Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Sprookjesachtig rajasthan > Dag tot dag
Vorige pagina

€665,-

per persoon vanaf

Tour: Sprookjesachtig Rajasthan

(T-IN-0702)

7-daagse privé tour India

Dag 1: Delhi
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je opgehaald door je gids die je naar het hotel brengt.

Nadat je je hebt opgefrist begint de stadstour langs de hoogtepunten van oud en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en je vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. Je bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kun je genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijd je langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brandt de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar je hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 2: Delhi - Mandawa
Vandaag begint je Rajasthan avontuur en vertrek je naar Mandawa. Het landschap verandert langzaam om je heen van groen naar de rood-gele tinten van Rajasthan. Mandawa is een lieflijk stadje. Mandawa lag op de Zijde Route en kooplieden werden immens rijk van de handel in wollen kleden, opium, indigo en specerijen en bouwden prachtige herenhuizen. De haveli's, zoals ze worden genoemd zijn rijkelijk beschilderd met fantastische fresco's op de muren. Ook de markt is erg leuk om doorheen te wandelen.

Dag 3: Mandawa - Bikaner
De reis gaat weer verder en brengt je naar Bikaner Een middeleeuwse vestingstad gelegen middenin de Thar-woestijn. Al van verre heb je zicht op het enorme Junagarh Fort. Je bezoekt het fort met al zijn grandeur en paleizen met interessante schatten, binnen de muren van het fort. De macht en rijkdom van de Maharadja heersers zijn overal zichtbaar. Je brengt ook een bezoek aan de enorme kameelboerderij. De beste tijd is in de namiddag als de kamelen terug komen van de velden. Bikaner staat verder bekend om zijn heerlijke zoetigheden.

Dag 4: Bikaner - Jaisalmer
Vroeg uit de veren als je een bijzondere optionele excursie wilt maken. Je kunt per tonga (paard en wagen) in alle vroegte de nog relatief rustige smalle straatjes van Bikaner bezichtigen. Via kronkelende steegjes kom je langs de mooiste haveli's en drink een verkoelende lassie (yoghurtdrankje) bij een van de restaurantjes. Vervolgens bezoek je een prachtig bewerkte Jain tempel en geniet van het weidse uitzicht. Jainisme is een Indiase religie die pacifisme verkondigd voor ieder levend wezen. De tempels verschillen zeer met de Hindoe tempels en hebben een unieke decoratie en serene uitstraling (optioneel).

Vervolgens heb je nog een lange reis (ca. 6 uur) voor de boeg naar Jaisalmer, gelegen nabij de Pakistaanse grens. De woestijnstad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd en roept de associatie op van magie en een sprookjesachtig woestijndecor. Aangekomen zul je merken dat de verbeelding berust op werkelijkheid. Indrukwekkend gelegen op een heuvel ligt het fort van Jaisalmer in al zijn schoonheid. Binnen de vesting rijden weinig auto's en moet je bij het oversteken wachten op een kudde kamelen. Schaduw kun je vinden in de pittoresk goudkleurige steegjes, waar vrouwen in prachtige felgekleurde sari's hun boodschappen doen. De sfeer is erg ontspannen en overal zie je leuke winkeltjes met de beroemde patchwork kleden, tassen en sfeervolle restaurantjes. Je verblijft 2 nachten in Jaisalmer.

Dag 5: Jaisalmer
In de ochtend maak jeeen stadstour door Jaisalmer en maak je een wandeling door de Middeleeuwen. De tand des tijds heeft hier nog weinig veranderd. In de namiddag als de zon niet meer zo fel is brengt de chauffeur je naar de woestijn. Bij de fotogenieke Sam Duinen kun je een een kamelenrit maken (optioneel) en ervaar je de glorie van de woestijn terwijl je omringd wordt door de kleuren van de zonsondergang.

Dag 6: Jaisalmer - Jodhpur
Dwars door de woestijn brengt de reis je naar Jodhpur. Onderweg passeer je zandduinen en uitgestrekte vlaktes met prachtige Jain tempels in de omgeving van Osian. Aangekomen in Jodhpur ga je eerst naar je hotel om jezelf op te frissen. Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringd door een sprookjesachtig woestijnlandschap.

De stad heeft de bijnaam blauwe stad vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kriskras in elkaar over en vaak moet je even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kun je op de markt verfrissende versgeperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

In de namiddag bezoek je het indrukwekkende Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent en vele oorlogen heeft doorstaan. De machtige Maharadja familie van Jodhpur werd dan ook zeer gevreesd. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op de stad. Vervolgens ga je naar Jaswant Thada, een imposant wit marmeren monument gebouwd in 1899 voor maharadja Jaswant.

Dag 7: Jodhpur
Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht naar je volgende bestemming. Einde tour.


Meherangarh Fort in Jodhpur

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel