Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Yogyakarta hart van javaanse cultuur > Dag tot dag
Vorige pagina

€66,-

per persoon vanaf

Tour: Yogyakarta: Hart van Javaanse cultuur

(T-ID-1008)

3-daagse privé tour Java-Indonesië


Dag 1: Aankomst Yogyakarta
Deze tour start bij aankomst in het hotel in Yogyakarta. Mocht je per trein of vliegtuig in Yogyakarta aankomen, dan kun je extra een transfer naar het hotel bij boeken (ca. € 15 p.p.) of een taxi nemen.

De rest van de dag heb je ter vrije besteding om even bij te komen of om zelf al een kijkje te nemen in de mooie stad met een sterk koloniaal verleden.

Een leuke tip is om ’s avonds naar het Ramayana Ballet te gaan. De avond start dan met een buffetdiner, waarna je deze imposante dansvoorstelling waarbij de legendarische epos over Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld wordt. De dansers zijn geheel in traditioneel Javaanse kleding gehuld en de dansbewegingen worden met de grootste precisie uitgevoerd.

Dag 2: Excursie Yogyakarta
Na een heerlijke nachtrust en ontbijt zul je vandaag de stad Yogyakarta gaan ontdekken. De Nederlanders hebben tijdens hun koloniale verblijf belangrijke sporen in dit gebied achtergelaten, maar ook het sultanaat is van belangrijke invloed op deze stad geweest. Het sultanaat van Yogyakarta is de enige vorm van koninkrijken in Indonesië die de koloniale periode heeft overleefd en de sultan is nog steeds gouverneur van dit gebied. Je zult dan ook het paleis van de sultan, de Kraton, bezichtigen. Dit paleis is een voorbeeld van prachtige Javaanse architectuur en is eigenlijk een gehele stad met markten en scholen. Overal zie je prachtig houtsnijwerk waarmee de gebouwen versierd zijn.

Na de indrukwekkende weelde van het Kraton, ga je de ambachtelijke kant van Yogyakarta ontdekken. Je bezoekt namelijk een batikworkshop en het zilverdorpje Kota Gede. Batikken is de traditionele vorm van het beschilderen van stof zoals dat al eeuwen in Indonesië wordt gedaan. Zilver bewerken is, net als batikken, iets typisch van Yogyakarta. Dit wordt nog steeds met de hand gedaan.

’s Middags ben je vrij. Als aanvulling op je stadstour kun je één van de machtige tempels Borobudur of Prambanan bezoeken.

Optioneel: Borobudur (ca. € 65 p.p.)
De Borobudur mag je eigenlijk niet missen, het is namelijk één van de 7 wereldwonderen. Het is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld en bestaat uit 7 verdiepingen. Het wereldwonder staat op een kleine heuvel en is gebouwd in de periode 750-800 na Christus. De tempel is in 1834 ontdekt tijdens de korte periode van Engelse overheersing, maar werd uiteindelijk door de Nederlanders compleet gerenoveerd. Over het gehele complex zijn reliëfs aangebracht die het leven van Boeddha uitbeelden. Je zult zeker onder de indruk zijn van de overweldigende decoratie en grootte van dit complex.

Optioneel: Prambanan (ca. € 55 p.p.)
Heb je nog tijd over, ga dan ook zeker naar de beroemde hindoetempel van Prambanan. De Prambanan is de grootste hindoetempel van Indonesië en staat op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. Het tempelcomplex bestond oorspronkelijk uit 244 tempels en wordt tegenwoordig nog volop gerenoveerd. De drie hoofdtempels zijn gewijd aan de drie belangrijkste hindoegoden, waarvan de grootste Shivatempel 50m hoog is. Je krijgt uitgebreid de tijd om dit indrukwekkende complex te bekijken om daarna weer terug te reizen naar het hotel in Yogyakarta.

Dag 3: Yogyakarta
Na het ontbijt check je uit en is deze tour ten einde.

Wil je nog verder reizen over Java, dan kun je de tour Yogyakarta naar Bali direct op dit programma aansluiten.

Je kunt ook een transfer terug naar de luchthaven bijboeken (ca. € 15 p.p.) en per vlucht naar Bali of Sulawesi reizen. Dan kun je bijvoorbeeld de tour Bali Special of Tana Toraja & Makassar op dit programma aansluiten.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel