Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€291,-

per persoon vanaf

Tour: Yogya en omgeving: Tempels en vulkanen

(T-ID-1050)

5-daagse privé tour Java-IndonesiëLeuke pluspunten om te weten

  • Yogyakarta, stad met vele gezichten
  • Vulkanisch Dieng plateau
  • Zonsopkomst bij de Borobudur tempel

Maak kennis met Yogyakarta, het culturele centrum van Java en daarmee van Indonesië. Yogyakarta is een stad met vele gezichten: Een stad met het gezicht van een dorp, het enige overgebleven sultanaat van Indonesië, oude Nederlandse kolonie, het revolutionaire centrum na de 2e Wereldoorlog en nu een bruisende studentenstad met veel traditionele Javaanse cultuur.

Tijdens een interessante stadstour door cultureel Yogyakarta, bezoek je o.a. het Kraton. Dit is het oude sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de oude Javaanse cultuur. Daarna ga je naar een kleine batikfabriek, waar het intensieve proces van de batik uitgebreid aan je uitgelegd wordt. In het zilverdorpje Kota Gede zie je hoe er met de hand prachtig zilverwerk wordt gemaakt. Uiteraard kun je er zelf ook iets kopen, wat direct een goede gelegenheid is om je onderhandelingsvaardigheden in de praktijk te testen. Eindig de dag met een wandeling over de beroemde winkelstraat, Malioboro.

Vanuit Yogyakarta rij je naar het hooggelegen vulkanische Dieng plateau waar je de oudste hindoetempels van Java kunt bezichtigen en kunt rondwandelen op het pruttelende plateau vol van vulkanische activiteit.

Vanuit Wonosobo rij je weer richting het zuiden naar het plaatsje Magelang, waar de wereldberoemde Borobudur staat. Je verblijft in een hotel op loopafstand van dit boeddhistische tempelcomplex en zult hier een zeer bijzondere ervaring meemaken, namelijk de zonsopkomst bij de tempel met een adembenemend uitzicht over de omgeving.
Wat kun je verwachten?
- Reizen op privé-basis
- Vervoer per airconditioned minibus met chauffeur
- Persoonlijk karakter
- Verblijf in goede hotels

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel