Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Verborgen plekjes van zuid sulawesi > Dag tot dag
Vorige pagina

€656,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen plekjes van Zuid-Sulawesi

(T-ID-1506)

8-daagse privé-rondreis Sulawesi (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst op Sulawesi
Na aankomst op de luchthaven, volgt de transfer naar uw hotel. Makassar heeft een leuk centrum waar de Oudhollandse invloeden nog duidelijk terug te vinden zijn.

De rest van de dag bent u vrij om even bij te komen van de vlucht. Wilt u ’s avonds alvast iets meer van Makassar zien, ga dan naar Kios Semarang, waar u geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een biertje en lekker hapje.

Dag 2: Omgeving Makassar
Na een ontspannen ontbijt is het tijd om uw rondreis op Sulawesi te beginnen.

Samen met uw chauffeur en gids gaat u vanochtend eerst op pad in de omgeving van Makassar. U zult merken dat zodra u de drukte van de stad uit bent, het landschap verandert in een bonte verzameling van aaneengeschakelde rijstvelden en akkertjes, afgewisseld met kleine dorpjes of gewoon een paar lokale paalwoningen op een kluitje.

Na ongeveer 1.5 uur rijden ziet u het Rammang Rammang karstgebergte verschijnen. Als vanuit het niets rijzen er heuvels en pieken van kalksteen uit de grond. Neem de tijd om te stoppen tussen de rijstvelden en alvast wat mooie foto’s te schieten met de rotsen op de achtergrond. Aangekomen bij Rammang Rammang, gaat u aan boord van een lokale boot en maakt u een rustige boottocht door een woud van nipapalmen en krijtsteen formaties.

Na de lunch bent u weer terug in Makassar, waar u 's middags een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang maakt. U bezoekt onder andere het oude Hollandse Fort Rotterdam en in de haven Paotere ziet u de traditionele houten Buginese boten, Phinisi genaamd, die hier nog met de hand worden geladen.

Vraag of u aan het eind van de middag afgezet kunt worden bij Pantai Losari, wat niet echt een strand is maar meer een gezellige boulevard aan zee. Doe net als de locals: Koop een zakje met de lokale specialiteit Pisang Epe (een soort platgeslagen en daarna gegrilde banaan met suiker) en maak een wandelingetje of ga lekker op een bankje zitten. Voor een heerlijk lokaal diner heeft u hier ook een keur aan tentjes. Daarna neemt u gemakkelijk zelf een taxi terug naar het hotel of als u zin heeft, is het een wandeling van een klein half uurtje.

Dag 3: Makassar - Rantepao
Vandaag heeft u een vrije dag totdat de nachtbus richting Toraja vertrekt. U heeft de beschikking over uw hotelkamer t/m 18.00 uur vandaag.

U kunt er voor kiezen om op eigen gelegenheid Makassar verder te verkennen. Of u kunt optioneel een ontspannen stranddagje bijboeken op het idyllische eilandje Samalona.

Optioneel op dag 3: Strand op Samalona Island
Op ca. 45 minuten varen vanaf Makassar is Samalona een rustig paradijsje van witte zandstranden en azuurblauw water. Neem uw snorkelset zeker mee! En als u het leuk vindt, kunt u uw gids vragen om een picknick voor op het eiland te regelen.

Rond 20.00 uur wordt u opgehaald en naar het busstation gebracht. Van hier vertrekt rond 22.00 uur de nachtbus naar Toraja Land. De bussen op Sulawesi zijn comfortabel en u heeft een lekkere stoel die ook versteld kan worden. De rit duurt ongeveer 9 uur en er wordt onderweg een keer gestopt voor een toiletpauze en eventueel een drankje of snack.

Dag 4-6: Excursies Toraja land
U komt al vroeg aan in Rantepao en wordt naar uw hotel gebracht, waar u direct kunt inchecken. Nadat u even gerust heeft, een lekkere douche en een ontbijtje heeft genuttigd, staat uw gids klaar om uw rondreis door Toraja te starten.

U heeft 3 dagen om de pracht van het Toraja Land te ontdekken. Uiteraard kunt u de bekende plaatsen bezoeken, zoals Kete Kesu en Londa. Er zijn echter vele andere, minder bekende plaatsen waar vrijwel geen enkele toerist komt, waar u ook de bijzondere hangende graven, rotsgraven, tau tau poppen of een babyboom kunt zien.

Overleg samen met uw Toraja gids wat uw programma gaat worden. Mocht er toevallig een bruiloft of begrafenis zijn tijdens uw verblijf, dan kunt u deze bijzondere ceremonie vol rituelen bijwonen. Houdt er wel rekening mee dat tijdens deze ceremoniën dieren geslacht kunnen worden, dit hoort bij het geloof van de Toraja en is bedoeld om er voor te zorgen dat de dode gezelschap heeft op de weg naar de hemel.

Behalve de bijzondere dodencultuur van de Toraja, is de omgeving ook werkelijk adembenemend. Tussen de groene rijstvelden en weelderige natuur ziet u overal de traditionale tongkonans, oftewel zadeldakhuizen, die prachtig versierd zijn met kleurige beschilderingen en houtsnijwerk. En natuurlijk is Toraja ook bekend vanwege de wereldberoemde en peperdure Toraja koffie. U bezoekt een lokale koffieplantage, waar u als u geluk heeft het roosteringsproces van de koffie kunt bekijken en natuurlijk zelf een koffie van het aromatische brouwsel proeven.

Aan het eind van de tweede dag brengt uw gids uw naar Batutumonga, de hoogste berg in de omgeving. Hier slaapt u vanavond zelf in een traditionele tongkonan op een werkelijk prachtige locatie. De faciliteiten zijn eenvoudig, het uitzicht vanaf uw balkon maakt dit meer dan goed!

De volgende ochtend gaat u te voet verder. Tijdens een ontspannen trekking heuvelafwaarts wandelt u dwars door de rijstvelden en lokale dorpjes en kunt u pas echt kennis maken met de vriendelijke mensen.

Dag 7: Rantepao - Makassar
Uw verblijf in het Toraja Hoogland zit er alweer op. U vertrekt vroeg richting het plaatsje Palopo, vanwaar u een korte vlucht terug naar Makassar heeft. Hier staat uw chauffeur weer klaar om u naar uw hotel te brengen voor uw laatste overnachting in Zuid-Sulawesi.

Dag 8: Makassar
U wordt op de luchthaven afgezet voor uw vlucht. U verlaat het zuiden van Sulawesi en vliegt naar uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel