Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Medan padang overland > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Medan - Padang Overland

(T-ID-0517)

9-daagse privé tour Sumatra - Indonesië

Dag 1: Aankomst Medan
Aankomst op het vliegveld van Medan. Hier staat de lokale gids op u te wachten voor de transfer naar uw hotel in Medan.

Medan is tegenwoordig een moderne en drukke stad waar het drukke verkeer van motoren, becaks, busjes en vrachtwagens aan je voorbij raast. De stad is het centrum van de rubber- en tabakhandel, vroeger was het echter een belangrijke handelspost van de Engelsen en Nederlanders voor met name peper en olie. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden uit het verleden te bezoeken en het is een goed begin van uw reis door Indonesië.

Dag 2: Medan - Bukit Lawang
Na het ontbijt maakt u een tour door stad en bezoekt als eerste de Istana Maimoon, oftewel het oude paleis van Sultan Deli. Dit paleis is vreemd genoeg ontworpen door een Italiaan die zowel Indonesische als Moorse stijlen heeft gebruikt en is beslist een bezoekje waard. Aansluitend rijdt u naar de Mesjid Raya, één van de grootste moskeeën van Sumatra met prachtig gebrandschilderde ramen en koepels. Mits u gepast gekleed bent, is het toegestaan om er even binnen rond te lopen.

Aansluitend vertrekt u naar het Gunung Leuser National Park. Aan het eind van de middag komt u aan in Bukit Lawang, gelegen aan de oever van de Bohorok rivier en tevens toegangspoort voor het national park. Hier aangekomen steekt u een touwbrug over en komt u aan in uw eenvoudige accommodatie aan de rand van het park.

Dag 3: Bukit Lawang - Berastagi
Vandaag trekt u het Gunung Leuser National Park in, samen met een lokale ranger. De natuur is er prachtig, ruig en uitgestrekt en de wandeling gaat omhoog en omlaag dwars door de jungle. Houdt u er rekening mee dat de tocht best inspannend is en een redelijke conditie vereist. Uw doel vandaag is om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans (van dichtbij) te zien, maar vergeet niet om onderweg ook uit te kijken naar de vele andere aapsoorten, vogels en bijzondere plantsoorten.

De meeste orang-oetans in dit gebied zijn semi-wild en waren onderdeel van het succesvol afgeronde rehabilitatie-programma dat Bukit Lawang zo bekend heeft gemaakt. De dieren zijn ondertussen zelfstandig genoeg om op eigen houtje in de jungle te overleven. U zult ze dus moeten zoeken, want de dieren bewegen zich vrij rond in het park. U heeft in Bukit Lawang echter een goede kans om ze te zien. De trekking zal ca. 3 uur duren.

Na deze belevenis rijdt u verder, via Sibolangit and Sembahe, naar Berastagi. Onderweg kunt u stoppen bij een traditioneel Karo Batak dorp en in het koele bergplaatsje Berastagi bezoekt u de lokale groente- en fruitmarkt waar u zich tegoed kunt doen aan al het tropische fruit.

Dag 4: Berastagi - Samosir
U rijdt door het prachtige plantage-landschap van het gebied genaamd Simalungun, richting Parapat, gelegen op een schiereiland en toegangspoort tot Toba meer. Onderweg stopt u bij de 120 m hoge Sipiso Piso waterval en het vroegere paleis van Simalungen Batak in het plaatsje Pematang Purba.

Vanaf de ferryhaven, vaart u naar Samosir, een eiland gelegen middenin het meer, waar u zult overnachten. Het schiereiland Samosir ligt in het Toba meer, één van de grootste meren ter wereld, gevormd door de niet meer actieve vulkaan Toba. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het prachtige groene landschap krijgt alles een mysterieus en magisch uiterlijk.

Dag 5: Omgeving Samosir
De dag begint met een relaxte tocht over het eiland, waarna u verschillende dorpjes op het eiland bezoekt. Hier kunt u de traditionele batakhuizen en de indrukwekkende stenen grafmonumenten bewonderen. In het dorpje Simanindo woont u een traditionele dansshow bij.

’s Middags heeft u tijd om een verkoelende duik in het meer te nemen, waarna u weer terugkeert naar uw hotel.

Dag 6: Samosir - Sipirok - Padang Sidempuan
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de haven van Samosir vanwaar u weer terugvaart naar Parapat. Aansluitend gaat u per auto weer verder richting Balige, de laatste plaats aan het Toba meer. Hier heeft u de gelegenheid om de lokale, in tapanuli stijl gebouwde, markt te bezoeken en wat spullen te kopen. Ook kunt u hier het graf van de laatste Batak vorst Sisingamanga bezoeken.

Verder naar het zuiden rijdend, verlaat u het land van de Batak en treedt u toe in het land van de Minangkabau. Dit deel van het eiland is bekend vanwege de groene bergachtige gebieden en indrukwekkende canyons. Sipirok en Padang Sidempuan zijn vooral bekend om de salak vruchten die op de hellingen van de bergen groeien en worden ook wel Kota Salak genoemd.

Laat in de middag komt u aan in Padang Sidempuan waar u overnacht.

Dag 7: Padang Sidempuan - Bukittinggi
Vroeg in de morgen vertrek naar Bukittinggi. Onderweg maakt u een stop bij een heetwaterbron die gelegen is in het ongerepte regenwoud van Rimbo Panti. Hier heeft u de gelegenheid om een heerlijk ontspannen bad te nemen.

Daarna rijdt u door naar Bonjol, een plaats gelegen precies op de evenaar. In de namiddag komt u aan in Bukittinggi, waar u overnacht.

Dag 8: Omgeving Bukittinggi
Vandaag besteedt u in de omgeving van Bukittinggi, het culturele centrum van de Minangkabau cultuur. De naam Bukittinggi betekent letterlijk hoge berg, het plaatsje ligt dan ook op 920 m boven zee op een bergplateau en heeft een aangenaam en koel klimaat.

In de koloniale tijd heette Bukittinggi Fort de Cock. U bezoekt het gelijknamige fort en het Sianok Kanon vanwaar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft. Hierna gaat u verder naar Lawang, waar u het enorme kratermeer Maninjau bezoekt. Hier heeft u de tijd om even heerlijk te ontspannen of om u even heerlijk op te frissen in het koele water van het meer. (vergeet uw zwemkleding niet!).

’s Middags keert u terug naar Bukittinggi en bent u vrij. U kunt op eigen gelegenheid de lokale markt of bijvoorbeeld het Rumah Adat Banjuang museum bezoeken. Het museum geeft u een uitgebreide kijk in de cultuur van de Minangkabau, hun traditionele kleding en de kunst.

Dag 9: Bukittinggi - Padang
Transfer van Bukittinggi, via de Anai vallei, naar het vliegveld van Padang waar deze tour eindigt.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel