Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€632,-

per persoon vanaf

Tour: Sumatra's onbekende eilandjes: Bangka en Belitung

(T-ID-0515)

7-daagse tour Sumatra - Indonesië

Leuke pluspunten om te weten

  • Onbekend eilandjes tussen Sumatra en Borneo
  • Hagelwitte stranden, blauwe zee en onderwater paradijs
  • Diverse kleine eilandjes in de omgeving

Islandhoppen in Indonesië
Het eilandenrijk Indonesië heeft nog zoveel verborgen pareltjes die nog maar weinig toeristen ontdekt hebben. Tussen de eilanden Sumatra en Borneo liggen bijvoorbeeld de eilanden Bangka en Belitung, beiden paradijsjes verborgen in de Java Zee die uitstekend per boot met elkaar te combineren zijn.

In vroeger tijden waren de eilanden een belangrijke plaats voor de Hollanders vanwege de ijzererts rijke grond, vandaag de dag is het echter een onbekende bestemming. Je vindt vooral rust en een adembenemend uitzicht in de Bangka Belitung archipel.

Onbekend Bangka en Belitung
Bovenwater zijn de eilanden heuvelachtig en groen. De stranden zijn hagelwit met wuivende palmen en hier en daar een enorme granietrots die het tafereel onderbreekt. Onderwater kun je al snorkelend je ogen uitkijken in het kraakheldere water met de vele kleurige vissen en koraal.

Rondom de hoofdeilanden Bangka en Belitung vind je nog zo’n 100 kleinere onbewoonde eilandjes, waar je per boot naar toe kunt. Eén daarvan is Pulau Lengkuas, een klein eiland waar je een oude vuurtoren kunt beklimmen voor een werkelijk fenomenaal uitzicht over de omgeving. Een andere leuke bezienswaardigheid is Danau Kaolin, een witte wondere wereld ontstaan door water dat in een tinmijn is gelopen.

Boek je deze tour, dan zijn de transfers en hotelovernachtingen voor je geregeld. Verder kun je jouw vakantie op Bangka en Belitung helemaal naar eigen wens indelen.
Extra informatie
Bangka en Belitung zijn nog nieuwe bestemming voor toeristen. Vervoer op de eilanden is veelal per taxi of lokaal vervoer. Ook leuk is het om een brommer te huren en te gaan toeren. De andere eilandjes kun je per lokale boot bezoeken. Voor de avontuurlijke toerist is dit een waar pareltje!

Bangka is vanuit Batam en Jakarta te bereiken. Vanaf Belitung kun je alleen van en naar Jakarta vliegen.

Vertrek mogelijk op dinsdag, vrijdag en zondag (i.v.m. de bootverbinding tussen beide eilanden)

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel