Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Bandung bloemenstad van west java > Dag tot dag
Vorige pagina

€74,-

per persoon vanaf

Tour: Bandung, bloemenstad van West-Java

(T-ID-1004)

3-daagse privé tour Java-Indonesië


Dag 1: Aankomst Bandung
Deze tour start bij aankomst in het hotel in Bandung. Mocht je per trein of vliegtuig in Bandung aankomen, dan kun je extra een transfer naar het hotel bij boeken (ca. € 25 p.p.) of een taxi nemen.

De rest van de dag ben je vrij en kun je deze bloemenstad van West-Java gaan verkennen.

Dag 2: Excursie Bandung
Vandaag ga je een interessante citytour door Koloniaal Bandung maken.

Je start met een bezoek aan het Asia Africa Museum (maandag en feestdagen gesloten), een relatief onbekend museum opgedragen aan de Africa-Asia conference die in 1955 werd gehouden. Voor Indonesië een belangrijke gebeurtenis, want destijds kwamen 29 landen samen, de nieuwe naties uit Afrika en Azië, die gezamenlijk ¼ van het totale landoppervlakte van de aarde besloeg, maar die nooit een leading rol in de geschiedenis hadden gespeeld. Met deze conferentie moest daar verandering in komen. In het museum zelf is veel prachtige historie te zien, in de straat van het museum kun je diverse oude gebouwen uit de koloniale tijd bekijken.

Daarna heb je de tijd om door de bekendere historische straat, Braga street, te wandelen. Jalan Bragan was rond 1920 dé promenade straat van Bandung waar men heerlijk kon flaneren langs de chique terrassen, boetieks en restaurants die de straat rijk was, één van de redenen voor de bijnaam Parijs van Java. Aansluitend bezoek je Jalan ABC in Nieuw-Bandung, het centrum van de Chinese wijk, waar van alles verkocht wordt waaronder kleding en elektronica.

Een leuke afwisseling van je dag is een bezoek aan een lokale poppenmaker. Wayang poppen zijn overal op Java te vinden, maar er zijn verschillende soorten. Zo is er de platte leren pop uit Yogyakarta (Wayang Kulit) of de typische 3-dimensionale pop uit Bandung (Wayang Golek). De ateliers bevinden zich meestal een beetje in de achteraf straatjes, zodat je gelijk een kijkje in het dagelijks leven van de bevolking van Bandung krijgt. Met de grootste zorg, precisie en liefde voor hun vak, worden de poppen met de hand vervaardigd. Uiteraard heb je de gelegenheid om zelf de poppen te kopen, een bijzonder souvenir voor thuis!

's Middags ben je vrij om verder op verkenning te gaan of om een beetje uit te rusten bij je hotel. Je kunt de excursie ook uitbreiden met een bezoek aan de Angklung school van Pak Udjo of de imposante Tangkuban Perahu vulkaan en warmwaterbronnen bij Ciater.

Dag 3: Bandung
Deze Bandung tour is alweer ten einde. Wil je nog verder reizen over Java, dan kun je de tour Bandung naar Yogyakarta op dit programma aansluiten.

Je kunt ook een transfer terug naar de luchthaven of treinstation bijboeken (ca. € 35 p.p.) en per vlucht of trein naar je volgende bestemming, bijvoorbeeld Yogyakarta, reizen.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel