Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Jakarta surabaya tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€968,-

per persoon vanaf

Tour: Jakarta - Surabaya Tour

(T-ID-0512)

8-daagse privé tour Java - Indonesië


Dag 1: Jakarta - Bandung
Deze tour start vanuit je hotel in Jakarta. Je begint de dag met een korte stadstour door Jakarta met o.a. een bezoek aan het Batavia kwartier met het oude Nederlandse stadhuis en de oude haven Sunda Kelapa, waar kleurige en traditionele boten. Deze worden ook vandaag de dag nog gebruikt en veelal met de hand geladen.

Vanuit Jakarta rij je naar de beroemde Botanische tuinen van Bogor. Met de aanleg van deze tuinen werd in 1817 begonnen en hier werd geëxperimenteerd met vele uitheemse plantensoorten. Laat je overweldigen door de meer dan 12.000 verschillende plantensoorten en 3000 orchideesoorten. Naast deze tuinen staat het Istana Bogor (paleis van Bogor), dat vooral door haar prachtige ligging indruk zal maken. Dit was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalige Nederlands Indië van 1870-1942.

In de loop van de middag vertrek je, via de Puncak pas, richting Bandung. De Puncak pas ligt op 1.500 m hoogte en heeft een prachtig uitzicht over de vele theeplantages en bergen in de omgeving. Je stopt bij een uitkijkpunt, zodat je even de tijd hebt om te genieten van het uitzicht over de eindeloze theevelden.

Vervolgens rij je naar Bandung door een afwisselend landschap van rijstterrassen, bamboetuinen, lokale dorpen en theeplantages. Bandung is de hoofdstad van West-Java en heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen, souvenirwinkels en restaurants.

Extra informatie
De Puncak pas kan met name in het weekend ontzettend druk of zelfs afgesloten zijn, omdat veel inwoners van Jakarta de hectiek van de stad in het weekend ontvluchten en zich terugtrekken in de koelte van de bergen. Om deze drukte zoveel mogelijk te ontlopen, kun je dit traject beter doordeweeks reizen.

Dag 2: Bandung
Na het uitgebreide ontbijt begint de dag met een bezoek aan de indrukwekkende kraterrand van de Tangkuban Perahu. Het is heel bijzonder om een werkende vulkaan te aanschouwen met verschillende spuigaten waar gassen uit komen.

Na je bezoek aan de vulkaan, daal je weer af naar het stadje Ciater, zo’n 30km ten noorden van Bandung gelegen. Deze stad staat bekend om haar zwavel- en warmwaterbronnen. Je hebt de tijd om even heerlijk te weken in het warme water waar van gezegd wordt dat het helende eigenschappen heeft.

’s Middags bezoek je het plaatsje Padasuka. Optioneel kun je hier een voorstelling van het Pak Udjo's bamboe orkest bijwonen. Je krijgt een demonstratie van zang, dans en Angklung muziek, gespeeld door volwassenen en kinderen in traditionele kleding. Eind van de dag keer je terug naar Bandung en heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Bandung - Yogyakarta
Na een vroeg ontbijt, komt de chauffeur je op tijd ophalen voor de transfer naar het treinstation. Je reist per trein naar Yogyakarta, het culturele centrum van Java en een zeer aangename stad om te verblijven en de Javaanse cultuur te proeven. De reis duurt ca. 8 uur en de trein is comfortabel. Je hebt een comfortabele eigen stoel en de trein beschikt over airco. Het kan zelfs wat fris zijn aan boord, dus neem een jasje of omslagdoek mee voor onderweg.

Onderuit gezakt in je stoel, geniet je onderweg van een schitterend uitzicht over het landschap van Java. Groene rijstterrassen, dichte jungle en stadjes wisselen elkaar af tijdens de reis. Op het treinstation van Yogyakarta staat de chauffeur je weer op te wachten om je naar het hotel in Yogyakarta te brengen.

Dag 4: Yogyakarta
Na het ontbijt staat een bezoek aan de Borobudur op het programma. Deze indrukwekkende tempel is op een kunstmatige berg gebouwd voorzien van monumenten met veel reliëfs. Het is ook de grootste boeddhistische tempel van Java. Je hebt de tijd om hier rond te wandelen en de verschillende niveaus met ieder hun eigen reliëfs te bezichtigen. Als je tijd over hebt, kun je de chauffeur vragen om je nog naar de vlakbij gelegen Pawon en Mendut tempels te brengen. Deze tempels zijn op één lijn gebouwd met de Borobudur en zijn beroemd vanwege de grote boeddhistische beelden.

Aansluitend maak je een stadstour door cultureel Yogyakarta, waarbij je een bezoek brengt aan o.a. het Kraton. Dit is het oude sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de oude Javaanse cultuur. Daarna ga je naar een kleine batikfabriek, waar het intensieve proces van de batik uitgebreid aan je uitgelegd wordt. In het zilverdorpje Kota Gede zie je hoe er met de hand prachtig zilverwerk wordt gemaakt. Uiteraard kun je er zelf ook iets kopen, wat direct een goede gelegenheid is om je onderhandelingsvaardigheden in de praktijk te testen.

Na deze stadstour kun je terugkeren naar het hotel of je kunt je op de beroemde Jalan Malioboro laten afzetten. Dit is de bekendste straat van Yogyakarta en bij de vele marktkraampjes die hier te vinden zijn, is het leuk snuffelen naar lokale spulletjes. Naast winkelen kun je er 's avonds ook heerlijk eten bij één van de vele lokale eettentjes.

Dag 5: Yogyakarta - Kediri
Na het uitgebreide ontbijt bezoeken we de beroemde hindoetempel Prambanan. Dit tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd en de 3 hoofdtempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. We brengen hier wat tijd door en gaan vervolgens naar Solo. We maken hier een stadstour en brengen een bezoek aan de Pasar Klewer, de grootste textielmarkt van Zuidoost-Azië, je ontkomt er hier niet aan om één van de beeldschone batikstoffen te kopen. Hierna gaan we naar de Kraton (sultanspaleis) van Susuhunan, waarna we de tour afsluiten met een bezoek aan een antiekmarkt. Overnachting in Kediri.

Dag 6: Kediri - Tosari
Na het ontbijt vertrek richting de fameuze Bromo vulkaan. De rit voert door het vruchtbare en drogere Oost-Java en je zult zien dat vooral de ligging van deze vulkaan heel bijzonder is. De vulkaan ligt samen met 2 andere vulkanen in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. Onderweg maak je een stop bij het plaatsje Trowulan. Dit was ooit het centrum van het Majapahit Hindoerijk, tegenwoordig zijn hier alleen nog de eeuwenoude overblijfselen van te zien.

Je bestemming vandaag is het koele bergplaatsje Tosari, gelegen in het Tengger gebergte, waar je overnacht in een eenvoudig hotel.

Dag 7: Bromo - Surabaya
In de vroege ochtend vertrek je richting de Bromo vulkaan om de zonsopgang te zien. Vanaf het uitkijkpunt Penanjakan heb je spectaculaire vergezichten over een fascinerend maanlandschap. Naast de krater van de Bromo, zie je ook de actieve vulkaan Semeru, wat de hoogste berg van Java is. De temperatuur kan er ’s nachts dalen tot 5 graden Celsius, dus het is aan te raden om een warme trui of sweater mee te nemen.

Na de zonsopkomst is het mogelijk om per jeep naar de krater te rijden en het laatste stuk naar de rand van krater kun je lopend of te paard afleggen (paard niet inbegrepen).

Belangrijke informatie:
- De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van € 16 p.p.

Je keert hierna terug naar het hotel, waar je kunt ontbijten. Daarna is er tijd om even op te frissen, voordat je vertrekt naar Surabaya. ’s Middags kom je aan in Surabaya en kun je een kort stadstour doen om de stad te verkennen.

Dag 8: Surabaya
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven, waar deze tour eindigt.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel