Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Het ongerepte zuiden van Mauritius

(T-MU-7802)

Dagexcursie Mauritius

Leuke pluspunten om te weten

  • Ontdek de prachtige natuur van zuid Mauritius
  • Bezoek de vulkaan krater Trou aux Cerfs
  • De beroemde Seven Coloured Earths of Chamarel
  • Inclusief lunch
Het zuiden van Mauritius is zonder twijfel het meest onbedorven gebied van het eiland. De natuur is er ruig en puur en biedt vele bezienswaardigheden, met name voor de natuurliefhebber.

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de imposante vulkaankrater Trou aux Cerfs. De cirkelvormige krater, 350 meter in doorsnee en ongeveer 100 meter diep, ontstond miljoenen jaren geleden door vulkanische activiteiten. Het pad langs de kraterrand biedt een 360-graden uitzicht. Er is ook gelegenheid om even te winkelen in de beroemde outlet mall Floreal and Curepipe, voordat u verder koers zet naar het zuiden.

Het Grand Bassin of Ganga Talao is een heilig meer, dat ongeveer 1800 meter boven zeeniveau ligt. Het kratermeer is een van de belangrijkste hindoe-bedevaartplaatsen buiten India. Eind februari en begin van maart bezoeken vele pelgrims het meer als Maha-Shivaratree wordt gevierd. Volgens een legende is het kratermeer verbonden met de heilige rivier Ganges.

De lunch wordt geserveerd in een mooi restaurant in het binnenland. Ten slotte naar de beroemdste natuur bezienswaardigheid van Mauritius; Seven Coloured Earths of Chamarel. Dit gebied is tot stand gekomen door een geologische vorming. Het gebied bestaat uit duinen van zand in verschillende surrealistische strepen, die variëren in de kleuren van rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel. Een ander interessant kenmerk van de Chamarel's Gekleurde zandduinen is dat de duinen schijnbaar nooit vervagen, ondanks de tropische regenbuien in Mauritius. U bezoekt ook de waterval van Chamarel.

Op de terug weg maakt u nog een stop om rum te proeven, een van de specialiteiten waar Mauritius bekend om is.
De zeven kleuren aarde van Chamarel
De zeven kleuren aarde van Chamarel

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel