Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Yogyakarta surabaya > Dag tot dag
Vorige pagina

€304,-

per persoon vanaf

Tour: Yogyakarta - Surabaya

(T-ID-0534)

4-daagse privé tour Java - Indonesië

Dag 1: Vertrek naar Kediri
Vandaag vertrek je vanuit Yogyakarta naar Kediri. Onderweg bezoek aan de Mangkunegaran Kraton van Solo (het Sultanspaleis) en de lokale markt. Overnachting in Kediri.

Dag 2: Kediri - Bromo
Vandaag een bezoek aan een sigarettenfabriekje, waar je kunt zien hoe de sigaretten nog met de hand gerold worden. Vervolgens een bezoek aan een cacao- en koffieplantage. Hierna rij je door het hart van Java, van Midden- naar Oost-Java. Verder worden er onderweg diverse fotostops gemaakt, zodat je een uitstekende indruk krijgt van hoe de lokale mensen leven. In de namiddag kom je aan bij het Tengger gebergte, vlakbij de Bromo vulkaan. Je overnacht in eenvoudige accommodatie.

Dag 3: Bromo - Surabaya
In de vroege ochtend vertrek naar het uitzichtpunt Penanjakan, waar je op een hoogte van 2.775 m wacht op de spectaculaire zonsopkomst. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de hoogste actieve vulkaan van Java: de Semeru (3675 m) en op de Bromo vulkaan. Na de zonsopgang bezoek je de Bromo vulkaan (paardjes exclusief). Door de 250 treden te beklimmen, kun je over de kraterrand lopen.

Government tax Bromo:
De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van € 16 p.p.

Momenteel is vanwege verhoogde vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan, de directe omgeving van de vulkaan voorlopig afgesloten voor publiek. De zonsopkomst vanaf het uitzichtpunt en de rit per jeep door de Sea of Sands kunnen wel doorgaan, echter het is op dit moment niet mogelijk om de krater zelf te beklimmen.

Je keert hierna terug naar het hotel, waar je kunt ontbijten. Daarna heb je nog even de tijd om op te frissen, voordat je vertrekt naar Surabaya. In de middag aankomst in Surabaya, waar je overnacht.

Dag 4: Surabaya
Transfer naar de luchthaven, waar dit arrangement eindigt. Je kunt bijvoorbeeld doorvliegen naar Bali of Lombok voor een aansluitende relaxte strandvakantie. Of je kunt ervoor kiezen je verblijf in Surabaya te verlengen.Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel