Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Bandung naar yogyakarta > Dag tot dag
Vorige pagina

€539,-

per persoon vanaf

Tour: Bandung naar Yogyakarta

(T-ID-1007)

4-daagse privé tour Java-Indonesië

Dag 1: Bandung - Pangandaran
Deze tour start vanuit het hotel in Bandung. Uw chauffeur komt u op tijd ophalen voor de rit van vandaag. Indien u een vroege vlucht naar Bandung heeft, dan kunt u de tour ook vanaf de luchthaven starten.

Er staat vandaag een prachtige dag op het programma, namelijk door het bergachtige gebied van West-Java. Onderweg naar het vissersplaatsje Pangandaran staat u versteld van de prachtige uitzichten over het beroemde Preanger gebergte.

Halverwege maakt u een stop bij Kampung Naga, een traditioneel Javaans dorpje. U kunt er rondwandelen, de eenvoudige huisjes bekijken en een praatje met de mensen maken. Het leven op de kampung is nog simpel en ongecompliceerd, men leeft voornamelijk van de landbouw. Er is nog geen elektriciteit, riolering of stromend water in het dorp, maar u zult zien dat er, naar Indonesische stijl, toch overal een oplossing voor is!

Daarna rijdt u verder naar uw eindbestemming van vandaag. Pangandaran ligt aan de zuidkust van Java aan de Indische Oceaan. De inwoners leven voornamelijk van de visvangst en u kunt er dan ook iedere ochtend de vissers hun netten zien binnenhalen.

Dag 2: Omgeving Pangandaran
Vandaag hoeft u niet vroeg op, want u heeft een dagje vrij. Ga lekker relaxen aan een van de fijne zwarte zandstranden of maak een wandelingetje langs de lokale vissershaven.

Tip! Voor ca. € 12 p.p. kunt u ook de optionele excursie naar het Pangandaran National Park reserveren. In het park vindt u een prachtig wit zandstrand en een klein natuurwonder, genaamd de Green Canyon. U kunt er door de jungle wandelen langs enorme teakbomen, genietend van het gekwebbel van de vele vogel- en diersoorten die hier voorkomen. Zo kunt u er als u geluk heeft herten, leguanen en Javaanse gibbons zien.

Dag 3: Pangandaran - Magelang
Via een prachtige route langs plantages en rijstvelden rijdt u naar het plaatsje Magelang. Opzich zelf niet een bijzondere of grote plaats, maar wel het thuis van de wereldberoemde Borobudur. Deze tempel is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en eeuwenlang verborgen geweest door de omliggende jungle. Reeds gebouwd in de 8e eeuw na Christus, maar pas in 1814 werd de tempel herontdekt. Na renovatie-werkzaamheden is de tempel vervolgens pas in 1983 opengesteld voor het publiek. U overnacht in een hotel vlakbij het tempelcomplex.

Als u op tijd vertrekt vanuit Pangandaran (rond 08.00 uur), dan heeft u 's middags nog genoeg tijd om optioneel een leuke fietstocht of rit per Andong paard en wagen (ca. € 17 p.p.) te maken om zo de landelijke omgeving en het dorpje rondom te verkennen.

Dag 4: Magelang - Yogyakarta
Vroeg in de ochtend (rond 04.00 uur) vertrekt u naar de Borobudur om hier de zonsopgang te bekijken. Deze indrukwekkende tempel is op een kunstmatige berg gebouwd, voorzien van monumenten met veel reliëfs, en biedt dus een prachtig uitzicht over de omgeving. Terwijl de zon langzaam opkomt, zult u versteld staan van het weidse uitzicht dat u vanaf de hogere verdiepingen van de tempel heeft. Neem ook zeker de tijd om de begaanbare lagen van de tempel, met de klok mee, rond te lopen om de bijzondere verhalen die met de reliëfs verteld worden, te bewonderen. Nadat u de Borobudur heeft bezocht, keert u terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt.

Daarna is het tijd om verder te rijden naar Yogyakarta, het culturele centrum van Java en een stad met vele gezichten. Vlakbij de Borobudur, liggen ook nog de Pawon en Mendut tempels die u onderweg eventueel kunt bezichtigen, overleg dit met uw gids. Deze tempels zijn beroemd vanwege de grote boeddhistische beelden die hier staan.

Uw tour eindigt in een hotel naar keuze in Yogyakarta of op de luchthaven of het treinstation. Wilt u nog verder reizen over Java, dan kunt u de tour Yogyakarta: Hart van Javaanse cultuur of Yogya en omgeving: Tempels en vulkanen direct op dit programma aansluiten.

U kunt ook per vlucht naar Bali of Sulawesi reizen en bijvoorbeeld de tour Bali Special of Tana Toraja & Makassar op dit programma aansluiten.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel