Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Bago en mount kyaikthiyo > Dag tot dag
Vorige pagina

€244,-

per persoon vanaf

Tour: Bago en Mount Kyaikthiyo

(T-MM-0811)

2-daagse privé tour

Dag 1: Yangon - Kyaikthiyo
Uw tour start vanuit de voormalige hoofdstad Yangon. U wordt opgehaald op de luchthaven of bij uw hotel en vertrekt richting het noordoosten, naar het land van de Mon stam. Uw bestemming van vandaag is de beroemde gouden rots, die op Mount Kyaikthiyo rust, maar eerst brengt u een bezoek aan Bago, de provinciale hoofdstad en het vroegere centrum van het oude Pegu koninkrijk.

Bago is een belangrijke stad en dit kunt u terugzien in de te bezoeken Mon tempels. U start in de Kyaikpun, waar u 4 boeddhabeelden van 27 hoogte kunt bekijken, die ruggelings tegen elkaar zitten en 4 handposities van de Boeddha uitdrukken. Daarna bezoekt u de Shwemanwdaw Pagode, één van de 3 belangrijkste Mon pagodes uit Myanmar en tevens de hoogste, zelfs hoger dan de in Yangon gelegen Shwedagon. Als laatste bezoekt u de oudste tempel, de Shwethalyaung. De tempel werd waarschijnlijk al in het jaar 994 gebouwd en herbergt een enorme liggende Boeddha.

Na deze bezoeken rijdt u verder en komt na ongeveer 3 uur rijden aan het basiskamp, gelegen onderaan de berg Kyaikthiyo. Een deel van de klim naar boven gaat per lokale pick up truck, daarna is het nog zo’n uur naar boven klimmen.

De Kyaikthiyo Pagode is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. De pagode zelf is maar klein, maar het hoogtepunt is natuurlijk de enorme rots bekleed met bladgoud, die op het randje van de afgrond lijkt te balanceren. De legende vertelt dat de rots slechts door 1 precies geplaatste haar van de Boeddha in balans wordt gehouden. U zult de zonsondergang bij de rots beleven en kunt hier genieten van het imposante uitzicht met de rots op de voorgrond en een jungle-achtige omgeving op de achtergrond.

U verblijft in eenvoudige accommodatie boven op de berg.

Dag 2: Kyaikthiyo - Yangon
Als u een vroege vogel bent, kunt u nog een keer omhoog klimmen en een adembenemende zonsopkomst bij de gouden rots meemaken. Ook bezoekt u de Crow Beak grot, die gevormd is als de snavel van een vogel. U keert terug naar het hotel voor ontbijt, waarna het alweer tijd is om terug te keren naar Yangon.

Onderweg naar Yangon stopt u nog bij een kloosterschool vlakbij Kyaikthiyo, waar zo’n 700 leerlingen de leer van Boeddha bestuderen. Als de tijd het toestaat, gaat u nog bekijken hoe de lokale cheroot gemaakt worden. Dit zijn een soort sigaren die met name door de bergstammen veel gerookt worden.

Na aankomst in Yangon wordt u bij het hotel van uw keuze of op de luchthaven afgezet en is deze tour ten einde.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel