Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > De grotten van mulu > Dag tot dag
Vorige pagina

€230,-

per persoon vanaf

Tour: De grotten van Mulu

(T-MY-0564)

3-daagse tour

Dag 1: Aankomst Mulu National Park
Na aankomst in Mulu volgt de transfer naar de eenvoudige lodge waar je even kunt relaxen.
’s Middags ga je op weg naar de Deer en Lang grotten. Over een 3 km lang pad gemaakt van goed begaanbare houten vlonders dwars door de jungle, bereik je de grotten. Als eerste bezoek je de Lang grot, een relatief kleine en goed verlichte grot waar je de diverse rotsformaties eens goed kunt bekijken.

Daarna ga je naar de Deer grot die nog meer indruk zal maken. Deze is namelijk met 174 m breed en 120 m hoog, de grootste grot ter wereld. Nadat je de grot verkend hebt, ga je naar weer naar buiten in afwachting van een werkelijk spectaculaire zonsondergang. In de grot leven namelijk meer dan een miljoen vleermuizen, die bij goed weer een waar spektakel vormen, wanneer zij bij het ondergaan van de zon in een enorme zwarte wolk naar buiten komen, op zoek naar voedsel.

Wanneer het donker wordt en je de vleermuizen alleen nog als voorbij trekkende schaduwen kunt zien, wandel je terug over de houten boardwalk naar de ingang van het park en word je terug naar je accommodatie gebracht voor het diner.

Dag 2: Wind en Clearwater grotten
Na het ontbijt word je opgehaald en naar de rivier gebracht. Hiervandaan vertrek je per longtailboot richting de Wind en Clearwater grotten. De boot voert je door de prachtige natuur van het park en je zult onderweg merken dat de rivier niet overal even diep is. Afhankelijk van de waterstand kan het zelfs zijn, dat de boot een stukje geduwd moet worden. Als je het leuk vindt, kun je uiteraard zelf ook de boot uitspringen om mee te helpen duwen.

Langs de rivier maak je een korte stop bij een dorpje van de lokale Penan stam. Je wandelt door het dorpje om te zien hoe de mensen leven, waarna je weer per boot verder gaat.

De Wind en Clearwater grotten vormen tezamen het langste grottenstelsel van Zuidoost-Azië vormen. Grote delen van de grot zijn zelfs nog niet ontdekt en er worden dan ook nog regelmatig expedities ondernomen om nieuwe delen te ontdekken. De grotten staan bekend om de prachtige stagmieten en stalactieten, die slechts 3 cm per 25 jaar groeien en doordat het in de Wind grot meestal waait, hangen de stagmieten en stalactieten daar scheef.

Het is een flinke klim om naar de ingang van de grotten te komen en ook in de grotten moet u veel trappen beklimmen. Echter, na alle inspanningen en klimmen wordt u ook beloond. U kunt namelijk na uw bezoeken aan de grotten, een verfrissende duik in de rivier nemen. Het water komt rechtstreeks uit de grot en is heerlijk fris en helder.

Na de lunch keer je terug naar de accommodatie en ben je vrij. Als je wilt, is het wellicht nog een leuk idee om de Mulu canopy walk te gaan doen, wat één van de langste hangbruggenwandeling ter wereld is.

Dag 3: Vertrek Mulu
Wanneer het tijd is, word je opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Mulu. Vanaf Mulu vlieg je door naar de volgende bestemming bijvoorbeeld Kota Kinabalu of Kuching.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel