Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Jungle avontuur in tabin kinabatangan > Dag tot dag
Vorige pagina

€1062,-

per persoon vanaf

Tour: Jungle avontuur in Tabin & Kinabatangan

(T-MY-4408)

6-daagse tour Maleisië

Dag 1: Lahad Datu - Tabin
Vandaag gaat u Borneo jungle avontuur echt beginnen. U wordt in Lahad Datu opgehaald door uw gids en rijdt u in ca. 1.5 uur naar het Tabin Wildlife Reserve. Het laatste stuk van de rit is hobbelig en gaat dwars door een palmolie plantage, die een deel van het reservaat omringd. Het Tabin Wildlife Reserve is relatief onbekend, maar is wel degelijk de moeite van uw bezoek waard. In dit beschermde natuurgebied leven namelijk o.a. kuddes van Borneo’s dwergolifanten, zijn een deel van de orang-oetan weesjes van Sepilok weer uitgezet nadat ze hebben geleerd om zelfstandig te leven en vindt u een keur aan ander kleiner wildlife zoals verschillende aapsoorten, reptielen en vele kleurige vogels.

Na aankomst in het resort, krijgt u uw accommodatie toegewezen en kunt u even bijkomen van de reis tot nu toe. U verblijft in sfeervolle huisjes langs de rivier of tegen de heuvel aangebouwd met prima faciliteiten, zoals airco, fan, eigen badkamer met warme douche en toilet en een balkon om lekker buiten te zitten en te genieten van de geluiden van de jungle.

’s Middags gaat u de jungle in. Omdat het nog wel eens modderig kan zijn en ook ter bescherming voor ongedierte, heeft het resort speciale laarzen die u aan kunt trekken tijdens de trekking. U wordt per auto afgezet bij het begin van de route en wandelt over door olifanten gemaakte paden door de jungle. Let u onderweg goed op, want ook al blijft het geluk hebben, het komt voor dat er olifanten of ander interessant wild onderweg gespot worden. Het pad eindigt bij de natuurlijke moddervulkaan, een open plaats in het bos waar mineraalrijke modder omhoog gestuwd wordt. Niet alleen is dit een goede plaats om dieren te spotten, u kunt ook zelf de rijke modder proberen op uw huid. Na even uitgerust te hebben bij de moddervulkaan, neemt u een ander pad terug naar de weg, waarna u per jeep terugkeert naar het resort. U wandelt vanmiddag zo’n 3 km en de route is niet erg zwaar.

Na het avondeten zult u een avondsafari per open jeep gaan maken, op zoek naar dieren die ’s avonds en ’s nachts pas actief worden. Vergeet ook niet om naar de eindeloze sterrenhemel te kijken die u hier kunt zien als het helder is.

Dag 2: Tabin Wildlife Reserve
Waarschijnlijk ontwaakt u al vroeg in de ochtend met de vele geluiden die zo typerend zijn voor het oerwoud. Neem de tijd om te luisteren hoe de jungle ontwaakt en langzaamaan steeds luider tot leven komt. Als u wilt kunt u ook mee op een korte vroege ochtendwandeling in de hoop diverse bijzondere vogels te spotten.
Na het ontbijt gaat u weer een trekking maken, echter deze is een stuk korter dan de route van gisteren. U wandelt naar de Lipad waterval, een idyllisch plekje middenin de jungle. Hier kunt u een verkoelende duik nemen in het kleine riviertje of een echte jungle douche onder de waterval. Nadat u weer helemaal opgefrist bent, keert u terug naar het resort en bent u de rest van de middag vrij. U kunt uw tijd gebruiken om nog wat extra wandelingen in de omgeving te maken of om te relaxen op het resort. Overleg met uw gids wat de mogelijkheden zijn, want u kunt niet op eigen gelegenheid gaan wandelen. Wilt u het liever wat rustiger aan doen, dan biedt het resort u ook optioneel een voetbehandeling aan, waarbij uw vermoeide spieren in een badje met heerlijke kruiden verwend worden.

Voor het avondeten kunt u nog deelnemen aan een safari per jeep in de schemering om weer andere diersoorten te spotten. En voor de liefhebbers die nog niet genoeg wildlife hebben gezien, is er na het avondeten nog een extra wandeling mogelijk.

Dag 3: Tabin Wildlife Reserve - Sandakan
Na het ontbijt is het tijd om gedag te zeggen en de terugweg naar Lahad Datu te beginnen. In Lahad Datu wordt u opgehaald door uw volgende gids en staat uw transfer klaar voor de rit van circa 2.5 uur naar Sandakan. Sandakan is één van Sabah's oudste nederzettingen aan de oostkust van Borneo, maar tegenwoordig een havenstad.

U verblijft vandaag vlakbij ’s werelds beroemdste orang-oetan rehabilitatiecentrum, Sepilok. Sepilok is eigenlijk een natuurreservaat waar de ‘mensen van het oerwoud’ vrij in de natuur kunnen leven. Jonge wees orang-oetans worden hier de basis opvoeding bijgebracht met het uiteindelijk doel ze (semi) zelfstandig in de jungle te laten opgroeien. Zorg dat u voor 10.00 uur aanwezig bent, dan kunt u de voedertijd meemaken en versteld staan van deze intelligente wezens. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht.

Verborgen tussen een ware schatkamer van tropische planten, grote bomen en spectaculaire, bloeiende orchideeën liggen de bungalows van het Sepilok Nature Resort. Het biedt de perfecte setting om te relaxen na uw dagen in de jungle.

Aangezien uw accommodatie op loopafstand van het orang-oetan rehabilitatiecentrum ligt, kunt u hier ’s middags zelf even heen lopen. Naast het orang-oetan centrum vindt u hier ook het opvangcentrum voor de Borneo honingbeer, een leuke toevoeging om te bezoeken en zo meer te leren over deze bijzondere en zeer bedreigde diersoort.

Dag 4: Sandakan - Kinabatangan
Vandaag hoeft u eens niet vroeg op, want u start met een bezoek aan ’s werelds beroemdste orang-oetan rehabilitatiecentrum, Sepilok, een natuurreservaat waar de ‘mensen van het oerwoud’ vrij in de natuur kunnen leven. Jonge wees orang-oetans worden hier de basis opvoeding bijgebracht met het uiteindelijk doel ze (semi) zelfstandig in de jungle te laten opgroeien. U zult hier de voedertijd om 10.00 uur meemaken en versteld staan van deze intelligente wezens.

Daarna stapt u in de auto en rijdt in ca. 2.5 uur naar Billit. Uw accommodatie voor de komende 2 nachten ligt diep de jungle in, langs de Kinabatangan-rivier en is één van de beste plaatsen ter wereld om Borneo dwergolifanten, neusapen en ander wildlife te zien. Het stroomgebied van de Kinabatangan herbergt een enorme variëteit aan diersoorten, waarvan een groot deel alleen hier voorkomt.

U komt ’s middags aan in de Bilit Rainforest Lodge, een sfeervolle accommodatie met aan de ene kant de rivier en aan de andere kant de weelderige jungle. De huisjes zijn langs houten boardwalks gebouwd en zijn eenvoudig maar netjes, hebben airco en een eigen badkamer met douche en toilet.

In de namiddag gaat u met een klein bootje de rivier verkennen in de hoop groepen neusapen te zien die van boom naar boom slingeren of hun laatste maaltje van de dag aan het verzamelen zijn. Ook heeft u grote kans om andere aapsoorten, neushoornvogels, zoutwaterkrokodillen en grote varanen te zien. Mocht er een groep olifanten in de buurt zijn, dan zullen de lokale gidsen uiteraard proberen deze voor u te vinden. Ze vormen samen namelijk een netwerk dat elkaar informeert als er olifanten gespot wordt. Zo verhogen ze uw kans om de dieren te zien.

Dag 5: Kinabatangan
Vandaag wordt u gewekt door het geluid van de jungle, een unieke ervaring. Nog voor het ontbijt maakt u een boottocht naar het Oxbow Pitas meer om de jungle te zien ontwaken. Rondom het meer worden vaak dieren gespot, dus kijkt u goed om u heen.

Wilt u een iets actievere start van de dag, dan kunt u er ook voor kiezen om te voet naar het meer te gaan. Na deze mooie start van de dag staat er een heerlijk ontbijt klaar en kunt u wat uitrusten bij de lodge of de omgeving verkennen.

In de namiddag gaat u weer met een klein bootje de rivier verkennen op zoek naar nog meer wildlife.

Dag 6: Kinabatangan - Sandakan
Na een vroeg ontbijt is het alweer tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld van Sandakan.

Onderweg terug brengt u een bezoek aan de Gomantong grotten, één van de beste plaatsen ter wereld om eetbare zwaluwnesten te vinden.

U wordt op de luchthaven van Sandakan afgezet, waar uw arrangement eindigt.

Lankayan als uw strandbestemming
Er is ook een andere mogelijkheid: Als u een fanatiek duiker bent, dan kunt u overwegen om uw strandverlenging op het idyllische Lankayan door te brengen. Dit is één van de beste duik- en snorkellocaties van Maleisië en gemakkelijk te bereiken vanuit Sandakan. De onderwaterwereld rondom het eiland ligt in de zogenaamde Turtle Corridor, dat het spotten van diverse zeeschildpadden vrijwel garandeert. De duiksites liggen allemaal op minuten varen afstand, wat het een ideale locatie maakt voor stellen waarvan één partner geen fanatiek duiker is. Ook bovenwater is het eiland een waar paradijsje waar u lekker kunt luieren aan het strand.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel