Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€427,-

per persoon vanaf

Tour: Autorondreis Discover West-Maleisie Deluxe

(T-MY-1416)

7-daagse autorondreis Maleisië

Dag 1: Kuala Lumpur
Aankomst op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur. Hier staat onze lokale gids u op te wachten voor de transfer naar uw hotel voor uw eerste overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Of u kunt optioneel een excursie bijboeken, bijvoorbeeld:

Optioneel op dag 2: Citytour Kuala Lumpur
Na een uitgebreid ontbijt begint uw stadstour. U brengt een bezoek aan onder andere het Onafhankelijkheidsplein met zijn prachtige gebouwen en het imposante in Moorse stijl gebouwde treinstation. Tevens bezoekt u een lokale batik handwerkplaats en maakt u een fotostop bij de prachtige en niet te missen Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur leert u het beste te voet kennen en daarom neemt de gids u nu mee naar de kleine straatjes van China Town en naar de mystieke sferen van Little India. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u optioneel dineren op niveau in het ronddraaiende restaurant van de KL Tower op een hoogte van 282 m! U heeft hier een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur bij nacht.

Dag 3: Kuala Lumpur
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt ook een optionele excursie naar het historische Malacca maken.

Optioneel op dag 3: Historisch Malacca
De bijzondere mix van koloniale en Maleisische sferen maakt Malacca tot een aangename stad. In Malacca zijn tot op de dag van vandaag de invloeden van meerdere culturen zichtbaar. Tijdens de tour zult u verschillende voorbeelden hiervan bezoeken, zoals de oudste Chinese tempel van Maleisië, de Chinese Cheng Hoon Teng tempel en de Portugese St. Paul’s Church. Jonkerstreet is ook bijzonder leuk, om te dwalen langs antiekwinkeltjes en traditionele restaurantjes.

Dag 4: Kuala Lumpur - Cameron Highlands
In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij het hotel.
U reist verder naar de hooggelegen Cameron Highlands, het centrum van de Maleisische theeproductie. Het landschap is hier een wonderlijke aaneenschakeling van eindeloze theevelden en oude vervlogen tijden.

Naast de vele theeplantages worden er op de vruchtbare grond ook groenten en aardbeien gekweekt. Door sommigen wordt dit gebied dan ook "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Het is leuk om te genieten van een high tea in één van de koloniale theehuizen in deze regio. U verblijft 1 nacht in de Cameron Highlands.

Dag 5: Cameron Highlands - Penang
Vandaag maakt u kennis met de Cameron Highlands. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de theeplantages (gesloten op maandag), een bamboeweefcentrum en de prachtige Lata Iskander waterval. Ook een bezoek aan de groentemarkt en de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Orang Asli, mogen niet ontbreken.

Op weg naar Penang kunt u een stop maken bij één van de beroemde tempelgrotten en Kuala Kangsar, gelegen aan de oever van de rivier. Hier vindt u het paleis van de sultan, genaamd Iskandariah Palace, en de indrukwekkende Ubudiah Moskee.
Via een indrukwekkende brug van 13,5 kilometer bereikt u het het tropische eiland Penang, ook wel "Pearl of the Orient" genoemd. Rij daarna door naar Georgetown, de hoofdstad van Penang. U heeft twee overnachtingen in Penang.

Dag 6: Penang
Ontdek dat Penang naast de prachtige stranden ook een cultureel hart heeft: Georgetown. Georgetown is vernoemd naar koning George III van Engeland en heeft een koloniaal verleden. Vroeger was de stad o.a. de thuishaven van de Portugezen, Nederlanders en vooral de Engelsen. Geniet van de koloniale gebouwen, antieke Chinese theehuizen kleurrijke markten. Een andere aanrader is de tempel Wat Chayamangkalaram. Deze fraai beschilderde Thaise tempel huisvest één van de grootste liggende Boeddhabeelden ter wereld. Aan het eind van de dag (voor 17.00 uur) dient u uw huurauto weer in te leveren.

Dag 7: Penang - Langkawi
Transfer naar de haven van Penang. Van hier vaart u in ca. 2,5 uur naar Kuah, de hoofdstad van Langkawi. Dit prachtige eiland heeft schitterende stranden en een uitstekende locatie voor een ontspannen verblijf. Aangekomen in Langkawi eindigt uw reis.

Hier kunt u eventueel uw reis nog een aantal dagen verlengen aan het strand.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel