Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Discover borneo > Dag tot dag
Vorige pagina

€614,-

per persoon vanaf

Tour: Discover Borneo

(T-MY-1417)

5-daagse rondreis Maleisië

Dag 1: Aankomst Sarawak
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuching. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen van de lange vlucht.. Aan het begin van de avond komt uw gids u weer ophalen om een korte wandeling door de stad te maken.

Kuching is de hoofdstad van Sarawak, een prachtige stad en vaak gezien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië. U kunt er heerlijk wandelen langs de indrukwekkende Sarawak-rivier met de vele Brits-koloniale gebouwen als decor.

Dag 2: Bako National Park
Vandaag begint uw avontuur in de jungle. U vertrekt naar Bako, het oudste nationale park van Sarawak.

Vanuit Kuching voert de weg door een landschap van Nipa palmen en mangrovemoerassen. In het Bako National Park vindt u een uitgestrekt laagland regenwoud, waar vele planten- en diersoorten voorkomen. Bako is echter het meest bekend om de indrukwekkende rotsformaties die uit zee steken. U maakt een trekking door het park.

Tijdens deze tocht heeft u kans om wilde zwijnen, varanen, vele vogels en als u geluk heeft de zeldzame neusaap te zien. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel in Kuching voor overnachting.

Dag 3: Kuching - Batang Ai
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor de lange rit (ca. 4 uur) naar Batang Ai, een stuwmeer dat wordt omgeven door zeer dichte jungle.

Onderweg stopt u bij het Semenggoh orang-oetan centrum. Dit nog redelijk onbekende reservaat is het thuis van jonge orang-oetans die gered zijn uit gevangenschap en gerehabiliteerd worden in hun natuurlijke leefomgeving. U kunt deze dieren van dichtbij zien terwijl ze gevoerd worden.

Na dit bijzondere bezoek aan de orang-oetans rijdt u verder door een prachtig landschap van groene rijstvelden, peper- en palmolieplantages naar het dorpje Serian waar u de lokale markt kunt bezoeken. Als er voldoende tijd is, zal uw chauffeur ook stoppen bij een pepertuin, waar u kunt zien hoe een voor ons heel normaal specerij als peper eigenlijk groeit. De lunch wordt zeer lokaal, diep in Iban gebied, gebruikt.

Na de lunch gaat u per longtailboot de Lemanak-rivier op. U overnacht in een traditionele longhouse (dorp onder één dak) bij de Iban Dayak stam, eens Borneo’s beruchte koppensnellers. Uw slaapplaats zal bestaan uit een matrasje met klamboe in de longhouse, zodat u echt bij de Ibans slaapt en u deelt de faciliteiten met hen. De overnachtig is dus eenvoudig, maar geeft u des te meer gelegenheid om met de vriendelijke stam in contact te komen.

’s Avonds wordt u uitgenodigd om de lokale rijstwijn te proeven en kunt u kennismaken met de vriendelijke bewoners van de longhouse.

Dag 4: Batang Ai
Na gewekt te zijn door het gekraai van de dorpshaan of de onder het longhouse rondscharrelende veestapel, start u de dag met een lokaal ontbijtje. Daarna kunt u op uw gemak door het dorp wandelen en de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden bekijken. Zo kunt u wellicht zien hoe ze een mand of een mat weven, visnetten maken of jagen met een dodelijke blaaspijp. U kunt ook een verfrissende duik in de rivier nemen.

Na afscheid genomen te hebben van uw nieuwe Iban vrienden, gaat u weer aan boord van uw boot en gaat op weg naar uw volgende bestemming. Aan de rand van het Batang Ai meer ligt het comfortabele Aiman resort, waar u vannacht zult slapen. Mocht u nog energie over hebben, kunt u hier vandaan een geweldige trekking maken van 2 km door de ongerepte wildernis (optioneel).

Dag 5: Batang Ai - Kuching
Per boot laat u de schitterende natuur achter u om koers te zetten richting Kuching.

Vervolgens vertrekt u naar de luchthaven van Kuching, waar dit arrangement ten einde is.

Belangrijke informatie
Wegens geplande wegwerkzaamheden op deze route zal de rit van Batang Ai naar Kuching langer duren dan normaal en zal de vlucht naar uw volgende bestemming na 17.00 uur 's middags ingepland te worden.


Neusaap in een mangrove bos

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel