Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Ontdek lombok deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€300,-

per persoon vanaf

Tour: Ontdek Lombok Deluxe

(T-ID-0546)

4-daagse privé tour Lombok - Indonsië

Dag 1: Teluk Kodek - Lombok
Deze tour start bij de haven van Teluk Kodek op Lombok. Bij aankomst op het eiland staan uw gids en chauffeur al klaar voor de transfer naar Senggigi.

Op Lombok vindt u geen massatoerisme. U kunt er ontspannen relaxen aan de rustige witte stranden, snorkelen bij de koraalriffen of genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Lombok is dé bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur, rustige witte stranden en het pure Indonesië.

Het meest markante punt in Lombok is ongetwijfeld de vulkaan Gunung Rinjani die met zijn 3724 meter overal op het eiland te zien is. De vruchtbare flanken van de vulkaan kleuren diepgroen van het tropische bos. In het landschap rond de vulkaan vindt u ook prachtige rijstvelden (sawa’s) die zeker zo mooi zijn als die in Bali. Het zuiden van het eiland is droger, maar heeft wel schitterende verlaten zandstranden.

Dag 2: Fietsen op Lombok
Vandaag gaat u mee op een hele leuke en actieve excursie, speciaal voor mensen die Lombok’s natuurlijke schoonheid, regenwouden, lokale dorpjes en historische achtergrond niet vanuit een auto, maar lekker op de fiets, willen ontdekken.

U wordt na het ontbijt opgehaald en naar het dorpje Golong gebracht. Hier stapt u op de fiets en fietst u dwars door de prachtig groene sawa’s naar Suranadi, een Sasak dorpje gelegen aan de rand van het gelijknamige natuurreservaat. Hier kunt u een mooie wandeling door de natuur maken en misschien zelfs wat aapjes, kleurrijke vogels of andere dieren spotten. Rondom Suranadi zijn verschillende plantages te vinden, waar u diverse tropische boomsoorten kunt zien. In het dorpje zelf kabbelt het lokale leven voort en kunt u o.a. bekijken hoe de lokale mensen snoepjes van verse jackfruit maken. U fietst verder langs diverse dorpjes, waar u ziet hoe de Sasak bevolking van Lombok leeft en per dorp weer op een andere manier hun kost verdienen. Uw rit eindigt bij de Lingsar tempel. Officiëel als een Balinese tempel gebouwd, is het bijzondere aan de Lingsar tempel dat hij eigenlijk door mensen van alle religies bezocht wordt. Daarom is dit één van de belangrijkste tempels op het eiland Lombok.

Na uw tempelbezoek wordt u met de auto teruggebracht naar uw hotel in Senggigi.

Dag 3: Senggigi
Vandaag kunt u de hele dag naar eigen inzicht indelen. Geniet eerst van een uitgebreid ontbijt, waarna u zich met een boekje en muziekje bij het zwembad of strand installeert. Of ga een wandeling maken door het unieke ecosysteem op de flanken van de hoge vulkaan Gunung Rinjani.

Wilt u liever wat meer van de indrukwekkende onderwaterwereld van Indonesië zien, dan kunt u optioneel een dagexcursie naar de Gili Eilanden boeken.

Optioneel op dag 3: Snorkelen bij de paradijselijke Gili’s
Voor de noordwestkust van Lombok liggen drie paradijselijke eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. De eilanden zijn bij uitstek geschikt om te snorkelen, duiken en relaxen. Het koraal hier is uniek, het is blauw en dat komt bijna nergens anders voor. En in de wateren rondom de eilanden leven vele schildpadden, die u vrijwel zeker zult spotten.

Tijdens deze dagexcursie neemt u de boot naar de Gili Eilanden en zult u bij alle drie de eilanden gaan snorkelen om zo de unieke en kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. (exclusief snorkelmateriaal)

Dag 4: Senggigi - Teluk Kodek
Uw vakantie op Lombok zit er helaas alweer op. U wordt op tijd opgehaald en naar de haven van Teluk Kodek gebracht. Hier eindigt deze tour.


Strand Senggigi op Lombok

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel