Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Laos > Verkenningstocht laos deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€683,-

per persoon vanaf

Tour: Verkenningstocht Laos Deluxe

(T-LA-1643)

6-daagse tour Laos (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst in Luang Prabang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de prachtig bewaarde huizen en tempels. U kunt vandaag heerlijk bijkomen en als u wilt een wandeling door het stadje maken.

Dag 2: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoekt u enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. In de middag beklimt u de Phousy heuvel, vanwaar u een machtig uitzicht over de stad heeft. Met een beetje geluk kunt u hier genieten een prachtige zonsondergang. U eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles wordt verkocht door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 3: Luang Prabang
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid het stadje met enkele boetiekjes en cafeetjes verkennen of een uitstapje maken in de omgeving.

Dag 4: Luang Prabang-Vang Vieng
Na het ontbijt wordt u via een pittoreske route met vele, prachtige vergezichten naar Vang Vieng gereden. Onderweg stopt u bij enkele lokale dorpjes, waar verschillende etnische minderheden wonen met elk eigen traditionele kleding en levenswijze. Vanuit Vang Vieng maakt u een schitterende wandeling door het landschap, uniek door de indrukwekkende karstgebergtes. U bezoekt ook enkele grotten in de omgeving.

Dag 5: Vang Vieng-Vientiane
Via wederom een mooie route verlaat u dit imposante landschap en reist u naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Ook hier maakt u een stadsexcursie, met een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 6: Vertrek Vientiane
U wordt vandaag naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel