Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Selingan turtle island > Dag tot dag
Vorige pagina

€318,-

per persoon vanaf

Tour: Selingan Turtle Island

(T-MY-4401)

2-daagse tour


Dag 1: Sandakan - Selingan Turtle Island
Sandakan, gelegen in de deelstaat Sabah op Borneo, is de toegangspoort tot het beroemde Sepilok orang-oetan Sanctuary en het unieke Selingan Turtle Island.

Bij aankomst op de luchthaven staat de transfer naar de haven klaar. Hiervandaan neem je de boot naar het eiland, wat ca. een uur in beslag neemt. Op Selingan Island aangekomen kun je eerst even ontspannen in je resort en eventueel gaan duiken of snorkelen in de kraakheldere oceaan.

Na het diner begint de bijzondere belevenis wanneer de zeeschildpadden het strand op komen om hun eieren te leggen op het strand. De rangers zoeken de dieren voor je en begeleiden je naar de plaats waar de dieren zijn. Ook geven ze uitleg en kun je soms helpen om de eieren veilig naar de broedplaats te brengen. Het is prachtig om te zien hoe de enorme schildpadden hun weg terug nemen naar zee. (Het blijft puur natuur, de kans dat je de schildpadden ziet is erg groot, maar geen garantie).

Dag 2: Selingan Turtle Island - Sandakan
’s Ochtends vroeg neem je weer de boot en keer je terug naar Sandakan. Je wordt naar het Sepilok orang-oetan Sanctuary gebracht. De orang-oetan is een van de meest bedreigde diersoorten van de Maleisië en komt in het wild alleen nog voor op Borneo en Sumatra.

Orang-oetans zijn verbazingwekkend zachtaardig en zeer intelligent. Bij Sepilok krijg je de kans om vertederd te raken door deze dieren in hun natuurlijke omgeving. Je maakt een mooie wandeling door het tropische woud en maakt de voedertijd mee.

Begin van de middag ben je terug in Sandakan. Na de lunch transfer naar de luchthaven en einde van de tour.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel