Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > Discover borneo deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€724,-

per persoon vanaf

Tour: Discover Borneo Deluxe

(T-MY-1418)

5-daagse rondreis Maleisië

Dag 1: Aankomst Sarawak
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuching. Hier staat de lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. U kunt even bijkomen van de lange vlucht. Aan het begin van de avond komt uw gids u weer ophalen om een korte wandeling door de stad te maken.

Kuching is de hoofdstad van Sarawak, een prachtige stad en vaak gezien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië. U kunt er heerlijk wandelen langs de indrukwekkende Sarawak-rivier met de vele Brits-koloniale gebouwen als decor.

Dag 2: Bako National Park
Vandaag begint uw avontuur in de jungle. U vertrekt naar Bako, het oudste nationale park van Sarawak.

Vanuit Kuching voert de weg door een landschap van Nipa palmen en mangrovemoerassen. In het Bako National Park vindt u een uitgestrekt laagland regenwoud, waar vele planten- en diersoorten voorkomen. Bako is echter het meest bekend om de indrukwekkende rotsformaties die uit zee steken. U maakt een trekking door het park.

Tijdens deze tocht heeft u kans om wilde zwijnen, varanen, vele vogels en als u geluk heeft de zeldzame neusaap te zien. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel in Kuching voor overnachting.

Dag 3: Kuching - Batang Ai
Na een vroeg ontbijt vertrekt u voor de lange rit (ca. 4 uur) naar Batang Ai, een stuwmeer dat wordt omgeven door zeer dichte jungle.

Onderweg stopt u bij het Semenggoh orang-oetan centrum. Dit nog redelijk onbekende reservaat is het thuis van jonge orang-oetans die gered zijn uit gevangenschap en gerehabiliteerd worden in hun natuurlijke leefomgeving. U kunt deze dieren van dichtbij zien terwijl ze gevoerd worden.

Na dit bijzondere bezoek aan de orang-oetans rijdt u verder door een prachtig landschap van groene rijstvelden, peper- en palmolieplantages naar het dorpje Serian waar u de lokale markt kunt bezoeken. Als er voldoende tijd is, zal uw chauffeur ook stoppen bij een pepertuin, waar u kunt zien hoe een voor ons heel normaal specerij als peper eigenlijk groeit. De lunch wordt zeer lokaal, diep in Iban gebied, gebruikt.

Na de lunch gaat u aan boord van een longtailboot en steekt u over naar uw accommodatie voor de komende nachten. Aan de rand van het Batang Ai meer ligt het comfortabele Aiman Resort, dat gebouwd is als een traditionele longhouse, maar wel van alle gemakken voorzien is.

Dag 4: Batang Ai
Na gewekt te zijn door het geluid van de jungle, geniet u van een heerlijk ontbijt aan de oevers van het Batang Ai stuwmeer. Als u geluk heeft, komen er wat brutale aapjes kijken of ze ook een graantje mee kunnen pikken.

Na het ontbijt gaat u aan boord van een longtailboot en maakt u een ontspannen toch over de rivier, op weg naar een traditionele longhouse van de Iban Dayak stam. Hier aangekomen kunt u op uw gemak door het dorp wandelen en de dagelijkse gang van zaken en werkzaamheden bekijken. Ook zullen de stamleden u laten zien hoe zij op traditionele wijze een mand of een mat weven, visnetten maken of jagen met een dodelijke blaaspijp. U kunt ook een verfrissende duik in de rivier nemen.

Na de lunch keert u terug naar uw hotel. Hier kunt u 's middags optioneel nog een wandeling door de jungle gaan maken, op zoek naar wildlife.

Dag 5: Batang Ai - Kuching
Per boot laat u de schitterende natuur achter u om koers te zetten richting Kuching.

Vervolgens vertrekt u naar de luchthaven van Kuching, van waar de vlucht naar uw volgende bestemming vertrekt.

Belangrijke informatie
Wegens geplande wegwerkzaamheden op deze route zal de rit van Batang Ai naar Kuching langer duren dan normaal en dient de vlucht naar uw volgende bestemming na 17.00 uur 's middags ingepland te worden.


Neusaap in een mangrove bos

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel