Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Highlights west maleisie > Dag tot dag
Vorige pagina

€1082,-

per persoon vanaf

Tour: Highlights West-Maleisie

(T-MY-1408)

10-daagse privé rondreis Maleisië (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Kuala Lumpur
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Chinatown ligt vlakbij uw hotel en u kunt hier eindeloos dwalen door kleine steegjes en straatjes. De levendige en hippe Bukit Bintang street is ook zeker een bezoekje waard. ’s Avonds kunt u in één van de vele restaurantjes kennismaken met de heerlijke specialiteiten van de Maleisische keuken.

Dag 2: Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt maken we een stadstour door de indrukwekkende en bruisende stad Kuala Lumpur. Deze stad is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien.

U brengt een bezoek aan onder andere het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. Tevens bezoekt u een lokale batik handwerkplaats en maakt u een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen en daarom neemt de gids u nu mee naar de kleine straatjes van Chinatown en naar de mystieke sferen van Little India. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u optioneel dineren op niveau in het ronddraaiende restaurant van de KL Tower op een hoogte van 282 m! U heeft hier een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht.

Dag 3: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ook een optionele excursie naar het historische Malacca maken.

Optioneel op dag 3: Historisch Malacca
De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malacca tot een aangename stad. In Malacca zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. Tijdens de tour zult u verschillende voorbeelden hiervan bezoeken, zoals de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Chinese Cheng Hoon Teng tempel en de Portugese St. Paul’s Church. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te dwalen langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 4: Kuala Lumpur - Taman Negara
Na het ontbijt vertrekken we naar Kuala Tembeling. Dit is de opstapplaats voor de traditionele longtail boot die ons naar één van de oudste regenwouden ter wereld zal brengen: het Taman Negara National Park. We laten hier de bewoonde wereld steeds verder achter ons en varen zo dieper en dieper de jungle in. Laat u overweldigen door de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Bij aankomst heeft u de tijd om wat uit te rusten, dan volgt er een korte introductie over het regenwoud. U kunt ook een unieke avondwandeling maken door de jungle (optioneel). Tegen de schemering is er een symphonie van geluiden van vogels, insecten en andere wilde dieren te horen. Dit zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen!

Per 1 april 2019 wijzigt het programma in Taman Negara. U kunt dan alleen nog een verblijf inclusief alle activiteiten boeken. Dit betekent dat u de volgende zaken extra krijgt t.o.v. het bestaande programma:
- Dag 4: 's Avonds een jungle walk met natuurgids
- Dag 5: 's Middags een bootexcursie naar de Lata Berkoh watervallen.

Belangrijk!
Momenteel is de canopy walk gesloten wegens noodzakelijk onderhoud. Er is niet bekend wanneer deze weer opengaat. Mocht blijken dat hij tijdens je bezoek dicht is, dan kun je als alternatief een uitgebreidere trekking doen door de jungle. Hiervoor moet je wel een redelijke conditie hebben.

Voor de avontuurlijke reiziger
Bent u op zoek naar een echte back to basic jungle ervaring, dan kunnen wij u ook een verblijf in het Ulu Muda Ecopark aanbieden. De route van uw rondreis wordt dan als volgt aangepast:
Kuala Lumpur - Cameron Highlands - Penang - Ulu Muda - Langkawi.

Ulu Muda is een onbekende gebied waar nog wilde olifanten, tapirs, diverse soorten neushoornvogels en Maleise honingberen voorkomen en u een goede kans heeft om deze te spotten. Per eenvoudige longtailboot vaart u ca. 1.5 uur de jungle in, waarna u aankomt bij uw accommodatie. De boot voert u door de prachtige natuur van het park en u zult onderweg merken dat de rivier niet overal even diep is. Afhankelijk van de waterstand kan het zelfs zijn, dat de boot een stukje geduwd moet worden. Als u het leuk vindt, kunt u uiteraard zelf ook de boot uitspringen om mee te helpen duwen. Afhankelijk van de waterstand zult u wellicht af en toe even uit de boot moeten springen, om de boot een stukje te duwen.

De Earth Lodge biedt eenvoudige accommodatie, maar u zult zich er wel echt een met de natuur voelen. Uw kamer beschikt over een kapok matras en eigen badkamer met douche (koud water) en westers toilet. Elektriciteit is alleen beschikbaar wanneer de generator draait, zorg dus in ieder geval voor een goede zaklamp. En vergeet ook zeker uw insectenspray, goede wandelschoenen en bloedzuigersokken (evt. ook te huur) niet. U zult ze nodig hebben in dit gebied.

U verblijft dan wel in een uniek stukje natuur waar u per boot en te voet de omringende jungle verkent, op zoek naar wildlife. Uw gids zal u alles vertellen over het fragiele ecosysteem en hun inspanningen om dit wilde paradijsje te behouden. In West-Maleisië is Ulu Muda waarschijnlijk het gebied waar u de beste kans heeft om groot wild zoals olifanten te zien.

De toeslag voor een 3-daags verblijf in Ulu Muda bedraagt ca. € 275 per persoon.

Dag 5: Taman Negara
In de vroege ochtend vertrekken we voor onze trekking naar Bukit Teresek, vanaf deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de jungle. Hier heeft u de mogelijkheid om over de canopy walk (op donderdag gesloten) te lopen. Ervaar hoe het is om, de canopy walkway te lopen, een wandeling over hangbruggen, die 30-40m hoog boven de grond hangen. U loopt ter hoogte van de toppen van de bomen en kunt op het woud neerkijken. Letterlijk een hoogtepunt! We gaan terug naar ons resort voor de lunch en is de verdere middag vrij om te ontspannen.

U kunt ook een mooie boottocht maken naar de prachtige watervallen Lata Berkoh (optioneel). Onder aan deze trapsgewijze watervallen hebben zich natuurlijke zwembaden gevormd en kunt u een verfrissende duik nemen in het heerlijke koele water.

Dag 6: Taman Negara - Cameron Highlands
Vandaag gaat uw reis verder naar de prachtige Cameron Highlands. Het landschap is een wonderlijke aaneenschakeling van eindeloze theevelden, maar thee is niet het enige landbouwproduct van de regio. Er worden ook veel aardbeien en rozen gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Bij aankomst in de Cameron Highlands wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7: Cameron Highlands
Vandaag rijdt u naar Gunung Brinchang met zijn 2032 m, de hoogste berg in de omgeving. Hiervandaan heeft u bij helder weer een schitterend uitzicht op de omgeving. Vervolgens gaat u een wandeling maken door het ‘Mossy Forest’, een subtropisch regenwoud. Terwijl je rondloopt geeft de gids uitleg over de unieke plantsoorten die hier te vinden zijn.Vervolgens gaat u uiteraard de beroemde thee proeven in een van de meest toonaangevende theeplantages ter wereld, de Boh Tea Estate (maandag gesloten).

In de middag kunt u optioneel de mooie vlindertuin bezoeken en genieten van een high tea op een heerlijk aangenaam aardbeienboerderij geheel in Engelse stijl.

Dag 8: Cameron Highlands - Penang
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokale markt en op weg naar Penang brengt u een bezoek aan de beroemde Kek Lok Tong grottempel, een van de grootste en meest spectaculaire in Ipoh. Tevens komt u langs het plaatsje Kuala Kangsar, waar u het paleis van de sultan, genaamd Iskandariah Palace en de imposante Ubudiah Moskee kunt bewonderen.

Dan is het tijd om de indrukwekkende brug van 13,5 kilometer over te steken naar het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd.

Dag 9: Penang
Ontdek dat Penang naast de prachtige stranden ook een cultureel hart heeft: Georgetown. Georgetown is vernoemd naar koning George III van Engeland en heeft een interessant koloniaal verleden. Vroeger was de stad o.a. de thuishaven van de Portugezen, Nederlanders en vooral de Engelsen. Tijdens de stadstour kunt u genieten van de koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en komt u langs kleurrijke markten. Tenslotte gaat u naar de tempel Wat Chayamangkalaram. Deze fraai beschilderde Thaise tempel huisvest één van de grootste liggende boeddhabeelden ter wereld. De middag is ter vrije besteding.

Dag 10: Penang - Aankomst Langkawi
Transfer naar de haven van Penang. Van hier vaart u in ca. 2,5 uur naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en een uitstekende locatie voor een ontspannen verblijf. Aangekomen in Langkawi eindigt uw reis.

Hier kunt u eventueel uw reis nog een aantal dagen verlengen aan het strand.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel