Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Tana toraja en makassar > Dag tot dag
Vorige pagina

€493,-

per persoon vanaf

Tour: Tana Toraja en Makassar

(T-ID-0521)

5-daagse privé tour Sulawesi - Indonesië

Dag 1: Aankomst Makassar
Na aankomst op Sulawesi, transfer naar uw hotel. U verblijft in Makassar. Uw hotel is gelegen in het centrum van de stad op loopafstand van de gezellige boulevard en aan zee. 's Middags maakt u een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang. U bezoekt onder andere het oude Hollandse Fort Rotterdam en in de haven Paotere ziet u de traditionele houten Buginese boten, Phinisi genaamd, die hier nog met de hand worden geladen.

Dag 2: Makassar-Rantepao
Na het ontbijt vertrek richting het Toraja Hoogland. Een acht uur durende rit brengt u langs de pittoreske Buginese dorpjes met hun typische huizen op palen. ’s Middags maakt u een stop op de Puncak Lakawan, tegenover de ‘erotische’ berg, om van het uitzicht te genieten. U komt in de namiddag aan in Toraja land, waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 3: Excursie Toraja land
Vandaag gaat u de hele dag op ontdekking door het Toraja land. U bezoekt onder andere het plaatsje Lemo, waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan. U vervolgt uw weg naar het dorp Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen. Ook gaat u naar Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet. Als laatste dorp vandaag, bezoekt u Kete Kesu, één van Toraja’s oudste dorpen en bekend vanwege zijn kleurrijke houtsnijwerk en traditionele zadeldakhuizen.

Dag 4: Excursie Toraja land
Na het ontbijt wederom de gehele dag op excursie door het Toraja land. U bezoekt vandaag het hoger gelegen Batutumonga vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Rantepao en de vallei. Dit is de ideale omgeving voor het maken van een prachtige wandeling langs de sawa’s om het dagelijkse leven in Toraja te zien. Ook brengt u een bezoek aan Sa’dan, dat bekend staat als het weefgebied van Rantepao.

Dag 5: Rantepao-Makassar
Vroeg vertrek voor de lange rit terug naar Makassar. U wordt op de luchthaven afgezet voor de vlucht naar uw volgende bestemming of bij het hotel van uw keuze in Makassar.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel