Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Maleisie > De grotten van mulu > Dag tot dag
Vorige pagina

€217,-

per persoon vanaf

Tour: De grotten van Mulu

(T-MY-0564)

3-daagse tour

Dag 1: Aankomst Mulu National Park
Na aankomst in Mulu volgt de transfer naar uw eenvoudige lodge waar u even kunt relaxen.
In de middag een bezoek aan de Deer & Lang grotten. Wandelend door de jungle, over een 3 km lang pad gemaakt van houten vlonders, bereikt u deze grotten vrij eenvoudig. Als eerste bezoekt u de Lang grot, een relatief kleine en goed verlichte grot waar u de diverse rotsformaties eens goed kunt bekijken.

Daarna gaat u naar de Deer grot die nog meer indruk maken. Deze is namelijk met 174 m breed en 120 m hoog, de grootste grot ter wereld. Nadat u de grot verkend heeft, gaat u naar weer naar buiten en maakt een werkelijk spectaculaire zonsondergang mee. In de grot leven namelijk meer dan een miljoen vleermuizen, die bij goed weer een waar spektakel vormen, wanneer zij bij het ondergaan van de zon in een enorme zwarte wolk naar buiten komen, op zoek naar voedsel.
Wanneer het donker wordt en u de vleermuizen alleen nog als voorbij trekkende schaduwen kunt zien, wandelt u terug over de houten boardwalk naar de ingang van het park en wordt u naar uw accommodatie gebracht voor uw diner.

Dag 2: Wind en Clearwater grotten
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de rivier gebracht. Hiervandaan vertrekt u per longtailboot richting de Wind en Clearwater grotten. De boot voert u door de prachtige natuur van het park en u zult onderweg merken dat de rivier niet overal even diep is. Afhankelijk van de waterstand kan het zelfs zijn, dat de boot een stukje geduwd moet worden. Als u het leuk vindt, kunt u uiteraard zelf ook de boot uitspringen om mee te helpen duwen.

Langs de rivier maakt u een korte stop bij een dorpje van de lokale Penan stam. U wandelt door het dorpje om te zien hoe de mensen leven, waarna u weer per boot verder gaat.

De Wind en Clearwater grotten vormen tezamen het langste grottenstelsel van Zuidoost-Azië vormen. Grote delen van de grot zijn zelfs nog niet ontdekt en er worden dan ook nog regelmatig expedities ondernomen om nieuwe delen te ontdekken. De grotten staan bekend om de prachtige stagmieten en stalactieten, die slechts 3 cm per 25 jaar groeien en doordat het in de Wind grot meestal waait, hangen de slagmieten en stalactieten daar scheef.

Het is een flinke klim om naar de ingang van de grotten te komen en ook in de grotten moet u veel trappen beklimmen. Echter, na alle inspanningen en klimmen wordt u ook beloond. U kunt namelijk na uw bezoeken aan de grotten, een verfrissende duik in de rivier nemen. Het water komt rechtstreeks uit de grot en is heerlijk fris en helder.

Na de lunch keert u terug naar uw accommodatie en bent u vrij. Als u wilt is het wellicht nog een leuk idee om de Mulu canopy walk te gaan doen, wat één van de langste hangbruggenwandeling ter wereld is.

Dag 3: Vertrek Mulu
Wanneer het tijd is, wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Mulu. Vanaf Mulu vliegt u door naar uw volgende bestemming bijvoorbeeld Kota Kinabalu of Kuching.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel