Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Yogya en omgeving tempels en vulkanen > Dag tot dag
Vorige pagina

€291,-

per persoon vanaf

Tour: Yogya en omgeving: Tempels en vulkanen

(T-ID-1050)

5-daagse privé tour Java-Indonesië

Dag 1: Aankomst Yogyakarta
Deze tour start bij aankomst in het hotel in Yogyakarta. Mocht je per trein of vliegtuig in Yogyakarta aankomen, dan kun je extra een transfer naar het hotel bij boeken (ca. € 15 p.p.) of een taxi nemen.

De rest van de dag heb je ter vrije besteding om even bij te komen of om zelf al een kijkje te nemen in de mooie stad met een sterk koloniaal verleden.

Een leuke tip is om ’s avonds naar het Ramayana Ballet te gaan. De avond start dan met een buffetdiner, waarna je deze imposante dansvoorstelling waarbij de legendarische epos over Prins Rama en Prinses Sinta uitgebeeld wordt. De dansers zijn geheel in traditioneel Javaanse kleding gehuld en de dansbewegingen worden met de grootste precisie uitgevoerd.

Dag 2: Excursie Yogyakarta
Na een heerlijke nachtrust en ontbijt zul je vandaag de stad Yogyakarta gaan ontdekken. De Nederlanders hebben tijdens hun koloniale verblijf belangrijke sporen in dit gebied achtergelaten, maar ook het sultanaat is van belangrijke invloed op deze stad geweest. Het sultanaat van Yogyakarta is de enige vorm van koninkrijken in Indonesië die de koloniale periode heeft overleefd en de sultan is nog steeds gouverneur van dit gebied. Je zult dan ook het paleis van de sultan, de Kraton, bezichtigen. Dit paleis is een voorbeeld van prachtige Javaanse architectuur en is eigenlijk een gehele stad met markten en scholen. Overal zie je prachtig houtsnijwerk waarmee de gebouwen versierd zijn.

Na de indrukwekkende weelde van het Kraton, ga je de ambachtelijke kant van Yogyakarta ontdekken. Je bezoekt namelijk een batikworkshop en het zilverdorpje Kota Gede. Batikken is de traditionele vorm van het beschilderen van stof zoals dat al eeuwen in Indonesië wordt gedaan. Zilver bewerken is, net als batikken, iets typisch van Yogyakarta. Dit wordt nog steeds met de hand gedaan.

’s Middags ben je vrij en kun je je eigen programma trekken. Ook is het mogelijk om de citytour Yogyakarta uit te breiden met een bezoek aan de beroemde hindoetempel van Prambanan (ca. € 55 p.p.). De Prambanan is de grootste hindoetempel van Indonesië en staat op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. Het tempelcomplex bestond oorspronkelijk uit 244 tempels en wordt tegenwoordig nog volop gerenoveerd. De drie hoofdtempels zijn gewijd aan de drie belangrijkste Hindoe-goden, waarvan de grootste Shivatempel 50m hoog is. Je krijgt uitgebreid de tijd om dit indrukwekkende complex te bekijken om daarna weer terug te reizen naar het hotel in Yogyakarta.

Dag 3: Yogyakarta - Wonosobo
Vandaag start je verkenning van het prachtige gebied rondom Yogyakarta. Een mooie route brengt je naar Wonosobo, de toegangspoort tot het imposante vulkanische Dieng plateau dat op zo’n 2.093m hoogte ligt. Hier staan o.a de oudste hindoeïstische tempels, daterend uit de 8e eeuw, die je kunt gaan bezichtigen.

Ook zijn er hete zwavelbronnen op dit hoge plateau waar je kunt rondlopen en de doordringende lucht van zwavel zelf kunt opsnuiven, terwijl het overal om je heen pruttelt van de vulkanische activiteit.

Na alle opgedane indrukken rij je naar je hotel in Wonosobo, waar je overnacht.

Dag 4: Wonosobo - Magelang
Via een prachtige route langs plantages en rijstvelden rij je naar het plaatsje Magelang. Op zichzelf niet een bijzondere of grote plaats, maar wel het thuis van de wereldberoemde Borobudur. Deze tempel is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en eeuwenlang verborgen geweest door de omliggende jungle. Reeds gebouwd in de 8e eeuw na Christus, maar pas in 1814 werd de tempel herontdekt. Na renovatiewerkzaamheden is de tempel vervolgens pas in 1983 opengesteld voor het publiek.

Als je op tijd vertrekt vanuit Wonosobo (rond 08.00 uur), dan heb je 's middags nog genoeg tijd om optioneel een leuke fietstocht of rit per Andong paard en wagen (ca. € 20 p.p.) te maken om zo de landelijke omgeving en het dorpje rondom te verkennen.

Dag 5: Magelang - Yogyakarta
Vroeg in de ochtend (rond 04.00 uur) vertrek naar de Borobudur om hier de zonsopgang te bekijken. Deze indrukwekkende tempel is op een kunstmatige berg gebouwd, voorzien van monumenten met veel reliëfs, en biedt dus een prachtig uitzicht over de omgeving. Terwijl de zon langzaam opkomt, zul je versteld staan van het weidse uitzicht dat je vanaf de hogere verdiepingen van de tempel hebt. Neem ook zeker de tijd om iedere de laag van de tempel, met de klok mee, rond te lopen om de bijzondere verhalen die met de reliëfs verteld worden, te bewonderen. Nadat je de Borobudur hebt bezocht, keer je terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt.

Daarna is het tijd om terug te rijden naar Yogyakarta. Vlakbij de Borobudur, liggen ook nog de Pawon en Mendut tempels die je onderweg eventueel kunt bezichtigen. Deze tempels zijn beroemd vanwege de grote boeddhistische beelden die hier staan.

Deze tour eindigt in een hotel naar keuze in Yogyakarta of op de luchthaven of het treinstation. Wil je nog verder reizen over Java, dan kun je de tour Yogyakarta naar Bali direct op dit programma aansluiten.

Je kunt ook per vlucht naar Bali of Sulawesi reizen en bijvoorbeeld de tour Bali Special of Tana Toraja & Makassar op dit programma aansluiten.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel