Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Tana toraja en makassar > Dag tot dag
Vorige pagina

€469,-

per persoon vanaf

Tour: Tana Toraja en Makassar

(T-ID-0521)

5-daagse privé tour Sulawesi - Indonesië


Dag 1: Aankomst op Sulawesi
Na aankomst op de luchthaven, volgt de transfer naar het hotel. Makassar heeft een leuk centrum met gezellige boulevard aan zee.

's Middags maak je een korte stadstour door het voormalige Ujung Pandang. Je bezoekt onder andere het oude Hollandse Fort Rotterdam en in de haven Paotere zie je de traditionele houten Buginese boten, Phinisi genaamd. Deze worden nog met de hand geladen.

Dag 2: Makassar - Rantepao
Vandaag staat een lange reisdag op het programma. De rit naar Toraja land is een flinke, maar onderweg hoef je je zeker niet te vervelen. Je rijdt door pittoreske lokale dorpjes met hun typische huizen op palen en maakt een stop op de Puncak Lakawan. Dit is een pas tegenover de erotische berg, waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Je komt in de namiddag aan in Toraja land, waar je de nacht zult doorbrengen.

Dag 3-4: Excursies Toraja land
Je hebt 2 volle dagen om de pracht van het Toraja Land te ontdekken. Je bezoekt in ieder geval de volgende plaatsen:

Lemo, dat vooral bekend is vanwege de hangende graven. Hier staan de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven, wellicht één van de meest bekende plaatjes van Toraja.
Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet in de in grotten gelegen graven.
Kete Kesu, één van Toraja’s oudste dorpen en bekend vanwege zijn kleurrijke houtsnijwerk en traditionele zadeldakhuizen.
Suaya, om achter het geheim van de babyboom te komen.
Sa’dan, dat bekend staat als het weefgebied van Rantepao.

Natuurlijk leer je ook het een en ander over het alledaagse leven van de Toraja. Je rijdt door de dorpjes met de traditionele huizen en kunt zien hoe de mensen in deze omgeving leven. Neem vooral ook de tijd om een prachtige wandeling door stoffige dorpjes, langs de groene plantages en sawa’s en door de ongerepte natuur te maken.

Dag 5: Rantepao - Makassar
Vroeg vertrek voor de lange rit terug naar Makassar. Je wordt op de luchthaven afgezet voor de vlucht naar je volgende bestemming of bij het hotel van jouw keuze in Makassar.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel