Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > West bali discovery > Dag tot dag
Vorige pagina

€297,-

per persoon vanaf

Tour: West-Bali Discovery

(T-ID-0540)

5-daagse privé tour Bali - Indonesië (excl. vlucht)

Dag 1: Zuid-Bali - Pemuteran
Vanaf de luchthaven of uw strandhotel in het zuiden van Bali vindt de transfer naar Pemuteran plaats. U rijdt voor een deel langs de indrukwekkende en rotsachtige westkust van het eiland, waar machtige golven op spectaculaire op de rotsen slaan. Maak zeker onderweg een aantal foto-stops om dit prachtige uitzicht vast te leggen.

’s Middags komt u aan in uw hotel in Pemuteran op Noord-Bali, waarna u de rest van de dag kunt uitrusten en genieten van het prachtige landschap en de bijzondere zwarte lavastranden hier.

Dag 2: Trekking Bali Barat NP
Veruit het meeste wildlife op Bali vind je in de bossen op West-Bali, welke behoren tot het Bali Barat National Park. Er leven verschillende diersoorten in het park, zoals herten, buffels, schildpadden en apen. En vroeger was het zelfs het thuis van de inmiddels uitgestorven Balinese tijger.

U maakt vandaag een trekking door het park onder begeleiding van een ervaren gids. Onderweg zult u zeker apen tegen komen en wellicht als u geluk heeft nog wat ander wild. De trekking is niet al te zwaar en is dus voor iedereen een leuke ervaring om te doen.

Na de trekking staat de auto bij het eindpunt op u te wachten, waarna u terug gebracht wordt naar het hotel.

Dag 3: Pemuteran - Ubud
Vanaf Pemuteran is het een korte rit naar de bekende Git Git waterval, waar u even kunt rondwandelen en kunt genieten van de imposante natuur rond de waterval. Ook brengt u een bezoek aan de enige boeddhistische tempel van Bali: Brahma Arama Vihara, waar een miniatuur van de Borobudur is te aanschouwen.

Vervolgens rijdt u door naar het Bratan meer, waar u de 2e tempel van Bali bezoekt. De Ulun Danu, oftewel de watertempel is deels in het meer gebouwd, waardoor het met op de achtergrond het vulkanische landschap overdekt met tropisch groen de meest gefotografeerde tempel is.

Als laatste stopt u nog bij het dorpje Bedugul wat op zo’n 1400 m hoogte ligt. Het is hier een stuk koeler dan aan de kunst en het klimaat is er dan ook ideaal voor het verbouwen van diverse fruit- en groentensoorten. U stopt op de lokale markt waar u al deze producten bij elkaar kunt zien en ook zelf kunt proeven.

Aangekomen in Ubud, wordt u naar uw hotel gebracht. Ubud ligt in het centrum van Bali, midden tussen de groenwuivende rijstvelden, plantages en weelderige jungle en is een heerlijk plaatsje om wat tijd door te brengen. Het wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd en ademt de Balinese cultuur.

Dag 4: Ubud
Vandaag brengt u door het kunstenaarsdorp Ubud en omgeving, bekend om z'n schilderkunst en eeuwenoude tradities. In Ubud bezoekt u de lokale markt en het heilige apenbos. Verder bezoekt u het zilverdorpje Celuk en het houtsnijdersdorp Mas, waar u kunt zien hoe de artikelen met de hand vervaardigd worden.

’s Middags gaat u naar de Goa Gajah, oftewel heilige olifantengrot welke dateert uit de 11e eeuw. U sluit de dag af met een bezoek aan de heilige waterbronnen van Tirta Empul vlakbij het plaatsje Tampaksiring.

Dag 5: Ubud - Zuid-Bali
Na het ontbijt checkt u uit in uw hotel in Ubud en wordt u voor weer terug naar Zuid-Bali gebracht. U wordt afgezet bij het strandhotel van uw keuze of op de luchthaven van Bali.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel