Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > West bali discovery > Dag tot dag
Vorige pagina

€302,-

per persoon vanaf

Tour: West-Bali Discovery

(T-ID-0540)

5-daagse privé tour Bali - Indonesië (excl. vlucht)


Dag 1: Zuid-Bali - Pemuteran
Vanaf de luchthaven of je strandhotel in het zuiden van Bali vindt de transfer naar Pemuteran plaats.

Je rijdt voor een deel langs de indrukwekkende en rotsachtige westkust van het eiland, waar machtige golven op spectaculaire wijze op de rotsen slaan. Maak zeker onderweg een aantal foto-stops om dit prachtige uitzicht vast te leggen.

’s Middags kom je aan in het hotel in Pemuteran op Noord-Bali, waarna je de rest van de dag kunt uitrusten en genieten van het prachtige landschap en de bijzondere zwarte lavastranden hier.

Dag 2: Trekking Bali Barat NP
Veruit het meeste wildlife op Bali vind je in de bossen op West-Bali, welke behoren tot het Bali Barat National Park. Er leven verschillende diersoorten in het park, zoals herten, buffels, schildpadden en apen. En vroeger was het zelfs het thuis van de inmiddels uitgestorven Balinese tijger.

Je maakt vandaag een trekking door het park onder begeleiding van een ervaren gids. Onderweg zul je zeker apen tegen komen en wellicht als je geluk hebt nog wat ander wild. De trekking is niet al te zwaar en is dus voor iedereen een leuke ervaring om te doen.

Na de trekking staat de auto bij het eindpunt op je te wachten, waarna je terug gebracht wordt naar het hotel.

Dag 3: Pemuteran - Ubud
Vanaf Pemuteran is het een korte rit naar de bekende Git Git waterval, waar je even kunt rondwandelen en kunt genieten van de imposante natuur rond de waterval. Ook breng je een bezoek aan de enige boeddhistische tempel van Bali: Brahma Arama Vihara, waar een miniatuur van de Borobudur is te aanschouwen.

Vervolgens rij je door naar het Bratan meer, waar je de 2e tempel van Bali bezoekt. De Ulun Danu, oftewel de watertempel is deels in het meer gebouwd, waardoor het met op de achtergrond het vulkanische landschap overdekt met tropisch groen de meest gefotografeerde tempel is.

Als laatste stop je nog bij het dorpje Bedugul wat op zo’n 1400 m hoogte ligt. Het is hier een stuk koeler dan aan de kunst en het klimaat is er dan ook ideaal voor het verbouwen van diverse fruit- en groentensoorten. Je stopt op de lokale markt waar je al deze producten bij elkaar kunt zien en ook zelf kunt proeven.

Aangekomen in Ubud, word je naar je hotel gebracht. Ubud ligt in het centrum van Bali, midden tussen de groen wuivende rijstvelden, plantages en weelderige jungle en is een heerlijk plaatsje om wat tijd door te brengen. Het wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd en ademt de Balinese cultuur.

Dag 4: Ubud
Vandaag breng je door in het kunstenaarsdorp Ubud en omgeving, bekend om z'n schilderkunst en eeuwenoude tradities. In Ubud bezoek je de lokale markt en het heilige apenbos. Verder bezoek je het zilverdorpje Celuk en het houtsnijdersdorp Mas, waar je kunt zien hoe de artikelen met de hand vervaardigd worden.

’s Middags ga je naar de Goa Gajah, oftewel de heilige olifantengrot, welke dateert uit de 11e eeuw. Je sluit de dag af met een bezoek aan de heilige waterbronnen van Tirta Empul vlakbij het plaatsje Tampaksiring.

Dag 5: Ubud - Zuid-Bali
Na het ontbijt check je uit bij het hotel in Ubud en word je weer terug naar Zuid-Bali gebracht. Je wordt afgezet bij het strandhotel van je keuze of op de luchthaven van Bali.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel