Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Stadstour mumbai
Vorige pagina

€59,-

per persoon vanaf

Tour: Stadstour Mumbai

(T-IN-0706)

Halve dagtour

Leuke pluspunten om te weten

  • Traditionele wasmannen bij Dhobi Ghat
  • Marine Drive met aan het einde het populaire Chowpatty Beach
  • The Hanging Gardens met een prachtig uitzicht over de stad
Mumbai is met 13 miljoen inwoners de grootste stad van India. Het ligt in het westen aan de Arabische Zee en is de belangrijkste havenstad van het land. Het centrum van Mumbai is modern, er staan wolkenkrabbers met veel glas en staal. Maar net als andere Indiase steden kent ook Mumbai sloppenwijken. Mumbai is ook bekend om de grootste filmindustrie van de wereld Bollywood.

Tijdens deze stadstour bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Mumbai. Het symbool van de stad is de Poort van India (Gateway of India), een triomfboog die in 1911 aan zee werd gebouwd ter eren van het bezoek van de Britse koning George V en koningin Mary. Ook bezoekt u een Jain tempel, gewijd aan de eerste apostel van de Jains; Adinath.

Een must bij een bezoek aan Mumbai is Dhobi Ghat, bekend vanwege de vele dhobi’s of traditionele wasmannen die hier hun werk doen. Dhobi’s halen de vuile was op aan huis en brengen het een aantal dagen later weer gewassen en gestreken terug naar de Indiase gezinnen. Het is hier altijd erg druk en waar u ook kijkt, over ziet u mannen de was doen.

Vervolgens door naar Marine Drive, een 3 kilometer lange boulevard langs de kust van Mumbai. Aan het einde van de promenade vindt u Chowpatty Beach, naast Juhu Beach een van de populairste stranden van de stad.

Tot slot brengt u een bezoek aan het Ghandi Museum en the Hanging Gardens, welke hun naam hebben te danken aan het feit dat ze bovenop een aantal reservoirs gebouwd zijn die de watervoorziening van Mumbai regelen. Vanaf de heuvel heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel