Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Ombak putih cruise > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Ombak Putih Cruise

(T-ID-5500)

7-daagse cruise Bali- Indonesië

Dag 1: Bali - Lombok
Vandaag start uw luxe cruise door het oostelijke deel van de Gordel van Smaragd. Om 09.00 uur wordt er verzameld in Serangan haven, vanwaar de Ombak Putih zal vertrekken.

Nadat iedereen aan boord is en u zich een beetje heeft kunnen settelen, hijst de Ombak Putih haar zeilen en gaat u op weg. De route voert langs de kust van Bali omhoog, zodat u onderweg uitzicht over de kustlijn heeft.

Na de lunch legt het schip aan bij Teluk Ambo, in het nog redelijk onbekende noordoosten van Bali. U bezoekt het waterpaleis van Amlapura en heeft de tijd om de prachtige rijstterrasen van deze regio te bewonderen.

In de late namiddag gaat u weer aan boord en vaart u verder in oostelijke richting voor de nachtelijke oversteek naar de haven van Labuan, in het oostelijke deel van Lombok. ’s Nachts steekt u de bijzondere “Wallace lijn” over, de lijn die het vochtige tropische klimaat van Azië van het drogere klimaat van de Pacific scheidt.

Dag 2: Lombok - Pulau Kondo
Als u wakker wordt en naar buiten kijkt, zult u het abrupte verschil in landschap tussen Bali en Lombok direct opmerken. Lombok is veel droger dan Bali, zeker in de droge periode doet het landschap eerder aan als Afrikaanse savanne.

Na een goed ontbijt gaat u aan land om het onbekende Lombok te ontdekken. Onderweg bezoekt u een pottenbakkersdorpje en woont een traditionele dansvoorstelling bij. Na de lunch in een lokaal restaurant, keert u terug naar het schip en vertrekt u richting het eiland Kondo.

Op het eiland Kondo bezoekt u een speciaal project dat is opgezet om het koraal te beschermen. Dit is erg belangrijk, want veel koraal in Indonesië is door o.a. dynamietvissen beschadigd geraakt. Uiteraard heeft u ook tijd voor een paar uur heerlijk ontspannen, zwemmen en snorkelen.

Dag 3: Pulau Kondo - Satonda - Oost-Sumbawa
U vaart verder naar het oosten, naar het eiland Satonda. Satonda ligt slechts enkele kilometers voor de kust van Noordwest-Sumbawa en is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan. Wat vroeger een gevaarlijke krater vol gloeiendhete lava was, is nu een heerlijk meer gevuld met zoet water.

Hier kunt u een wandeling over de kraterrand maken en het oude kratermeer bekijken. Aansluitend heeft u de tijd om bij het huisrif van Satondo te snorkelen. U verblijft hier tot de schemering, want het wachten is op het spektakel van duizenden vliegende honden(vleermuizen) die hun slaapplaats verlaten om op zoek naar voedsel te gaan. ’s Nachts vaart u verder naar het oostelijk deel van Sumbawa.

Dag 4: Oost-Sumbawa - Banta
Vandaag arriveert u in de ochtend bij het dorpje Wera aan de oostkust van het eiland Sumbawa. Wera is een Buginees dorp dat bekend staat om zijn scheepsbouw. Hier ziet u hoe de bekende Buginese schepen worden gebouwd. Ook de Ombak Putih is op deze wijze gemaakt. Als het weer het toelaat gaat u vervolgens naar het eiland Sangean. Een actieve vulkaan torent hier 1800 m boven de omliggende wateren uit. U bezoekt het kleine plaatsje op het eiland en loopt een stukje de stijle vulkaanhelling op.

In de middag vaart u door naar Gili Banta, een onbewoond eiland en een perfecte plek om even te zwemmen en te snorkelen. Banta is ook het eerste eiland dat tot het Komodo National Park behoort. Voor Komodo varanen moet u nog een dagje wachten, maar dit eiland biedt ook schitterende natuur.

De boot zal voor anker gaan in een baai en hier een rustige nacht doorbrengen.

Dag 5: Banta - Komodo Island
Vertrek is al vroeg vandaag. Kort na zonsopgang gaat u aan wal van het eiland Komodo dat zowel de varaan als het nationale Park haar naam heeft gegeven. U gaat aan land gaat bij het ranger station. Onder begeleiding van één van de rangers zult u een wandeltocht van ongeveer 2 tot 3 uur door een bosrijk gebied maken, op zoek naar de beruchte Komodo varaan. Deze enorme hagedissen kunnen tot wel 3 m lang worden en zo’n 90 kg wegen. De Komodo varaan komt alleen in Indonesië op slechts 3 eilanden nog voor, waarvan Komodo uiteraard het bekendste eiland is.

Na de trekking op zoek naar Komodo’s, vaart u naar één van de mooie stranden van Komodo Island. Hier kunt u even bijkomen van uw inspannende wandeling of de imposante onderwaterwereld van het National Park gaan ontdekken. Het park staat bekend om haar prachtige kleurrijke riffen en diverse grote diersoorten, waaronder dolfijnen en walvissen.

Er wordt overnacht in een rustige baai van het eiland Komodo.

Dag 6: Komodo Island - Rinca
Het eiland Rinca is het op één na grootste eiland van de 80 eilanden in de Komodo archipel en de rijkste als het om fauna gaat. Hier wandelt u door een savanne-achtig landschap, op zoek naar wilde paarden, waterbuffels, wilde zwijnen, apen en natuurlijk de beroemde Komodo varanen.

’s Avonds organiseert de bemanning een gezellige beach barbecue, om alweer de laatste avond van uw cruise te vieren. Als het een beetje helder is, kunt u wegmijmeren onder de schitterende sterrenhemel. ’s Nachts vaart u richting de noordkust van Flores.

Dag 7: Labuan Bajo, Flores
Na een laatste ochtendduik zit het er alweer op. U gaat weer aan land bij Labuan Bajo op Flores. Mocht er voldoende tijd zijn, dan kunt de markt van Labuan Bajo nog bezoeken. Daarna is de cruise ten einde en wordt u naar de luchthaven gebracht.


Belangrijk
De route van de terugreis is de omgekeerde versie van bovenstaande beschrijving.

Bovenstaande beschrijving is een globale beschrijving van het cruise-programma. De route en activiteiten kunnen tussentijds wijzigen, maar het idee van de route blijft gelijk. Bij reservering kunnen wij voor u het uitgebreide programma opvragen. Naast tussentijdse route-wijzigingen, zijn de route en activiteiten ook onderhevig aan o.a. weersomstandigheden.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel