Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Laos > Imposant laos > Dag tot dag
Vorige pagina

€546,-

per persoon vanaf

Tour: Imposant Laos

(T-LA-1644)

5-daagse korte tour Laos

Dag 1: Aankomst Luang Prabang
Na aankomst in Luang Prabang brengt een transfer u naar uw hotel. Luang Prabang heeft een klein maar uiterst charmant en sfeervol centrum en spreekt dan ook het meest tot ieders verbeelding, met de koloniale huisjes en schitterende historische tempels. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Luang Prabang
Het centrum van Luang Prabang is maar klein, dus vandaag zult u een wandelexcursie door de stad maken langs alle hoogtepunten. Zo bezoekt u enkele pareltjes van tempels, zoals Wat Visoun. Dit is de oudste tempel van de stad en is bekend om de 'Watermeloenstoepa', vanwege de vorm van de stoepa. Wat Xieng Thong is de mooiste tempel van de stad en een klassiek voorbeeld van de traditionele bouwstijl van Laotiaanse tempels, met een drielaags dak dat laag tot de grond komt. In de middag beklimt u de Phousy heuvel, vanwaar u een machtig uitzicht over de stad heeft. Met een beetje geluk kunt u hier genieten een prachtige zonsondergang. U eindigt de dag met een bezoek aan de avondmarkt, waar van alles wordt verkocht door de lokale etnische minderheden uit de omgeving.

Dag 3: Luang Prabang - Vang Vieng
Na het ontbijt wordt u via een pittoreske route met vele, prachtige vergezichten naar Vang Vieng gereden. Onderweg stopt u bij enkele lokale dorpjes, waar verschillende etnische minderheden wonen met elk eigen traditionele kleding en levenswijze. Vanuit Vang Vieng maakt u een schitterende wandeling door het landschap, uniek door de indrukwekkende karstgebergtes. U bezoekt ook enkele grotten in de omgeving.

Dag 4: Vang Vieng - Vientiane
Via wederom een mooie route verlaat u dit imposante landschap en reist u naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. Ook hier maakt u een stadsexcursie, met een bezoek aan de belangrijkste tempels zoals Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In vele nisjes in de muren herbergt de tempel meer dan 2000 boeddhabeelden van verschillende groottes. De Wat Prakeo, dat ooit de Boeddha van Smaragd herbergde, is nu een nationaal museum met allerlei vormen van religieuze kunst. Nadat u wat foto's heeft gemaakt bij het Phatuxay monument, ook wel de Laotiaanse Arc de Triomphe genoemd, bezoekt u het nationale monument: de That Luang. Dit is een met bladgoud bedekte stoepa dat symbool staat voor het boeddhisme in Laos en de Laotiaanse onafhankelijkheid.

Dag 5: Vertrek
U wordt vandaag naar de luchthaven van Vientiane gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming. U kunt uw reis in Laos ook verlengen en langer in Vientiane verblijven of naar bijvoorbeeld Pakse reizen in het prachtige zuiden van Laos, om daar uw reis door Laos te vervolgen.


Rijstvelden in Laos
Patuxai monument in Vientiane, Laos

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel