Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Flores overland > Dag tot dag
Vorige pagina

€708,-

per persoon vanaf

Tour: Flores Overland

(T-ID-4512)

5-daagse privé-tour Bali- Indonesië

Dag 1: Labuan Bajo - Ruteng
Na een korte vlucht vanaf Bali, kom je aan op het eiland Flores. Flores is nog een erg traditioneel eiland, waar nog niet veel toeristen rondreizen. De bevolking is overwegend katholiek, maar bestaat toch uit verschillende stammen met elk hun eigen tradities, bouw- en kledingstijlen. En behalve het katholicisme, is het animistische geloof nog diep in de cultuur verweven. Tijdens de rondreis over Flores zul je verschillende lokale dorpjes bezoeken, zodat je goed deze verschillen kunt ontdekken.

De gids en chauffeur staan hier al op je te wachten, waarna het eerst tijd is voor de lunch in een lokaal restaurant. Daarna ga je op weg naar Ruteng, de bestemming van vandaag. De route voert door een prachtig landschap. Je maakt onderweg een fotostop bij het plaatsje Cancar waar je de unieke spinnenweb rijstvelden ziet. Deze unieke rijstvelden zijn in de vorm van een spinnenweb aangelegd en iedere spaak land is eigendom van een andere eigenaar.

Aansluitend bezoek je het oude centrum van het traditionele dorpje Ruteng Pu’u, waar je kennismaakt met de lokale bevolking en even de tijd hebt om rond te lopen. De bevolking van Ruteng behoort tot de Manggarai bevolking, die de typische ronde huizen met rieten daken maken.

Komodo varanen
In plaats van vandaag de rondreis op Flores direct te starten, kun je deze reis uitbreiden met een bezoek aan de Komodo archipel. Op Komodo Island en/of Rinca kun je de enorme Komodo varanen zien. Informeer bij je Indonesië reisspecialist naar de mogelijkheden.

Dag 2: Ruteng - Bajawa
De volgende ochtend breng je eerst een bezoek aan de lokale markt, waarna je op weg gaat naar Bajawa. Onderweg stop je in het Rana Meze natuurreservaat, waar je middenin de dichtbeboste heuvels een rustig kratermeer vindt. De omgeving leent zich uitstekend voor een korte wandeling en natuurlijk om van het prachtige uitzicht te genieten. Verder kun je bij het plaatsje Aimere zien hoe de lokale palmwijn gemaakt wordt.

Aan het eind van de middag kom je aan in Bajawa, waar je overnacht.

Dag 3: Bajawa - Moni
De rondreis over Flores gaat na het ontbijt weer verder. Als eerste wandel je naar de tweekleurige meren bij Wawo Muda. Vervolgens ga je op weg naar Moni, de bestemming van vandaag.

Je bezoekt diverse dorpjes onderweg, zoals Boawae bekend vanwege de met de hand geweven Ikat doeken, Wolotopo en de bekendste Bena, een traditioneel dorp dat vooral bekend is door de prachtige lokale adathuizen en de megalieten (monumenten uit de prehistorie). In dit dorp is voorouderverering een nog sterke traditie. Ook heb je hier vandaan een prachtig uitzicht op de vulkaan Inerie.

’s Middags aankomst in het hooggelegen Moni waar je overnacht.

Dag 4: Moni - Ende
Voor dag en dauw vertrek naar de Kelimutu vulkaan om, voordat de wolken komen, te genieten van een zeer indrukwekkend panorama. Het bijzondere van de Kelimutu, de 'Berg der Geesten', zijn de drie van kleur verschillende kratermeren: blauw, chocoladebruin en zwart. De meren danken hun kleur aan opgeloste mineralen. De kleuren steken als edelstenen af bij de diepgrijze, lavakleurige omgeving. De buitenaards aandoende Kelimutu wordt over het algemeen als een van de mooiste plekken van heel Indonesië beschouwd. Het laatste stukje naar het uitkijkpunt is te voet (+- 30 min.) Bij terugkomst in het hotel ontbijt.

Na een kort bezoek aan de lokale markt van Moni waar je wat snacks voor onderweg kunt kopen, vertrek je naar Ende. Je bezoekt vandaag het dorp Saga, waarvan de inwoners tot de Lio stam behoren. De ene deel van het dorp is al modern, maar het andere deel van het dorp bestaat nog uit traditionele huizen. Erg leuk om het verschil eens goed te bekijken.

In Ende breng je een bezoek aan het voormalige huis van Soekarno (niet altijd open).

Dag 5: Ende
Wanneer het tijd is, volgt de transfer naar het vliegveld van Ende, waar deze tour eindigt.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel