Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Yogyakarta naar bali > Dag tot dag
Vorige pagina

€358,-

per persoon vanaf

Tour: Yogyakarta naar Bali

(T-ID-1051)

5-daagse privé tour Java-Indonesië


Dag 1: Yogyakarta - Kediri
Deze tour start vanuit het hotel in Yogyakarta. De rit naar Kediri, de bestemming van vandaag, voert je dwars door het indrukwekkende Tengger gebergte. Onderweg stop je in Solo, vroeger Surakarta genaamd. Surakarta is het oudste culturele centrum van Java, echter verloor zijn macht aan de sultan van Yogyakarta. Je brengt er een bezoek aan het rijkelijk versierde Kraton (paleis) van Sultan Susuhunan.

Na je bezoek rij je verder naar Kediri, waar je overnacht.

Dag 2: Kediri - Malang
De tocht door het Tengger gebergte gaat verder en brengt je door het hart van Java van Midden- naar Oost-Java. Onderweg kun je een tabaksfabriekje bezoeken waar je een rondleiding krijgt (mits geopend). Er wordt uitgelegd hoe de tabak verbouwd, geplukt en verwerkt wordt. Het zal je verbazen als je ziet dat alle sigaretten nog met de hand gerold worden.

Hierna rij je verder en worden er nog diverse stops langs de kant van de weg gemaakt, waar het dagelijkse boerenleven rustig verdergaat. Wellicht spot je een boer die met zijn karbau (waterbuffel) het land aan het omploegen is of komt de lokale school net uit. Altijd leuk om even een kijkje te nemen! Vraag gerust aan je chauffeur om te stoppen als je iets interessants ziet waar je iets meer van wilt weten.

Eindbestemming is het koele bergplaatsje Malang. Het op 445 m hoogte gelegen Malang heeft een uitgesproken Europese karakter. In de koloniale periode was dit dan ook een geliefd vakantieoord voor vele Nederlanders. Omdat de afstand van Kediri naar Malang niet zo ver is, zul je er op tijd aan komen en heb je de tijd om het plaatsje te ontdekken. Een leuke ervaring is het maken van een stadstour per riksja, een veelgebruikt vervoersmiddel in Malang. Vanuit het bakje voor op de fiets, krijg je een goed beeld van deze leuke plaats. Bezoek zeker even de bekende Toko Oen of het Ice Cream Palace, waar je echt nog een kijkje krijgt in ons koloniale verleden.

Dag 3: Malang - Kalibaru
Optioneel programma: Vroeg in de ochtend vertrek je naar de Bromo vulkaan om de zonsopgang te zien. Vanaf het uitkijkpunt heb je spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Naast de krater van de Bromo, zie je ook de actieve vulkaan Semeru, dat de hoogste berg van Java is. De temperatuur kan er ’s nachts dalen tot 5 graden Celsius, dus het is aan te raden om een warme trui of sweater mee te nemen.

Na de zonsopkomst is het mogelijk om per jeep naar de krater te rijden en het laatste stuk naar de rand van krater kun je lopend of te paard afleggen (paard niet inbegrepen). Na deze indrukwekkende ervaring ga je weer terug naar het hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt vervolg je de reis door het prachtige Oost-Java naar Kalibaru. Dit is een klein dorpje temidden van de plantages. Je overnacht in Kalibaru.

Belangrijke informatie:
Indien je de optionele Bromo excursie bij boekt:
De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van ca. € 16 p.p.

Momenteel is vanwege verhoogde vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan, de directe omgeving van de vulkaan voorlopig afgesloten voor publiek. De zonsopkomst vanaf het uitzichtpunt en de rit per jeep door de Sea of Sands kunnen wel doorgaan, echter het is op dit moment niet mogelijk om de krater zelf te beklimmen.

Dag 4: Kalibaru
Omdat de afgelopen dagen qua reisafstand best pittig geweest zijn, heb je vandaag een heerlijke vrije dag. Kom even bij en geniet van de rust van Kalibaru.

Dag 5: Kalibaru - Zuid-Bali
Vandaag start de dag met een wandeling door een plantage en krijg je uitleg over de vele specerijen, groenten en fruit die in deze tropische omgeving groeien.

Daarna rij je door een landschap van rubber-, cacao- en koffieplantages naar Ketapang om hier met de veerboot naar Bali over te steken. Vanuit de haven op Bali rij je zuidwaarts en word je aan het eind van de dag in het hotel of op de luchthaven van Bali afgezet.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel