Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Elephant Adventure (T4603)

5-daagse tour


Elephant Adventure

Dag 1: Luang Prabang-Pakbeng
U verlaat Luang Prabang per openbare boot, over de mooie Mekong rivier. Geniet van de wisselende uitzichten en pittoreske landschappen die u passeert. De lunch wordt geserveerd aan boord van de boot. In de vroege avond komt u aan in Pakbeng waar u overnacht in een eenvoudig hotel.

Dag 2: Pakbeng-Ban Houay Xeng
U wordt bij uw hotel opgehaald per tuktuk en verlaat Pakbeng. Al snel rijdt u door de Ban Houay Xeng vallei met panoramische uitzichten over de omringende vlaktes. In deze vallei wordt o.a. mais en tabak verbouwd.

Bij aankomst in het olifantenkamp ontmoet u de indrukwekkende olifanten. Ter kennismaking mag u helpen bij het baden en voeren van de olifanten, voordat ze worden klaargemaakt voor de trektocht. Het eerste deel van de trektocht biedt u mooie uitzichten over naburige valleien. De lunch wordt genoten in de schaduw van hoge bamboe op een rustige plek waar 2 riviertjes samenkomen. Weer opgefrist vervolgt u uw reis met uitzicht over rijstvelden tot u aankomt bij uw kamp voor de avond. Nadat de tenten zijn opgezet, gaat u met de mahout (de olifantenverzorger) het bos in om kruiden te zoeken en om eten te verzamelen voor de olifanten. Dan krijgt u ook uitleg van de mahout over het leven en het trainen van de olifant.

In het kamp zijn toiletten en douches beschikbaar. U overnacht in een tentje en kunt genieten van een mooi uitzicht over 2 valleien.

Dag 3: Op pad met de olifant
De eerste taak vandaag is de olifanten op te sporen. Nadat de olifanten gewassen en gevoerd zijn, gaat u weer op pad. U bezoekt een Khamu dorp en als u wilt kunt u leren op traditionele wijze een mand te vlechten. Na de lunch op de top van een heuvel vervolgt u de trektocht langs een stroompje en groene bossen tot u bij weer terug komt bij het kamp. U hoeft uiteraard niet constant op de olifant te zitten, u kunt ook gedeeltes wandelen als u wilt.

U gaat weer langs bij het Khamu dorp om hier samen met de inwoners te genieten van een barbecue. Hier komen de kruiden die u gisteren verzameld heeft goed van pas. U overnacht weer in uw tentje.

Dag 4: De trektocht gaat verder
Na het ontbijt gaat de trektocht verder door de vallei over een pad dat een rivier volgt en soms oversteekt. Geniet van het uitzicht over rijstterrassen, bossen en velden. Na een picknick lunch is het helaas tijd om afscheid te nemen van de olifanten. De rest van de tocht legt u te voet af. U wandelt het laatste stuk via een Khamu dorpje aan de oever van de rivier, om vervolgens de vallei te verlaten. U arriveert bij de markt van Pakbeng en zult vanavond weer in een hotel in Pakbeng overnachten.

Dag 5: Pakbeng-Houei Xay/Luang Prabang
Wanneer u vroeg opstaat, kunt u een bezoek brengen aan de lokale ochtendmarkt van Pakbeng. Dan is het tijd om weer aan boord te gaan van een openbare boot en uw reis te vervolgen naar Houei Xay (bij de grens met Thailand) of terug naar Luang Prabang. Geef door bij boeking in welke van deze plaatsen u deze onvergetelijke tour wilt eindigen.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel