Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Grand tour sumatra > Dag tot dag
Vorige pagina

€278,-

per persoon vanaf

Tour: Grand Tour Sumatra

(T-ID-1512)

6-daagse privé-rondreis Sumatra- Indonesië (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Medan
Aankomst op het internationale vliegveld van Medan. Hier staat de lokale gids of chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.

Medan is tegenwoordig een moderne en drukke stad waar het drukke verkeer van motoren, becaks, busjes en vrachtwagens aan je voorbij raast. De stad is het centrum van de rubber- en tabakhandel, vroeger was het echter een belangrijke handelspost van de Engelsen en Nederlanders voor met name peper en olie. Er zijn een aantal interessante bezienswaardigheden uit het verleden te bezoeken en het is een goed begin van uw reis door Indonesië.

Reis met een chauffeur of gids
Voor dit programma heeft u de keuze uit:
- Transfer met een Indonesisch sprekende chauffeur. Dit is echt puur een chauffeur die je van plaats naar plaats brengt, hij spreekt geen of heel beperkt Engels. De trekking in Bukit Lawang wordt door een lokale ranger begeleid, die beperkt Engels spreekt. Entreegelden zijn nog niet inbegrepen en dien je zelf ter plaatse te betalen. In geval van onvoorziene zaken onderweg, kun je 24 uur per dag onze lokale agent bereiken, zodat zij je verder kunnen helpen.
- Begeleiding tijdens de gehele tour door een ervaren Engelssprekende gids. Genoemde excursies en bijbehorende entreegelden zijn reeds inbegrepen.

Dag 2: Medan - Samosir
Vandaag maakt u een tour door stad en bezoekt als eerste de Istana Maimoon, oftewel het oude paleis van Sultan Deli. Dit paleis is vreemd genoeg ontworpen door een Italiaan die zowel Indonesische als Moorse stijlen heeft gebruikt en is beslist een bezoekje waard. Aansluitend rijdt u naar de Mesjid Raya, één van de grootste moskeeën van Sumatra met prachtig gebrandschilderde ramen en koepels. Mits u gepast gekleed bent, is het toegestaan om er even binnen rond te lopen.

U rijdt door het uitgestrekte plantage-landschap van het gebied genaamd Simalungun, richting Parapat, gelegen op een schiereiland en toegangspoort tot het Toba meer. Vanaf de ferryhaven vaart u naar Samosir, een eiland gelegen middenin het meer, waar u zult overnachten.

Dag 3: Omgeving Samosir
Het schiereiland Samosir ligt in het Tobameer, één van de grootste meren ter wereld, gevormd door de niet meer actieve vulkaan Toba. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het prachtige groene landschap, krijgt alles een mysterieus en magisch uiterlijk.

Vandaag bent u vrij en kunt u op eigen gelegenheid het eiland gaan verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een relaxte tocht rondom het eiland maken. Of ga per auto het eiland verkennen en bezoek onderweg de verschillende Batak dorpjes die Samosir Eiland rijk is. In de dorpjes kunt u de traditionele batakhuizen en indrukwekkende stenen grafmonumenten bewonderen. In het dorpje Simanindo wordt regelmatig een traditionele dansshow gegeven. En natuurlijk mag een verkoelende duik in het meer niet ontbreken.

Dag 4: Samosir - Bukit Lawang
Het is weer tijd om terug te keren naar het vaste land. Er staat vandaag een flinke rit op het programma. U rijdt terug richtig Medan, maar neemt dit keer de route door de bergen. U rijdt omhoog naar het uitkijkpunt bij Simarjarunjung, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het Toba meer en omringend landschap.

Verder stopt u onderweg in Pematang Purba om het oude houten Paleis van de vroegere koning te bewonderen en bij de 120 m hoge Sipiso Piso waterval. In het koele bergplaatsje Berastagi bezoekt u de lokale groente- en fruitmarkt waar u zich tegoed kunt doen aan al het tropische fruit.

Aan het eind van de middag komt u in Bukit Lawang, gelegen aan de oever van de Bohorok rivier en tevens toegangspoort voor het Gunung Leuser National Park. Hier aangekomen steekt u een touwbrug over en komt u aan in uw eenvoudige accommodatie aan de rand van het park.

Dag 5: Bukit Lawang - Medan
Vandaag trekt u het Gunung Leuser National Park in, samen met een lokale ranger. De natuur is er prachtig, ruig en uitgestrekt en de wandeling gaat omhoog en omlaag dwars door de jungle. Uw doel vandaag is om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans (van dichtbij) te zien. De meeste dieren in dit gebied zijn semi-wild en zijn onderdeel van het succesvol afgeronde rehabilitatie-programma. Ze zijn ondertussen zelfstandig genoeg om op eigen houtje in de jungle te overleven. U zult ze dus moeten zoeken, want de dieren bewegen zich vrij rond in het park. U heeft in Bukit Lawang echter een goede kans om ze te zien.

Na de trekking door de jungle kunt u zich even opfrissen. Daarna is het tijd om terug te keren naar Medan, waar u overnacht.

Dag 6: Medan
Vertrek naar de luchthaven van Medan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel