Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€69,-

per persoon vanaf

Tour: Fietsen in Luang Prabang

(T-LA-0113)

Halve dagexcursie

Leuke pluspunten om te weten

  • Verken per fiets de omgeving van Luang Prabang
  • U bezoekt plekjes waar u anders niet snel zou komen
  • U brengt een bezoek aan een school voor monniken
  • Leer meer over het lokale leven
Ervaar Luang Prabang per fiets!

Tijdens deze tocht van een halve dag zult u enkele bijzondere plekjes in en buiten Luang Prabang bezoeken. U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel.

U zult eerst de Wat Siphouthabath, de school voor de monniken, bezoeken (mits geopend en het geen speciale religieuze dag is). In deze tempel kunt u zien hoe zij hier literatuur en de Pali taal bestuderen. Ook vindt u hier een beeltenis van de Nederlander Gerritt van Wuysthoff, die in 1641 naar Laos kwam. Gerritt van Wuysthoff werkte bij de VOC en was de 1e Europeaan die naar Laos kwam.

Vervolgens fietst u de stad uit om Chadi Santi te bezoeken, wat letterlijke de 'vreedzame stoepa' betekent. Dit is een bijzondere meditatieplaats. U gaat de stoepa in, waar in tekeningen de hemel en de hel worden uitgelegd. Wanneer u boven op de stoepa staat, hoort u elk geluidje van de stad, zelfs het gepraat van mensen.

De volgende stop is het weversdorp Ban Phanom. Hier ziet u hoe de vrouwen op traditionele wijze kleden weven. Ook ziet u het graf van Henry Mouhot, de Franse ontdekkingsreiziger die in Cambodja de majestueuze Angkor Wat herontdekt heeft.

Via enkele lokale dorpjes fietst u weer terug naar Luang Prabang, waar u in de vroege middag arriveert.
Belangrijk
Bovenstaand programma is een beschrijving bij benadering. Het programma kan ter plaatse dagelijks wijzigen, aan de hand van het weer en lokale omstandigheden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel