Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Jakarta surabaya tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€956,-

per persoon vanaf

Tour: Jakarta - Surabaya Tour

(T-ID-0512)

8-daagse privé tour Java - Indonesië

Dag 1: Jakarta - Bandung
Vandaag begint onze dag met een korte stadstour door Jakarta. We bezoeken het Batavia kwartier met het oude Nederlandse stadhuis en de oude haven Sunda Kelapa, waar kleurige en traditionele boten liggen die tot op heden zelfs nog gebruikt worden.

We vervolgen onze route naar de beroemde Botanische tuinen van Bogor. Met de aanleg van deze tuinen werd in 1817 begonnen en hier werd geëxperimenteerd met vele uitheemse plantensoorten. Laat u overweldigen door de meer dan 12.000 verschillende plantensoorten en 3000 orchideesoorten. Naast deze tuinen staat het Istana Bogor (paleis van Bogor), dat vooral door haar prachtige ligging indruk zal maken. Dit was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalige Nederlands Indie van 1870-1942.

In de loop van de middag vertrekken we naar Bandung en dit doen we over de Puncak Pas. We slingeren door een zeer mooi landschap van bergen, langs fraaie theeplantages, rijstterrassen, bamboetuinen en lokale dorpen. Overnachting in Bandung.

Dag 2: Bandung
Na het uitgebreide ontbijt beginnen we onze dag met een bezoek aan de indrukwekkende kraterrand van de Tangkuban Perahu. Het is heel bijzonder om een werkende vulkaan te aanschouwen met verschillende spuigaten waar gassen uit komen. We dalen verder af naar het stadje Ciater, 30km ten noorden van Bandung. Deze stad staat bekend om haar zwavel- en warmwaterbronnen. U heeft de tijd om even heerlijk te weken in het warme water dat gezegd wordt helende eigenschappen te hebben.

In de middag bezoeken we het plaatsje Padasuka. Optioneel kunt u hier een voorstelling van het Pak Ujo's bamboe orkest bijwonen. U krijgt een demonstratie van zang, dans en Angklung muziek, door volwassenen en kinderen in traditionele kleding. Eind van de dag keren we terug naar Bandung en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Bandung - Yogyakarta
Na het ontbijt volgt onze transfer naar het treinstation van Bandung. Met de Argo Willis trein reizen we 1e klas naar Yogyakarta. U heeft tijdens deze treinreis werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java.

Op het treinstation van Yogyakarta staat de chauffeur ons op te wachten voor de transfer naar ons hotel. Yogyakarta is het culturele centrum van Java en een zeer aangename stad om te verblijven en de Javaanse cultuur te proeven. Overnachting in Yogyakarta.

Dag 4: Yogyakarta
In de ochtend vertrekken we naar het grootste boeddhistische heiligdom van de wereld: de Borobudur. In de nabije omgeven bezoeken we tevens de Pawon en Mendut tempels, beroemd vanwege de hoge boeddhistische beelden.

Hierna maken we een stadstour door cultureel Yogyakarta. We brengen een bezoek aan het Kraton, dit is het sultanspaleis en dateert uit 1755. Het paleis is het centrum van de javaanse cultuur. We brengen hierna een bezoek aan een kleine batikfabriek, waar u het intensieve proces van de batik uitgelegd wordt en we gaan naar het zilverdorpje Kota Geda. Hier ziet u hoe er met de hand prachtig zilverwerk wordt gemaakt.

Overnachting in Yogyakarta.

Dag 5: Yogyakarta - Solo
Na het uitgebreide ontbijt bezoeken we de beroemde hindoetempel Prambanan. Dit tempelcomplex werd in de 9e eeuw na Christus gebouwd en de 3 hoofdtempels zijn gewijd aan de belangrijkste hindoegoden: Shiva, Brahma en Vishnu. We brengen hier wat tijd door en gaan vervolgens naar Solo. We maken hier een stadstour en brengen een bezoek aan de Pasar Klewer, de grootste textielmarkt van Zuidoost-Azië, u ontkomt er hier niet aan om één van de beeldschone batikstoffen te kopen. Hierna gaan we naar de Kraton (sultanspaleis) van Susuhunan, waarna we de tour afsluiten met een bezoek aan een antiekmarkt. Overnachting in Kediri.

Dag 6: Solo - Tosari
Na het ontbijt vertrekken we naar de fameuze Bromo vulkaan. De rit voert door het vruchtbare en drogere Oost Java en u zult zien dat vooral de ligging van deze vulkaan heel bijzonder is. De vulkaan ligt samen met 2 andere vulkanen in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. Onderweg maken we een stop bij het plaatsje Trowulan. Dit was ooit het centrum van het Majapahit Hindoerijk, tegenwoordig zijn hier alleen nog de eeuwenoude overblijfselen van te vinden.

We rijden hierna door naar het koele bergplaatsje Tosari, gelegen in het Tengger gebergte, waar u overnacht in een eenvoudig hotel.

Dag 7: Bromo - Surabaya
In de heel vroege ochtend vertrekken we naar Penanjakan, waar u op een hoogte van 2775 m wacht op de spectaculaire zonsopgang. Tevens heeft u hier een fantastisch uitzicht op de hoogste actieve vulkaan van Java: de Semeru (3675m). Na de zonsopgang bezoeken we de Bromo vulkaan (paardjes exclusief). Door de 250 treden te beklimmen, kunt u over de kraterrand lopen.

Belangrijke informatie:
- De Government tax voor entree van de Bromo is inbegrepen voor doordeweekse dagen. Indien de tour op zaterdag, zondag of op een feestdag valt, geldt een extra toeslag van € 16 p.p.

Momenteel is vanwege verhoogde vulkanische activiteit van de Bromo vulkaan, de directe omgeving van de vulkaan voorlopig afgesloten voor publiek. De zonsopkomst vanaf het uitzichtpunt en de rit per jeep door de Sea of Sands kunnen wel doorgaan, echter het is op dit moment niet mogelijk om de krater zelf te beklimmen.

We keren hierna terug naar het hotel, waar u dan kunt ontbijten. Daarna heeft u de tijd om u op te frissen, voordat we vertrekken naar Surabaya. In de middag komen we hier aan en volgt een korte stadstour. Overnachting in Surabaya.

Dag 8: Surabaya
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven, waar de tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel