Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€220,-

per persoon vanaf

Tour: Olifanten en orang-oetans van Sumatra

(T-ID-4531)

5-daagse privé tour Sumatra - Indonesië

Leuke pluspunten om te weten

  • Ruige jungle in het Gunung Leuser NP
  • Olifanten in Tangkahan
  • Orang-oetans in Bukit Lawang
  • Een onvergetelijke natuur-ervaring

Sumatra, ook wel ’eiland van goud’ genoemd, wordt voor een groot deel bedekt met ongerepte regenwouden waar je een enorme diversiteit aan flora en fauna vindt. Deze tour brengt je naar Noord-Sumatra waar je door de bergketen Bukit Barisan met haar actieve vulkanen reist. Dit is het leefgebied van de Sumatraanse orang-oetan en olifant.

Je start de tour in koloniaal Medan, waar je een korte stadstour kunt maken. Vanuit Medan reis je over een hobbelweg richting het plaatsje Tangkahan, waar op de rand van het nationaal park een klein olifantencentrum ligt. De olifanten die hier leven komen voornamelijk uit de provincie Aceh en zijn gered van een zwaar leven in de illegale houtkapperij of als huisdier. Je maakt kennis met deze “gentle giants” en hun mahouts, de jongens die ze verzorgen en hun leven met de olifanten delen.

Aansluitend rij je naar Bukit Lawang, dat aan de rand van het Gunung Leuser National Park ligt. De volgende ochtend maak je een trekking door de jungle en onderweg heb je de unieke kans om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans van dichtbij te zien.

Reis met een chauffeur of gids
Voor dit programma heb je de keuze uit:
- Transfer met een Indonesisch sprekende chauffeur. De activiteiten in Tangkahan en Bukit Lawang worden door lokale rangers begeleid. Zij spreken beperkt Engels. Entreegelden zijn nog niet inbegrepen en dien je zelf ter plaatse te betalen.
- Begeleiding tijdens de gehele tour door een ervaren Engelssprekende gids. Excursies en entreegelden zijn reeds inbegrepen.
Wat kun je verwachten?
- Reizen op privé-basis
- Vervoer per airconditioned minibus/4WD auto
- Persoonlijk karakter
- Naar keuze: Begeleiding van een Indonesisch sprekende chauffeur of chauffeur en ervaren Engelssprekende gids
- Verblijf in eenvoudige accommodaties

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel