Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Orang oetans jungle > Dag tot dag
Vorige pagina

€455,-

per persoon vanaf

Tour: Orang-oetans & Jungle

(T-ID-4525)

3-daagse rivercruise Kalimantan- Indonesië

Dag 1: Pangkalanbun - Tanjung Puting
Bij aankomst in Pangkalanbun wacht de gids u op en wordt u naar het havenplaatsje Kumai gebracht, waar u aan boord gaat van uw Klotok boot.

Nadat de permits voor het park geregeld zijn (neem kopïen mee van de eerste 3 pagina’s van uw paspoort), start uw avontuur en vaart u de rivier op. In eerste instantie is de rivier bruinig van kleur en vaart u door een woud van nipa-palmen, maar verderop verandert de begroeiing naar meer jungle-achtig met bomen, palmen en veel dicht groen en lianen ertussen, de rivier krijgt een pikzwarte kleur.

Uw eerste bestemming vandaag is Tanjung Harapan, wat opgericht is als een soort informatie-centrum midden in het Tanjung Puting NP. Hier krijgt u meer informatie over de natuur in het park, waar het park opgericht is, het belangrijke onderzoeksproject van dr. Birute Galdikas en haar inspanningen om de orang-oetans van Tanjung Puting te beschermen.

Uw verblijf aan boord is een bijzondere aangelegenheid. De bemanning van de boot zal het u zo comfortabel mogelijk maken en alles voor uw regelen. Uw maaltijden worden aan boord van de Klotok bereid en geserveerd.

Qua accommodatie kunt u tijdens het boekingsproces kiezen voor een binnenhut met airco en klamboe (Aura Suite) of u kunt voor het échte jungle avontuur gaan en aan dek slapen. U krijgt dan een matrasje met klamboe, die op het overdekte bovendek worden geïnstalleerd. Aan boord zijn tevens een toilet en douche (koud water) voor gezamenlijk gebruik.

Het is ook mogelijk om de Klotok boot voor privé-gebruik te charteren.

Dag 2: Tanjung Puting National Park
Vroeg in de ochtend ontwaakt u met de vele geluiden die zo typerend zijn voor het oerwoud. Na het ontbijt vaart u in ongeveer een uur naar het opvangcentrum Pondok Tanggui, de locatie waar voornamelijk de jongere ‘wees’ orang-oetans en moeders ondergebracht zijn.

De dieren leven op eigen kracht in de prachtige natuur, maar krijgen 2 keer per dag op een voederplatform heerlijkheden als bananen en melk aangeboden. Voor sommige dieren is dit voedsel nog noodzakelijk, maar voor de meesten is het een lekker extraatje.

Via een verhoogde boardwalk loopt u naar de voederplaats, waar u de orang-oetans van dichtbij kunt bekijken. De regels zijn simpel: 5 meter afstand bewaren, geen orang-oetans aanraken en niet eten of drinken bij de dieren. U zult deze ervaring niet snel meer vergeten, om u heen wandelen er orangs over de grond of slingeren op het gemakje door de bomen.

Na de voedertijd keert u terug naar uw boot en vaart u weer verder. Dit keer bent u onderweg naar het grootste en bekendste opvangcentrum: Camp Leakey. Hier worden voornamelijk volwassen orang-oetans die ooit in gevangenschap leefden, geleerd om weer zelfstandig in de natuur te kunnen overleven. Ook hier kunt u de voedertijd bij het platform meemaken. Als u geluk heeft kunt u wellicht een imposant mannetje met de grote wangen aanschouwen.
Overnachting is wederom aan boord.

Dag 3: Tanjung Puting - Pangkalanbun
Na het ontbijt zit het avontuur er alweer op. U vaart terug naar het plaatsje Kumai en wordt weer naar het vliegveld van Pangakalanbun gebracht. Hier is de tour ten einde en vliegt u verder naar uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel