Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Creole Delight – Ontdek de smaken van Mauritius

(T-MU-7803)

Dagexcursie Mauritius

Leuke pluspunten om te weten

  • Ontdek de authentieke keuken van Mauritius
  • Streetfood tour in Port Louise
  • Inclusief lokale lunch
  • Thee proeverij op een koloniaal landhuis
Een van de leukste manieren om Mauritius te leren kennen is om te genieten van de veelzijdigheid die de Mauritiaanse keuken te bieden heeft. Bien manzé (goed eten) is dan ook een veelgehoorde uitspaak op het eiland.

In de Mauritiaanse keuken ontmoet het oosten het westen en ontstaat er een ‘fusion’ van bereidingswijzen en ingrediënten. Iedere groep immigranten voegde weer iets toe. Dit alles vormt de basis van de Creoolse keuken.

Vandaag nemen wij u mee op een culinaire tour over het eiland, waarbij u door het proeven van verschillende gerechten het boeiende verleden van Mauritius leert kennen. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en vertrekt u naar de hoofdstad Port Louise. Hier ervaart u naast de kosmopolitische sferen, vooral ook de authentieke “streetfood” restaurantjes waar Mauritius om bekend is. U proeft o.a. de favoriete dholl purris. Een soort roti broodje met kruidige saus en de chilli cakes, een soort van ronde kruidige falafels.

Dan vertrekt u naar het binnenland richting de 2e grootste stad van Mauritius Curepipe. Hier wordt u welkom geheten door Marie. U krijgt een kijkje in het lokale Mauritiaans leven, waar uw gastvrouw in haar huis de heerlijkste Creoolse gerechten voor u heeft gemaakt als lunch. Zij zal u ook uitnodigen om te leren hoe u de perfecte samoussas kunt maken.

Tenslotte gaat u verschillende soorten thee proeven op de veranda van het prachtige koloniale landhuis Domaine les Aubineaux, waar u de sferen van een vervlogen tijd kunt ervaren.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel