Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Bali en lombok tour > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Bali en Lombok Tour

(T-ID-1501)

6-daagse privé-rondreis Bali-Indonesië (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bali
Aankomst op het vliegveld in Bali. U wordt opgewacht door uw gids die u naar uw hotel in Ubud brengt.

Ubud is het beroemde kunstenaarsdorp van Bali en heeft daarnaast ook een indrukwekkende weidse omgeving van rijstvelden, jungle en plantages om te gaan verkennen. Als u tijd heeft, kunt u een bezoek brengen aan het paleis van Ubud of één van de kunstmarkten en vele lokale winkeltjes, barretjes en restaurants.

Dag 2: Omgeving Ubud
Vandaag begint uw rondreis op Bali. In de morgen bezoekt u de voorstelling van de mythologische Barong Dans. Vervolgens rijdt u naar het zilverdorp Celuk en het dorp Mas waar ze prachtig houtsnijwerk hebben. Uiteraard kunt u hier ook een mooi souvenir voor thuis kopen.

's Middags gaat u wat verder het eiland verkennen. U rijdt naar het noorden en bezoekt het uitkijkpunt over het prachtige Batur meer, waarna u de olifantengrot tempel bezoekt. Ook brengt u een bezoek aan de heilige bron van Tirta Empul, waar u als u geluk heeft de speciale reinigingsceremonie kunt bewonderen. 's Avonds kunt u in Ubud één in de vele restaurants met uitzicht op de rijstvelden heerlijk eten.

Dag 3: Ubud - Lovina
Na het ontbijt vertrekt u naar Tanah Lot, de 16e eeuwse zeetempel gelegen op een rots voor de kust. Hierna bezoekt u Alas Kedaton, het heilige apenbos waar u ook vleermuizen kunt zien. Vervolgens naar Jatiluwih waar u in overweldigende natuur de mooiste rijstvelden van Bali vindt. U laat de rijstterrassen achter u om vervolgens het koele mistige berglandschap rondom het kratermeer Danau Bratan te betreden. U bezoekt de beroemde Pura Ulun Danau, de tempel die in het meer ligt.

In het nabijgelegen Bedugul heeft u tijd om over het kleurrijke lokale marktje te wandelen. Daarna rijdt u naar de imposante Git Git watervallen waar u een heerlijke wandeling door de natuur gaat maken. Na genoten te hebben van de waterpartij rijdt u naar Lovina, waar u overnacht.

Dag 4: Lovina Beach
Deze dag is ter vrije besteding. U kunt ervoor kiezen om met een lokaal vissersbootje mee te gaan om de dolfijnen te bekijken (optioneel). U moet dan wel vroeg uit de veren! Daarna wordt het ontbijt geserveerd.

De rest van de dag bent u vrij. Het plaatsje Lovina biedt u een vredige atmosfeer, kalme zee en bijzondere zwarte zandstranden. U kunt een heerlijk dagje vertoeven aan het strand of het zwembad. Of ga op de fiets de nog traditionele omgeving van Lovina verkennen.

Dag 5: Lovina - Candidasa
Uw rondreis over Bali gaat weer verder. U rijdt naar Candidasa, een plaatsje gelegen aan de oostkust van Bali. U volgt de weg door de bergen en komt zo langs Kintamani. Vanaf het uitkijkpunt hier heeft u een prachtige uitzicht over de nog actieve Batur vulkaan, het omringende meer en op de achtergrond Mount Abang. U kunt de lavastroom van de laatste uitbarsting van de Batur in 2000 goed zien, een bijzonder gezicht.

De rit gaat verder naar de moedertempel Besakih. Deze tempel wordt door de Balinezen als de heiligste tempel van het eiland beschouwd. Nog voordat u Candidasa bereikt, neemt u een kijkje nemen bij de vleermuizengrot Goa Lawah. Overnachting in Candidasa.

Dag 6: Candidasa - Lombok
Na vertrek uit het hotel bezoek aan het interessante "Bali Aga" dorp Tenganan, een origineel Balinees dorp met een unieke samenleving. Daarna gaat de reis verder naar Lombok. Met de speedboat vertrekt u naar Lombok, waar bij aankomst u wordt opgehaald en naar het populaire plaatsje Senggigi wordt gebracht.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel