Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€79,-

per persoon vanaf

Tour: De wildernis van Munduk

(T-ID-4529)

Dagexcursie Bali-IndonesiëLeuke pluspunten om te weten

  • Groene omgeving van het hooggelegen Munduk
  • Vervoer per mountainbike en Komodo terreinbuggy
  • Incl. transfers vanuit Zuid-Bali

Tijdens deze leuke dagexcursie reis je naar het noorden van Bali, waar je nog het unieke karakter en de immense natuur van Bali kunt ontdekken. Je vertrekt vanuit je strandhotel in het zuiden van Bali en rijdt dwars door de bergen noordwaarts.

Munduk ligt op ca. 700 m. boven zeeniveau en wordt omringd door bergen, uitgestrekte jungle en vele koffie-, cacao- en fruitplantages. Vandaag ga je deze idyllische omgeving verkennen, maar wel op een heel bijzondere manier. Je gaat namelijk mountainbiken en met speciale Finn Komodo terreinbuggies off road rijden.

Je wordt opgehaald vanuit een hotel in Zuid-Bali en naar het basiskamp van Munduk Wilderniss gebracht, waar je start met een kopje koffie of thee en een prachtig uitzicht over de lagergelegen omgeving. Op de veranda van het basiskamp wordt er een korte briefing gegeven over het programma van vandaag en krijgt je de mountainbike en bescherming toegewezen.

Je start op de mountainbike. De weg leidt over gedeeltelijk verharde en onverharde paden, dwars door de rijstvelden, natuur en door slaperige dorpjes waar de kinderen je lachend nazwaaien. Er zal een buggy met je meerijden, zodat je kunt overstappen mocht het mountainbiken je tegenvallen. De fietstocht eindigt middenin de rijstvelden, waar je een korte stop maakt om uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving. Wellicht is men rijst aan het planten en kun je van dichtbij gaan kijken of wordt er een sappige kokosnoot uit de boom gehaald ter verfrissing.

Daarna gaan de mountainbikes op het dak van de Finn Komodo en gaat de tocht verder per buggy. Je mag zelf rijden, per 2 personen heb je 1 buggy. Je zult merken dat het erg leuk en uitdagend is om met de buggies over de stoffige wegen te scheuren, door diepe kuilen en groeven te hobbelen, of door diepe plassen als het heeft geregend. Na ca. een kwartier rijden, bereik je de afgelegen vallei van de geesten, waar je na een korte wandeling in een oase van rust met een verkoelende waterval terecht komt. Je kunt heerlijk badderen in de poelen van de waterval en zo even bijkomen van de stoffige weg, inspanning van het fietsen en de warmte van het tropische Bali.

Nadat je afgekoeld bent, rij je het laatste stuk terug met de Finn Komodo naar het basiskamp, waar de lunch voor je klaar staat. Neem de tijd om te genieten van de verschillende gerechten, waarna je na de lunch nog even kunt douchen om het vuil en stof van je af te spoelen.

Aan het eind van de middag word je teruggebracht naar je accommodatie in Zuid-Bali.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel