Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Rondom kota kinabalu > Dag tot dag
Vorige pagina

€383,-

per persoon vanaf

Tour: Rondom Kota Kinabalu

(T-MY-4407)

5-daagse tour Maleisië

Eiland in Tunku Abdul Rahman National Park

Dag 1: Aankomst Sabah
Aankomst op de internationale luchthaven van Kota Kinabalu. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding en kunt u even bijkomen van de lange vlucht.

Kota Kinabalu, ookwel KK genoemd, is de hoofdstad van Sabah. Ga vanmiddag gerust de stad verkennen. Zeker leuk is een bezoekje aan lokale Filippino markt, die langs de boulevard ligt. Hier kunt u zelf even rondkijken en wellicht alvast wat mooie souvenirs kunt bemachtigen. Een goede optie zijn parels, die u hier voordelig kunt kopen.

Dag 2: Omgeving Kota Kinabalu
Vandaag gaat u het platteland rondom Kota Kinabalu op een bijzondere manier verkennen, namelijk op de fiets!

U wordt ’s ochtends per auto opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt van uw route voor vandaag gebracht. Onderweg kunt u alvast genieten van prachtige uitzichten over rijstvelden en wellicht maakt u een korte stop onderweg om iets van de traditionele lokale snacks te proeven die langs de kant van de weg worden verkocht.

Aangekomen bij het startpunt krijgt u uw mountainbike en bescherming toegewezen en gaat u op pad. U fietst door een kalm landschap, dwars door dorpjes van de Dusun stam, hun plantages en riviertjes en over hangbruggen die worden gebruikt om de Kiulu rivier over te steken. Onderweg kunt u stoppen waar u wilt om een mooie foto van het uitzicht te maken, te zien hoe het lokale leven voortkabbelt, de rubberbomen hun goedje afscheiden of om naar de kinderen te zwaaien en een foto met hen te maken. De fietstocht duurt ca. 2-3 uur en de weg is redelijk vlak, dus qua inspanning is deze fietstocht voor de meeste mensen prima te doen. U eindigt de rit langs de rivier waar u een eenvoudige lunch geserveerd krijgt en u wat in de rivier kunt afkoelen.

Na de lunch keert u terug naar Kota Kinabalu en bent u verder vrij om de stad Kota Kinabalu verder te verkennen.

Dag 3: Gaya Island
Vanochtend bent u vrij. Tip voor de vroege vogels: Als u vandaag vroeg opstaat, kunt u een bezoek brengen aan de centrale fish&meat market. U ziet vissers aankomen met hun vangst, de meest exotische groenten en vruchten, lokale handwerkproducten en er heerst een gezellige bedrijvigheid.

Rond half 12 wordt u opgehaald en naar de Jesselton pier gebracht. Vanhier vaart u in slechts 10-15 minuten naar Gaya Island, één van de hoofdeilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park.

Gaya is het grootste eiland van de groep en biedt naast prachtig uitgestrekte stranden met azuurblauw water, een bijzonder kleurrijke onderwaterwereld waar u perfect kunt snorkelen en wordt het eiland doorkruist door wandelpaden die u dwars door de natuur leiden.
U wordt afgezet bij het luxueuze Bunga Raya Island Resort waar u een heerlijke middag spendeert aan het spierwitte strand. Ga zeker even snorkelen of kajakken door de baai en natuurlijk hoort een tropische cocktail er ook bij. De lunch wordt geserveerd in het Pantai Grill restaurant, dat direct aan het strand ligt. Aan het eind van de middag neemt u de boot terug naar Kota Kinabalu en wordt u weer bij uw hotel afgezet.

Optioneel: Overnachten op Gaya Island
Wilt u iets langer aan het strand verblijven en de adembenemende omgeving van Gaya Island nog beter in u opnemen, blijf dan op het eiland slapen. U verblijft in een luxe resort, waar u optimaal tot rust kunt komen en geniet van de luxe van uw huisje.

Dag 4: Kota Kinabalu
Vrije dag in Kota Kinabalu. U kunt de dag gebruiken om naar het strand bij Kota Kinabalu te gaan of u kunt onze optionele excursie bijboeken:

Optioneel op dag 4: Leer traditioneel Maleis koken
Doe mee aan deze traditionele Maleise kookworkshop en leer hoe u zelf de heerlijkste gerechten kunt bereiden. U wordt na het ontbijt opgehaald en gaat eerst naar de lokale markt om inkopen te doen. Afhankelijk van welke vis, vlees, groenten en tropische fruitsoorten beschikbaar zijn, worden uw ingrediënten ter plekke bij elkaar gesprokkeld. Daarna gaat u op weg naar Haja Halimah waar u onder begeleiding van uw gastvrouw aan de slag gaat om zelf de lunch te bereiden, die u daarna uiteraard zelf mag opeten. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 5: Vertrek Kota Kinabalu
Uw verblijf in Kota Kinabalu zit er op. U wordt op tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu, vanwaar u naar uw volgende bestemming vliegt.


Eiland in Tunku Abdul Rahman National Park

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel