Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Best deal myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

€378,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Myanmar

(T-MM-1805)

10-daagse privé-rondreis Myanmar (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Yangon
U komt aan op de luchthaven van Yangon in Myanmar, het voormalige Birma. Hier zal uw lokale gids u al opwachten voor de transfer naar uw hotel.

De rest van de dag bent u vrij en kunt u het sfeervolle Yangon op eigen gelegenheid ontdekken. De stad heeft diverse attracties en biedt een uitstekende eerste indruk van dit bijzondere land. De stad heeft onder andere een rijk koloniaal verleden vanwege de jarenlange overheersing door de Engelsen, met de daar bijpassende architectuur.

Dag 2: Yangon
Vandaag kunt u uw ontdekkingstocht door deze bijzondere stad voortzetten. U kunt bijvoorbeeld heerlijk gaan wandelen door het oude koloniale centrum, de Chinese wijk, langs het Khandawgyi meer, de gouden Shwedagon pagode bezoeken en over de bekende souvenirmarkt van Bogyoke slenteren.

De oude hoofdstad van Myanmar heeft ontzettend veel te bieden en u zult zich er zeker niet vervelen. Neem zeker de tijd om even plaats te nemen op een plastic stoeltje bij een lokale teashop voor een kopje melkthee met lokale snacks. U zult merken dat de lokale bevolking hier ook graag komt, niet alleen om vrienden en familie te ontmoeten, maar ook om zaken te bespreken en de beste deals te maken. U zult uw ogen uitkijken!

Dag 3: Yangon - Bagan
Het is alweer uw laatste dag in Yangon, echter omdat u verder reist per lokale nachtbus, heeft u vandaag nog de hele dag om de stad verder te ontdekken.

U wordt aan het eind van de middag bij uw hotel opgehaald om naar het busstation te gaan. Rond 20.00 uur vertrekt u per nachtbus naar het beroemde Bagan. De nachtbussen in Myanmar zijn niet vergelijkbaar met de bussen in Thailand, maar toch zal de reis redelijk comfortabel zijn. U heeft een eigen stoel, airconditioning en onderweg wordt een aantal keer gestopt, zodat u even de benen kunt strekken en van het toilet gebruik kunt maken. De reis zal zo’n 12 uur duren.

Optioneel: Vlucht i.p.v. nachtbus Yangon-Bagan
Indien u liever niet met de nachtbus wilt reizen, dan vliegt u deze dag van Yangon naar Bagan. Bij aankomst op de luchthaven staat uw gids op u te wachten en brengt u naar uw hotel.

Dag 4: Bagan
’s Ochtends komt u al vroeg aan op het busstation van Nyaung U. Hier zal uw transfer klaar staan om u naar uw hotel te brengen, waar u direct kunt inchecken, omdat wij een vroege checkin voor u regelen.

’s Middags gaat u op de fiets richting de tempels. Uw gids zal u meenemen naar de meest bijzondere tempels die u echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Bagan. U zult in ieder geval de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode bezoeken en de fijne kunst van de Ananda tempel bewonderen. Heeft u zelf voorkeuren van welke tempels u wilt zien, bespreek dit dan met uw gids. Hij kan het programma precies naar uw wens indelen.

Dag 5: Bagan
Vandaag kunt u wat uitrusten bij uw hotel of u kunt op eigen gelegenheid de omgeving verder verkennen. Het is gemakkelijk te regelen om zelf een fiets of paardenkoets te huren en de wat onbekendere tempels te gaan verkennen. Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen. Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rondtoeren en een goede indruk van de omgeving opdoen.

Mocht u het gisteren gemist hebben: Aan een bezoek aan Bagan mag natuurlijk niet de beroemde zonsondergang bij de Shwesandaw Pagode ontbreken. U beklimt de tempel voor zonsondergang en heeft werkelijk een fenomenaal uitzicht over de duizenden tempeltjes die op deze vlakte liggen. Nu pas kunt u echt waarderen en inschatten hoe groot en bijzonder deze vlakte is.

Dag 6: Bagan - Inle Lake
U zet uw rondreis door Myanmar voort met het vliegtuig. U wordt op tijd opgehaald en naar de luchthaven van Bagan gebracht. Hier vandaan vliegt u naar Heho, de toegangspoort tot het Inle Lake. Hier staat wederom een transfer voor u klaar die u naar uw hotel in het plaatsje Nyaung Shwe zal brengen.

Uw hotel ligt weliswaar niet aan het meer, maar toch is het gemakkelijk om excursies naar het Inle Lake te ondernemen. En Nyaung Shwe is een slaperig plaatsje waar u rond kunt struinen en het lokale leven van de Birmezen kunt mee maken. Er zijn diverse lokale winkeltjes en restaurantjes te vinden, dus u hoeft zich er zeker niet te vervelen.

Dag 7: Inle Lake
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u de excursie over het Inle Lake bijboeken.

Optioneel op dag 7: Dagexcursie Inle Lake
Tijdens deze excursie gaat u het schilderachtige Inle Lake per longtailboot verkennen (zorg voor zonnebrand en/of hoofddeksel!). Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te genieten! Onderweg ziet u hoe de Inthar bevolking hun bijzondere beenroei-methode toepast terwijl ze vissen. Behalve het vissen, is ook landbouw een belangrijke bron van inkomsten.Op de drijvende plantages op het meer worden o.a. tomaten, bonen en kool verbouwd en door de ingenieuze manier is het het gehele jaar mogelijk om deze gewassen te verbouwen. Ook bezoekt het Ngaphechaung klooster, dat ca. anderhalve eeuw geleden gebouwd is op palen in het meer en vooral bekend is vanwege de monniken die katten trainen om te springen.

Na de lunch verkent u het zuidelijke gedeelte van het meer. Via kronkelende zijriviertjes en beekjes vaart u naar Indein, een klein dorpje bekend om de mooie ruïnes van tempels uit de 16e eeuw. De vredige omgeving en de rust die bij de ruïnes heerst, geeft u een idee hoe het er hier eeuwen geleden moet hebben uitgezien.

Dag 8: Inle Lake - Mandalay
Na uw verblijf bij het Inle Lake wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Heho en vliegt u door naar de stad Mandalay met haar hectische en drukke straatbeeld waar altijd wel iets gebeurd.

In het zuiden van de stad ligt de allerbelangrijkste tempel van deze omgeving, de Maha Muni Pagode met het kolossale boeddhabeeld bedekt met een dikke laag bladgoud, waar deze tempel beroemd om is. De stad Mandalay is ook het centrum van allerlei lokale ambachten. Zo kunt u zien hoe het kostbare bladgoud voor de tempels wordt vervaardigd, hoe men kleurige minutieus gedecoreerde wandtapijten maakt en hoe de fijngesneden marmer beelden worden gemaakt. Ook is een bezoek aan de speciale Jade markt, waar dit “groene goud” bewerkt en verhandeld wordt, een echte aanrader.

In de namiddag, zo net voor zonsondergang, is de beste tijd voor de beklimming van de Mandalay Hill. Via een trap van meer dan 1700 treden is deze beklimming een ware uitdaging, maar de beloning is groot. Vanaf dit hoge punt heeft u een uitmuntend uitzicht heeft over het landschap, waartussen de Irrawaddy rivier zich een weg kronkelt. Bent u minder sportief of vermoeid van de vele indrukken, neem dan gerust de lift naar boven en geniet alsnog van het prachtige uitzicht.

Dag 9: Omgeving Mandalay
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u één van de excursies bijboeken naar de oude hoofdsteden van het Birmese rijk, die in de omgeving van Mandalay liggen.

Optioneel op dag 9: Amarapura & Inwa
Bezoek aan Amarapura met het Mahagandayon klooster en de U-bein brug, gevolgd door een rit per paardenkoets over het eiland Inwa.
Of
Optioneel op dag 9: Mingun & Sagaing
Ontspannen boottocht over de Irrawaddy naar Mingun met rondwandeling langs de ruinepagode van Mingun, de Mingun Bel en de spierwitte tempel van de Myatheindan Pagode. Daarna vertrek naar Sagaing waar u diverse tempels op de heilige Sagaing heuvel bezoekt.

Dag 10: Mandalay
Uw rondreis door het voormalige Birma zit er alweer op. In de loop van de dag vertrekt u richting de luchthaven van Mandalay, waar deze tour ten einde is.


Visser op Inle Lake in Myanmar
Sulamani tempel in Bagan bij zonsondergang

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel