Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Laos > Het laotiaanse leven > Dag tot dag
Vorige pagina

€1269,-

per persoon vanaf

Tour: Het Laotiaanse Leven

(T-LA-4600)

9-daagse privé-rondreis Laos excl. vlucht

Dag 1: Aankomst Luang Prabang
Bij aankomst in Luang Prabang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het centrum van deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, vanwege de mooi behouden koloniale huizen historische tempels. U kunt vandaag heerlijk bijkomen en als u wilt een wandeling door het stadje maken en de indrukwekkende tempels verkennen, of de Phousy heuvel beklimmen voor een prachtig uitzicht over het stadje en de Mekong rivier bij zonsondergang.

Dag 2: Luang Prabang-Muang Khoua
Na het ontbijt verlaat u Luang Prabang en rijdt u in noordelijke richting. U rijdt door een prachtig landschap vol rijstvelden en heuvels naar het plaatsje Muang Khoua. Muang Khoua is gelegen in de provincie Phongsali, een van de meest noordelijke, meest afgelegen en ook armste regio’s van Laos. Er is nog tijd om dit plaatsje te verkennen voordat u naar uw accommodatie wordt gebracht.

Dag 3: Akha dorp
Het dorpje waar u de komende nachten zult verblijven, ligt erg afgelegen en is daarom niet per auto te bereiken. Na het ontbijt volgt een trekking van circa 3 uur naar het dorpje van een Akha stam. Bij aankomst wordt u voorgesteld aan de bewoners van het dorp, waarna u uw intrek neemt en zult deelnemen aan enkele activiteiten. Deze activiteiten kunnen bestaan uit water halen, de kippen voeren, op de kinderen passen of de mensen wat Engels leren, het is afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Gedurende uw verblijf in het dorp is er een Engelssprekende gids aanwezig, die u zal helpen met de communicatie met de dorpelingen. U verblijft in een familiehuis met idyllische uitzichten op het omringende berglandschap en u heeft de beschikking over een eenvoudige badkamer met alle basisfaciliteiten. Uw matras en dekens zijn alle handgemaakt van 100% natuurlijk materiaal, gemaakt in een ander dorp waar het behoud van traditionele weefkunst en naaikunst wordt gestimuleerd.

Dag 4: Akha dorp
Vandaag leert u het leven van de Akha stam nog beter kennen, door deel te nemen aan enkele dagelijkse activiteiten. U kunt hierbij denken aan het meehelpen met het werk op het land zoals rijst planten of oogsten, meehelpen met maaltijden bereiden, kleding weven of manden maken.

Dag 5: Akha dorp
Vandaag maakt u een mooie wandeling langs een kloof naar enkele indrukwekkende uitzichtpunten. Dan volgt een belangrijke taak: u helpt mee met het verzamelen van voedsel in het bos, dat zal worden gebruikt voor de feestelijke avondmaaltijd die vanavond zal plaatsvinden.

Dag 6: Muang Khoua-Nong Khiaw
Helaas zult u vandaag alweer afscheid nemen van de dorpsbewoners, die u inmiddels goed hebt leren kennen. U wandelt weer terug naar Muang Khoua, waar u aan boord gaat van een bootje die u mee stroomafwaarts neemt over de Nam Ou rivier. Geniet van het pittoreske landschap dat aan u voorbij trekt en het dagelijkse leven dat zich aan het water afspeelt. U stopt onderweg bij een dorpje om het leven hier te leren kennen. Aan het einde van de middag arriveert u in Nong Khiaw, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 7: 100 Watervallen
U begint de dag met een rustig boottochtje over de Nam Ou rivier, met een bezoek aan een klein Laotiaans dorpje. Vandaag leert u nog meer over het leven aan het water, terwijl u naar de watervallen vaart. Het laatste stukje naar de watervallen zult u te voet afleggen, wandelend door kleine stroompjes en rijstvelden, totdat u bij de voet van de watervallen aankomt. Deze ‘100 watervallen’, zoals ze genoemd worden, zijn pas in oktober 2008 ontdekt! U gaat dieper de jungle in en overal om u heen zult u alleen nog maar jungle-geluiden en het geklater van water horen, die u uitnodigen voor een verfrissend zwempartijtje. Uw gids zal u naar de mooiste plekjes brengen en een heerlijke picknicklunch bereiden bij de watervallen. Vandaag is een dag die u niet snel meer zult vergeten! U overnacht weer in Nong Khiaw.

Dag 8: Nong Khiaw-Luang Prabang
In de ochtend wandelt u naar een grot waar de lokale bevolking zich heeft moeten verbergen tijdens de Indochina oorlogen. De gids zal u de indrukwekkende geschiedenis uit de doeken doen. U keert weer terug naar Nong Khiaw. Om uw échte Laos-belevenissen compleet te maken, neemt u vandaag de lokale bus terug naar Luang Prabang. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, heeft u een vrije avond om nog een van de fantastische restaurants in het centrum uit te proberen.

Dag 9: Vertrek Luang Prabang
Vandaag heeft u vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om langer in Luang Prabang te blijven of de rest van Laos te gaan verkennen.


Rijstvelden in Laos

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel