt zich eerst wat opfrissen.

’s Middags wordt u opgehaald en steekt u de rivier over op weg naar de grootste attractie van Monywa, de Poe Win grotten. In meer dan 900 grotten vindt u de prachtigste en rijkelijk gedecoreeerde wandschilderingen en beelden, daterend uit de 14e-18e eeuw.

U krijgt de tijd om eens goed rond te kijken en keert daarna terug naar uw hotel in Monywa.

Dag 13: Monywa - Bagan
U verlaat de regio rondom Mandalay en gaat terug naar het zuiden, naar de plaats die waarschijnlijk het hoogtepunt van uw rondreis gaat vormen. U gaat namelijk de tempelvlakte rondom Bagan verkennen.

Na vertrek uit uw hotel in Monywa, rijdt u per auto zuidwaarts naar het plaatsje Pakkoku, een stad voornamelijk bevolkt wordt door de Ahnyar bevolking. Vanuit Pakkoku gaat u aan boord van een lokale boot die u naar Bagan zal brengen. Langs de rivier is er altijd wat te zien, van spelende kinderen tot vrouwen die de was doen. U kunt genieten van het lichte briesje op het water onder het genot van een kopje thee. Bij aankomst in Bagan wacht uw gids al op de kade om u naar uw hotel te brengen.

Dag 14: Bagan
De dag start op de lokale markt van Nyaung U, waar u nog wat beter kennis kunt maken met de vriendelijkheid van de Birmezen en wat inkopen kunt doen.

Daarna gaat u richting de tempels. Uw gids zal u meenemen naar de meest bijzondere tempels die u echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Bagan. U zult in ieder geval de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode bezoeken en de fijne kunst van de Ananda tempel bewonderen. Heeft u zelf voorkeuren van welke tempels u wilt zien, bespreek dit dan met uw gids. Hij kan het programma precies naar uw wens indelen.

Bagan is bij toeristen natuurlijk vooral bekend vanwege de tempels. Voor de Birmezen is het echter ook hét centrum van de zogenaamde lacquerware. De met de speciale boomhars gelakte voorwerpen worden met de hand gemaakt en kunstig beschilderd en versierd. U bezoekt een werkplaats waar u kunt zien hoe dit proces in zijn werk gaat, waarna u nog wat tijd heeft om door het lokale dorpje te wandelen en het alledaagse leven te zien.

Aan het eind van de dag heeft diverse tempels gezien en is het tijd voor een andere invalshoek. U gaat per boot een stukje de Irrawaddy rivier op om het leven langs de rivier te zien en van de zonsondergang vanaf het water te genieten.

Dag 15: Bagan
Na gisteren de belangrijkste tempels gezien te hebben, kunt u vandaag zelf op pad. Bagan is een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen om zo alle tempels te gaan bekijken.

Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen. Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rondfietsen en een goede indruk van de omgeving opdoen. Gaat u liever met een gids fietsen, dan kunnen wij optioneel voor u bij reserveren.

Dag 16: Bagan - Yangon
Uw verblijf in Bagan zit er alweer op. U heeft een vlucht naar Yangon, het voormalige Rangoon en de oude hoofdstad van Myanmar. Hier wordt u weer opgehaald en gaat u richting het centrum. U heeft op de 1e dag van uw reis al kort kennis gemaakt met deze sfeervolle stad, maar vandaag kunt u nog wat meer zien.

U bezoekt o.a. de Bogyoke markt, ookwel Scotts Markt genaamd, waar u kunt rondstruinen om de laatste inkopen te doen. Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te scoren, dus neem uw tijd! (Gesloten op maandag en nationale feestdagen)

Bent u uitgewinkeld, dan gaat u een wandeling maken door het koloniale centrum en Chinatown om de vele oude gebouwen te bewonderen. Als er genoeg tijd is, is het misschien nog een leuk idee om van een heerlijke high tea bij The Strand Hotel gaan genieten.

Dag 17: Yangon
Vandaag is alweer uw laatste dag in Myanmar. In de loop van de dag vertrekt u richting de luchthaven waar deze tour eindigt. U kunt ook uw vakantie verlengen met een strandvakantie in Thailand of Myanmar.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel