Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > De tempels van bagan > Dag tot dag
Vorige pagina

€233,-

per persoon vanaf

Tour: De tempels van Bagan

(T-MM-0812)

4-daagse privé tour

Dag 1: Bagan
Aankomst in Bagan. Aangekomen op de luchthaven van Nyaung U staat uw gids op u te wachten en vertrekt u richting Bagan, beslist een hoogtepunt tijdens uw rondreis door Myanmar.

De dag start op de lokale markt van Nyaung U, waar u nog wat beter kennis kunt maken met de vriendelijkheid van de Birmezen en wat inkopen kunt doen.

Daarna gaat u richting de tempels. Uw gids zal u meenemen naar de meest bijzondere tempels die u echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Bagan. U zult in ieder geval de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode bezoeken en de fijne kunst van de Ananda tempel bewonderen. Heeft u zelf voorkeuren van welke tempels u wilt zien, bespreek dit dan met uw gids. Hij kan het programma precies naar uw wens indelen.

Bagan is bij toeristen natuurlijk vooral bekend vanwege de tempels. Voor de Birmezen is het echter ook hét centrum van de zogenaamde lacquerware. De met de speciale boomhars gelakte voorwerpen worden met de hand gemaakt en kunstig beschilderd en versierd. U bezoekt een werkplaats waar u kunt zien hoe dit proces in zijn werk gaat, waarna u nog wat tijd heeft om door het lokale dorpje te wandelen en het alledaagse leven te zien.

Aan het eind van de dag heeft diverse tempels gezien en is het tijd voor een andere invalshoek. U gaat per boot een stukje de Irrawaddy rivier op om het leven langs de rivier te zien en van de zonsondergang vanaf het water te genieten.

Dag 2: Bagan
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u wat uitrusten bij het zwembad van uw hotel of als u nog niet genoeg heeft van de tempels, kunt u vandaag zelf op pad. Bagan is een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen om zo alle tempels te gaan bekijken.

Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen.

Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rondfietsen en een goede indruk van de omgeving opdoen. Gaat u liever met een gids fietsen, dan kunnen wij optioneel voor u bij reserveren.

Dag 3: Excursie Mount Popa
Vandaag gaat u iets van de omgeving van Bagan zien. U bezoekt namelijk de heilige berg van Myanmar, Mount Popa. Deze bijzondere berg is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan en steekt bijna als uit het niets 1518 m omhoog. Voor de Birmezen is deze berg, wat Olympus voor de Grieken is. Ze geloven dat de nats (heilige geesten) hier wonen.

U vertrekt ’s ochtends vanuit Bagan naar Mount Popa, een rit van ca. 1.5 uur. Aangekomen bij de berg bezoekt u eerst een heiligdom aan de voet van de berg, waar u de beelden van de 37 belangrijkste nats ofwel heilige geesten kunt bekijken. De nats zijn een overblijfsel vanuit het animistische geloof en men bidt nog steeds tot deze personen voor welvaart, gezondheid en bescherming.

Nu u beter weet wat nats zijn, is het tijd om de berg te beklimmen en hun huis te bezoeken. Bovenop de top van Mount Popa is een klooster gebouwd en dit is een waar pelgrimsoord voor de Birmezen. De weg naar boven voert u langs meer dan 700 traptreden, een hele klim.
Onderweg kunt u echter meerdere keren stoppen en de vele aapjes die hier leven bekijken of alvast een voorproefje van het uitzicht nemen. Het beste uitzicht heeft u echter pas als u helemaal bovenaan staat, een weids panorama over de relatief vlakke omgeving.

Op de terugweg maakt u stop bij een toddy plantage. Toddy is een soort lokale alcohol die van de toddy palm wordt gemaakt. U krijgt een uitleg hoe dit drankje gemaakt wordt en kunt natuurlijk zelf ook even proeven.

Dag 4: Vertrek Bagan
Uw tour in Bagan is alweer ten einde. U wordt naar het vliegveld van Nyaung U gebracht, waar dit arrangement eindigt.


De Pindaya grotten in Myanmar
Sulamani tempel in Bagan bij zonsondergang

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel