Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Discover west maleisie deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€674,-

per persoon vanaf

Tour: Discover West-Maleisie Deluxe

(T-MY-1407)

7-daagse privé rondreis Maleisië (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Kuala Lumpur
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Chinatown ligt vlakbij uw hotel en u kunt hier eindeloos dwalen door kleine steegjes en straatjes. De levendige en hippe Bukit Bintang street is ook zeker een bezoekje waard. ’s Avonds kunt u in één van de vele restaurantjes kennismaken met de heerlijke specialiteiten van de Maleisische keuken.

Dag 2: Kuala Lumpur
Na het uitgebreide ontbijt maakt u een stadstour door de indrukwekkende en bruisende stad Kuala Lumpur. Deze stad is een smeltkroes van Aziatische culturen. U zult het contrast zien tussen de historische architectuur en de moderne wolkenkrabbers en zelf ervaren hoe het oude en het nieuwe in deze stad samenvloeien.

U brengt een bezoek aan o.a. het Nationale Monument, het Onafhankelijkheidsplein met de prachtige gebouwen er omheen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. Tevens bezoekt u een lokale batik handwerkplaats en maakt u een fotostop bij het koningspaleis Istana Negara. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen en daarom neemt de gids u mee naar de kleine straatjes van Chinatown en naar de mystieke sferen van Little India. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u optioneel dineren op niveau in het ronddraaiende restaurant van de KL Tower op een hoogte van 282 meter! U heeft hier een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht.

Dag 3: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ook een optionele excursie naar het historische Malacca maken.

Optioneel op dag 3: Historisch Malacca
De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malacca tot een aangename stad. In Malacca zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. Tijdens de tour zult u verschillende voorbeelden hiervan bezoeken, zoals de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Chinese Cheng Hoon Teng tempel en de Portugese St. Paul’s Church. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te dwalen langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 4: Kuala Lumpur - Cameron Highlands
Vandaag gaat uw reis verder naar de prachtige Cameron Highlands. Het landschap is een wonderlijke aaneenschakeling van eindeloze theevelden, maar thee is niet het enige landbouwproduct van de regio. Er worden ook veel aardbeien en rozen gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd.

Onderweg maakt u nog een stop bij de Lata Iskander waterval en lokaal dorpje waar bamboe mandjes worden gemaakt. Bij aankomst in de Cameron Highlands wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5: Cameron Highlands - Penang
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokale markt en vervolgens gaat u uiteraard de beroemde thee proeven in een van de meest toonaangevende theeplantages ter wereld, de Boh Tea Estate (maandag gesloten).

Op weg naar Penang brengt u een bezoek aan de beroemde Kek Lok Tong grottempel, een van de grootste en meest spectaculaire in Ipoh. Tevens komt u langs het plaatsje Kuala Kangsar, waar u het paleis van de sultan, genaamd Iskandariah Palace en de imposante Ubudiah Moskee kunt bewonderen.

Dan is het tijd om de indrukwekkende brug van 13,5 kilometer over te steken naar het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd. Hier zult u twee nachten verblijven.

Dag 6: Penang
Ontdek dat Penang naast de prachtige stranden ook een cultureel hart heeft: Georgetown. Georgetown is vernoemd naar koning George III van Engeland en heeft een indrukwekkend koloniaal verleden. Vroeger was de stad o.a. de thuishaven van de Portugezen, Nederlanders en vooral de Engelsen. Tijdens de stadstour kunt u genieten van de koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen en komt u langs kleurrijke markten. Tenslotte gaat u naar de tempel Wat Chayamangkalaram. Deze fraai beschilderde Thaise tempel huisvest één van de grootste liggende boeddhabeelden ter wereld. De middag is ter vrije besteding.

Dag 7: Penang - Aankomst Langkawi
Transfer naar de haven van Penang. Van hier vaart u in ca. 2,5 uur naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en is een uitstekende locatie voor een ontspannen verblijf. Aangekomen in Langkawi eindigt uw reis.

Hier kunt u eventueel uw reis nog een aantal dagen verlengen aan het strand.


Ubudiah Moskee in Kuala Kangsar, Maleisië

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel