Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Amarapura en inwa
Vorige pagina

€54,-

per persoon vanaf

Tour: Amarapura en Inwa

(T-MM-0804)

Dagexcursie

Vandaag gaat u de omgeving van Mandalay verder verkennen. In oude tijden wisselden de machthebbers van het oude Birma regelmatig van hoofdstad, waardoor u in deze omgeving verschillende oude hoofdsteden van het Birmese rijk terugvindt.

Eén daarvan is Amarapura, thuis van het beroemde Maha Gandayon klooster. Dit klooster staat onder Birmezen zeer goed aangeschreven, omdat men hier nog echt de oorspronkelijke leer van de Boeddha onderwijst. Het leven is er eenvoudig en streng. U heeft wat tijd om in het klooster rond te lopen om de behuizing en bijvoorbeeld de keuken te bekijken. Rond 10 uur is het lunchtijd voor de monniken en vormen ze keurige rijen om hun laatste maaltijd van de dag op te halen. Monniken mogen namelijk maar tot half 12 uur eten en vasten dan tot het ontbijt de volgende dag. De rijen in rood, bruin en oranje geklede mannen en jongetjes vormen een mooi plaatje voor uw camera.

Aansluitend rijdt u naar het Taungthaman meer, waar u ’s werelds langste teakhouten brug, de U-Bein oversteekt. Aan de overkant ligt een tempel die u kunt bezoeken en onderweg op de brug kunt u genieten van het vruchtbare landschap van deze omgeving. De waterstand is afhankelijk van de tijd van het jaar. Bij laag water komen er rondom de brug allemaal akkertjes droog te liggen en worden hier verschillende gewassen, zoals rijst en mais verbouwd. Het meer wordt omzoomd door enorme eeuwenoude bomen, waar u na uw wandeling heerlijk in de schaduw kunt uitrusten.

Daarna rijdt u verder en steekt u per lokale ferryboot de rivier over naar het oude Ava, tegenwoordig Inwa genoemd. Dit pittoresque eilandje gaat u per paardenkoets verkennen en onderweg kunt u het alledaagse leven van de lokale bevolking bekijken. U stopt u bij enkele overblijfselen uit de bloeiperiode van deze hoofdstad, waaronder de 27 m hoge wachttoren en het Bargaya klooster, één van de oudste teakhouten gebouwen van Myanmar.

Na het bezoek aan deze 2 oude steden keert u terug naar Mandalay en wordt u bij uw hotel afgezet.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel