Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Yogyakarta naar bali > Dag tot dag
Vorige pagina

€479,-

per persoon vanaf

Tour: Yogyakarta naar Bali

(T-ID-1051)

5-daagse privé tour Java-Indonesië

Dag 1: Yogyakarta - Kediri
Deze tour start vanuit het hotel in Yogyakarta. De rit naar Kediri, uw bestemming van vandaag, voert u dwars door het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg stopt u in Solo, vroeger Surakarta genaamd. Surakarta is het oudste culturele centrum van Java, echter verloor zijn macht aan de sultan van Yogyakarta. U brengt er een bezoek aan het rijkelijk versierde Kraton (paleis) van Sultan Susuhunan.

Na uw bezoek rijdt u verder naar Kediri, waar u overnacht.

Dag 2: Kediri - Malang
De tocht door het Tengger gebergte gaat verder en brengt u door het hart van Java van Midden- naar Oost-Java. Onderweg kunt u een tabaksfabriekje bezoeken waar u een rondleiding krijgt (mits geopend). Er wordt uitgelegd hoe de tabak verbouwd, geplukt en verwerkt wordt. Het zal u verbazen als u ziet dat alle sigaretten nog met de hand gerold worden.

Hierna rijdt u verder en worden er nog diverse stops langs de kant van de weg gemaakt, waar het dagelijkse boerenleven rustig verdergaat. Wellicht spot u een boer die met zijn karbau (waterbuffel) het land aan het omploegen is of komt de lokale school net uit. Altijd leuk om even een kijkje te nemen! Vraagt u gerust aan uw chauffeur om te stoppen als u iets interessants ziet waar u iets meer van wilt weten.

Eindbestemming is het koele bergplaatsje Malang. Het op 445 m hoogte gelegen Malang heeft een uitgesproken Europese karakter. In de koloniale periode was dit dan ook een geliefd vakantieoord voor vele Nederlanders. Omdat de afstand van Kediri naar Malang niet zo ver is, zult u er op tijd aan komen en heeft u de tijd om het plaatsje te ontdekken. Een leuke ervaring is het maken van een stadstour per riksja, een veelgebruikt vervoersmiddel in Malang. Vanuit het bakje voor op de fiets, krijgt u een goed beeld krijgt van deze leuke plaats. Bezoek zeker even de bekende Toko Oen of het Ice Cream Palace, waar u echt nog een kijkje krijgt in ons koloniale verleden.

Dag 3: Malang - Kalibaru
Optioneel programma: Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de Bromo vulkaan om de zonsopgang te zien. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Naast de krater van de Bromo, ziet u ook de actieve vulkaan Semeru, dat de hoogste berg van Java is. De temperatuur kan er ’s nachts dalen tot 5 graden Celsius, dus het is aan te raden om een warme trui of sweater mee te nemen.

Na de zonsopkomst is het mogelijk om per jeep naar de krater te rijden en het laatste stuk naar de rand van krater kunt u lopend of te paard afleggen (paard niet inbegrepen). Na deze indrukwekkende ervaring gaat u weer terug naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt vervolgt u de reis door het prachtige Oost-Java naar Kalibaru. Dit is een klein dorpje temidden van de plantages. U overnacht in Kalibaru.

Belangrijke informatie:
Indien u de optionele Bromo excursie bij boekt:
De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van ca. € 16 p.p.

Momenteel is vanwege verhoogde vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan, de directe omgeving van de vulkaan voorlopig afgesloten voor publiek. De zonsopkomst vanaf het uitzichtpunt en de rit per jeep door de Sea of Sands kunnen wel doorgaan, echter het is op dit moment niet mogelijk om de krater zelf te beklimmen.

Dag 4: Kalibaru
Omdat de afgelopen dagen qua reisafstand best pittig geweest zijn, heeft u vandaag een heerlijke vrije dag. Kom even bij bij het zwembad van uw accommodatie en geniet van de rust van Kalibaru.

Dag 5: Kalibaru - Zuid-Bali
Vandaag start u de dag met een wandeling door een plantage en krijgt u uitleg over de vele specerijen, groenten en fruit die in deze tropische omgeving groeien.

Daarna rijdt u door een landschap van rubber-, cacao- en koffieplantages naar Ketapang om hier met de veerboot naar Bali over te steken. Vanuit de haven op Bali rijdt u zuidwaarts en wordt aan het eind van de dag in uw hotel of op de luchthaven van Bali afgezet.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel