Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Tour: Belitung, onbekend strandparadijs (T-ID-0514)

4-daagse privé tour Sumatra

Leuke pluspunten om te weten

  • Onbekend eiland tussen Sumatra en Borneo
  • Hagelwitte stranden, blauwe zee en onderwater paradijs
  • Diverse kleine eilandjes in de omgeving
Het eilandenrijk Indonesië heeft nog zoveel verborgen pareltjes die nog maar weinig toeristen ontdekt hebben. Eén daarvan is Belitung, een waar paradijsje verborgen in de Java Zee, tussen de eilanden Sumatra en Borneo in.

In vroeger tijden een belangrijke plaats voor de Hollanders vanwege de ijzererts rijke grond, vandaag de dag is het echter een onbekende bestemming. Het eiland is vooral rustig en adembenemend en behoort officieel tot de Bangka Belitung archipel.

Bovenwater zijn de eilanden heuvelachtig en groen. De stranden zijn hagelwit met wuivende palmen en hier en daar een enorme granietrots die het tafereel onderbreekt. Onderwater kunt u al snorkelend uw ogen uitkijken in het kraakheldere water met de vele kleurige vissen en koraal.

Rondom de hoofdeilanden Bangka en Belitung vindt u nog zo’n 100 kleinere onbewoonde eilandjes, waar u per boot naar toe kunt. Eén daarvan is Pulau Lengkuas, een klein eiland waar u een oude vuurtoren kunt beklimmen voor een werkelijk fenomenaal uitzicht over de omgeving. Een andere leuke bezienswaardigheid is Danau Kaolin, een witte wondere wereld ontstaan door water dat in een tinmijn is gelopen.

De transfers en hotelovernachtingen zijn voor u geregeld en verder kunt u uw vakantie op Belitung helemaal naar eigen wens indelen.
Extra informatie
Belitung is een nog nieuwe bestemming voor toeristen. Vervoer op het eiland is veelal per taxi of lokaal vervoer. Ook leuk is het om een brommer te huren en het eiland rond te toeren. De andere eilandjes kunt u per lokale boot bezoeken. Voor de avontuurlijke toerist is dit een waar pareltje!

Belitung is te bereiken per vlucht vanuit Jakarta.

Dagelijks vertrek mogelijk

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel