Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Authentiek lombok > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Authentiek Lombok

(T-ID-4511)

5-daagse privé-tour Lombok- Indonesië

Dag 1: Senggigi
Na aankomst op de luchthaven van Mataram, of bij de haven van Teluk Kodek volgt de transfer naar uw hotel voor overnachting. U verblijft in het Senggigi Beach Hotel. Senggigi is een gezellig plaatsje waar u diverse winkeltjes, restaurants en een kunstmarkt op loopafstand tot uw beschikking heeft.

Dag 2: Senggigi - Kuta
Na het ontbijt start u met uw Sasak tour over Lombok. Onderweg bezoekt verschillende dorpjes die elk hun eigen handwerktraditie hebben. Zo is het dorpje Getap gespecialiseerd in smidswerk, Banyumulek is een pottenbakkersdorpje. Ook bezoekt u het zuidelijker gelegen Sukarare, waar traditionele wevers songketkleding maken in felgekleurde patronen. In Rambitan bezoekt u een Sasak stam, wat de inheemse bevolking van Lombok is. Aangekomen aan de zuidkust van het eiland, heeft u wat tijd om Tanjung Aan verkennen. Dit het mooiste zandstrand van Lombok, omdat het zand hier spierwit is en de zee azuurblauw. U overnacht in Kuta, in het Novotel Lombok.

Dag 3: Kuta - Tetebatu
’s Ochtends bent u vrij en kunt van het mooie strand van Kuta genieten. Na de lunch vertrekt u naar Tetebatu, een plaatsje met een aangenaam klimaat aangezien het 400 m boven zeeniveau ligt. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de groene rijstvelden en dorpjes met eenvoudige bamboehuizen. In Tetebatu overnacht u in zéér eenvoudige accommodatie, namelijk een lokale wisma. U heeft hier een kamer met eigen badkamer (geen airco en warm water beschikbaar).

Dag 4: Dagtocht omgeving Tetebatu
Vandaag maakt u een prachtige tocht door de omgeving rond Tetebatu. Het ligt op de zuidelijke helling van de Gunung Rinjani, de op 1 na hoogste vulkaan van Indonesië. In de omgeving van Tetebatu wordt veel tabak verbouwd. De ochtend begint met een wandeling door Tetebatu om het lokale leven te aanschouwen. ’s Middags maakt u een wandeling naar de Jeruk Manis waterval.

Dag 5: Mataram of Teluk Kodek
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Mataram of de haven van Teluk Kodek, vanwaar u naar uw volgende bestemming vertrekt.


Traditionele huizen op Lombok

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel