Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Laos > Stedentour laos > Dag tot dag
Vorige pagina

€475,-

per persoon vanaf

Tour: Stedentour Laos

(T-LA-0109)

5-daagse tour

Dag 1: Vientiane
Bij aankomst in Vientiane wordt u naar uw hotel gebracht. Vientiane heeft nog een kleinschalig karakter, desondanks is het toch echt de hoofdstad van Laos. De stad heeft mooie brede boulevards, ontworpen door de Fransen tijdens de kolonisatie, en vele tempels. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, is het tijd om deze hoofdstad van Laos te gaan verkennen. Zo bezoekt u Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Zo vindt u hier onder andere prachtig bewerkte deuren, enkele van de mooiste en oudste boeddhabeelden en een bronzen, traditionele drum. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid. Wilt u er 's avonds nog even op uit, dan kunt u bijvoorbeeld een wandeling gaan maken langs de Mekong rivier.

Dag 2: Vientiane - Vang Vieng
Vandaag reist u per bus (deze deelt u met andere internationale en lokale reizigers) naar Vang Vieng, een klein stadje naast de Nam Song rivier en omgeven door prachtige kalksteenrotsen, groene rijstvelden en kleine minderhedendorpjes. De rit duurt circa 4 uur en voert u door een mooie, landelijke omgeving. Eenmaal aangekomen heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Hier kunt u prachtige wandelingen maken.

Dag 3: Vang Vieng - Luang Prabang
Na het ontbijt verlaat u deze prachtige plek en gaat u via een pittoreske route op weg naar Luang Prabang per bus (deze deelt u met andere internationale en lokale reizigers). Deze prachtige rit duurt circa 7 uur. Aan het einde van de middag komt u aan in Luang Prabang, een plaats dat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De rest van de dag heeft u tijd om zelf het plaatsje te verkennen. U kunt door de straatjes struinen en eventueel Phousy Hill beklimmen voor het uitzicht over het stadje en de rivier.

Dag 4: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Allereerst bezoekt u het Royal Palace Museum, gebouwd in traditionele Laotiaanse stijl gemixt met koloniaal Franse invloeden. U bezoekt ook enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. Dan gaat u aan boord van een boot en vaart naar de Pak Ou grotten, die gevuld zijn met duizenden boeddhabeeldjes. Om meer van de natuurlijke omgeving van Luang Prabang te zien, keert u terug per auto en onderweg bezoekt u o.a. de tombe van Henry Mouhot, bekend omdat hij Angkor Wat heeft geïntroduceerd aan de westerse wereld, en een weversdorpje waar prachtige Laotiaanse stoffen worden gemaakt.

Dag 5: Luang Prabang
Als u wilt, kunt u vroeg opstaan en het dagelijks Laotiaanse ochtendritueel meemaken. Monniken lopen met kommen rond en krijgen offerandes van de lokale bevolking, vooral rijst. Na het ontbijt in uw hotel brengt u een bezoek aan de mooie Kuangsi watervallen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht, waar deze tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel