Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Rondom kota kinabalu > Dag tot dag
Vorige pagina

€406,-

per persoon vanaf

Tour: Rondom Kota Kinabalu

(T-MY-4407)

5-daagse tour Maleisië

Eiland in Tunku Abdul Rahman National Park

Dag 1: Aankomst Sabah
Aankomst op de internationale luchthaven van Kota Kinabalu. Hier staat de lokale gids je op te wachten voor de transfer naar je hotel. De middag is ter vrije besteding en kun je even bijkomen van de lange vlucht.

Kota Kinabalu, ookwel KK genoemd, is de hoofdstad van Sabah. Ga vanmiddag gerust de stad verkennen. Zeker leuk is een bezoekje aan lokale Filippino markt, die langs de boulevard ligt. Hier kun je zelf even rondkijken en wellicht alvast wat mooie souvenirs kunt bemachtigen. Een goede optie zijn parels, die je hier voordelig kunt kopen.

Dag 2: Omgeving Kota Kinabalu
Vandaag ga je het platteland rondom Kota Kinabalu op een bijzondere manier verkennen, namelijk op de fiets!

Je wordt ’s ochtends per auto opgehaald bij het hotel en naar het startpunt van uw route voor vandaag gebracht. Onderweg kun je alvast genieten van prachtige uitzichten over rijstvelden en wellicht maak je een korte stop onderweg om iets van de traditionele lokale snacks te proeven die langs de kant van de weg worden verkocht.

Aangekomen bij het startpunt krijg je de mountainbike en bescherming toegewezen en ga je op pad. Je fietst door een kalm landschap, dwars door dorpjes van de Dusun stam, hun plantages en riviertjes en over hangbruggen die worden gebruikt om de Kiulu rivier over te steken. Onderweg kun je stoppen waar je wilt om een mooie foto van het uitzicht te maken, te zien hoe het lokale leven voortkabbelt, de rubberbomen hun goedje afscheiden of om naar de kinderen te zwaaien en een foto met hen te maken. De fietstocht duurt ca. 2-3 uur en de weg is redelijk vlak, dus qua inspanning is deze fietstocht voor de meeste mensen prima te doen. Je eindigt de rit langs de rivier waar je een eenvoudige lunch geserveerd krijgt en wat in de rivier kunt afkoelen.

Na de lunch keer je terug naar Kota Kinabalu en ben je verder vrij om de stad Kota Kinabalu verder te verkennen.

Dag 3: Gaya Island
Vanochtend ben je vrij. Tip voor de vroege vogels: Als je vandaag vroeg opstaat, kun je een bezoek brengen aan de centrale fish&meat market. Je ziet vissers aankomen met hun vangst, de meest exotische groenten en vruchten, lokale handwerkproducten en er heerst een gezellige bedrijvigheid.

Rond half 12 word je opgehaald en naar de Jesselton pier gebracht. Vanhier vaar je in slechts 10-15 minuten naar Gaya Island, één van de hoofdeilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park.

Gaya is het grootste eiland van de groep en biedt naast prachtig uitgestrekte stranden met azuurblauw water, een bijzonder kleurrijke onderwaterwereld waar je perfect kunt snorkelen en wordt het eiland doorkruist door wandelpaden die dwars door de natuur leiden.

Je wordt afgezet bij het luxueuze Bunga Raya Island Resort waar je een heerlijke middag spendeert aan het spierwitte strand. Ga zeker even snorkelen of kajakken door de baai en natuurlijk hoort een tropische cocktail er ook bij. De lunch wordt geserveerd in het Pantai Grill restaurant, dat direct aan het strand ligt. Aan het eind van de middag neem je de boot terug naar Kota Kinabalu en word je weer bij je hotel afgezet.

Optioneel: Overnachten op Gaya Island
Wil je iets langer aan het strand verblijven en de adembenemende omgeving van Gaya Island nog beter in je opnemen, blijf dan op het eiland slapen. Je verblijft in een luxe resort, waar je optimaal tot rust kunt komen en geniet van de luxe van je huisje.

Dag 4: Kota Kinabalu
Vrije dag in Kota Kinabalu. Je kunt de dag gebruiken om naar het strand bij Kota Kinabalu te gaan of je kunt onze optionele excursie bijboeken:

Optioneel op dag 4: Leer traditioneel Maleis koken
Doe mee aan deze traditionele Maleise kookworkshop en leer hoe je zelf de heerlijkste gerechten kunt bereiden. Je wordt na het ontbijt opgehaald en gaat eerst naar de lokale markt om inkopen te doen. Afhankelijk van welke vis, vlees, groenten en tropische fruitsoorten beschikbaar zijn, worden de ingrediënten ter plekke bij elkaar gesprokkeld. Daarna ga je op weg naar Haja Halimah waar je onder begeleiding van de gastvrouw aan de slag gaat om zelf de lunch te bereiden, die je daarna uiteraard zelf mag opeten. Na de lunch word je teruggebracht naar het hotel.

Dag 5: Vertrek Kota Kinabalu
Het verblijf in Kota Kinabalu zit er op. Je wordt op tijd opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu, vanwaar je naar de volgende bestemming vliegt.
Eiland in Tunku Abdul Rahman National Park

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel