Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Sprookjesachtig rajasthan > Dag tot dag
Vorige pagina

€663,-

per persoon vanaf

Tour: Sprookjesachtig Rajasthan

(T-IN-0702)

7-daagse privé tour India

Dag 1: Delhi
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt.

Nadat u zich heeft opgefrist begint de stadstour langs de hoogtepunten van oud en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en u vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. U bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kunt u genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijdt u langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brandt de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar uw hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 2: Delhi - Mandawa
Vandaag begint uw Rajasthan avontuur en vertrekt u naar Mandawa. Het landschap verandert langzaam om u heen van groen naar de rood-gele tinten van Rajasthan. Mandawa is een lieflijk stadje. Mandawa lag op de Zijde Route en kooplieden werden immens rijk van de handel in wollen kleden, opium, indigo en specerijen en bouwden prachtige herenhuizen. De haveli's, zoals ze worden genoemd zijn rijkelijk beschilderd met fantastische fresco's op de muren. Ook de marktstraat is erg leuk om doorheen te wandelen.

Dag 3: Mandawa - Bikaner
De reis gaat weer verder en brengt u naar Bikaner. Een middeleeuwse vestingstad gelegen middenin de Thar-woestijn. Al van verre heeft u zicht op het enorme Junagarh Fort. U bezoekt het fort met al zijn grandeur en paleizen met interessante schatten, binnen de muren van het fort. De macht en rijkdom van de Maharadja heersers zijn overal zichtbaar. U brengt ook een bezoek aan de enorme kameelboerderij. De beste tijd is in de namiddag als de kamelen terug komen van de velden. Bikaner staat verder bekend om zijn heerlijke zoetigheden.

Dag 4: Bikaner - Jaisalmer
Vroeg uit de veren als u een bijzondere optionele excursie wilt maken. U kunt per tonga (paard en wagen) in alle vroegte de nog relatief rustige smalle straatjes van Bikaner bezichtigen. Via kronkelende steegjes komt u langs de mooiste haveli's en drink een verkoelende lassie (yoghurtdrankje) bij een van de restaurantjes. Vervolgens bezoekt u een prachtig bewerkte Jain tempel en geniet van het weidse uitzicht. Jainisme is een Indiase religie die pacifisme verkondigd voor ieder levend wezen. De tempels verschillen zeer met de Hindoe tempels en hebben een unieke decoratie en serene uitstraling (optioneel).

Vervolgens heeft u nog een lange reis (ca. 6 uur) voor de boeg naar Jaisalmer, gelegen nabij de Pakistaanse grens. De woestijnstad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd en roept de associatie op van magie en een sprookjesachtig woestijndecor. Aangekomen zult u merken dat de verbeelding berust op werkelijkheid. Indrukwekkend gelegen op een heuvel ligt het fort van Jaisalmer in al zijn schoonheid. Binnen de vesting rijden weinig auto's en moet u bij het oversteken wachten op een kudde kamelen. Schaduw kunt u vinden in de pittoresk goudkleurige steegjes, waar vrouwen in prachtige felgekleurde sari's hun boodschappen doen. De sfeer is erg ontspannen en overal ziet u leuke winkeltjes met de beroemde patchwork kleden, tassen en sfeervolle restaurantjes. U verblijft 2 nachten in Jaisalmer.

Dag 5: Jaisalmer
In de ochtend maakt u een stadstour door Jaisalmer en maakt u een wandeling door de Middeleeuwen. De tand des tijds heeft hier nog weinig veranderd. In de namiddag als de zon niet meer zo fel is brengt de chauffeur u naar de woestijn. Bij de fotogenieke Sam Duinen kunt u een een kamelenrit maken (optioneel) en ervaart u de glorie van de woestijn terwijl u omringd wordt door de kleuren van de zonsondergang.

Dag 6: Jaisalmer - Jodhpur
Dwars door de woestijn brengt de reis u naar Jodhpur. Onderweg passeert u zandduinen en uitgestrekte vlaktes met prachtige Jain tempels in de omgeving van Osian. Aangekomen in Jodhpur gaat u eerst naar uw hotel om uzelf op te frissen. Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringd door een sprookjesachtig woestijnlandschap.

De stad heeft de bijnaam blauwe stad vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kriskras in elkaar over en vaak moet u even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kunt u op de markt verfrissende versgeperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

In de namiddag bezoekt u het indrukwekkende Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent en vele oorlogen heeft doorstaan. De machtige Maharadja familie van Jodhpur werd dan ook zeer gevreesd. U heeft hier een panoramisch uitzicht op de stad. Vervolgens gaat u naar Jaswant Thada, een imposant wit marmeren monument gebouwd in 1899 voor maharadja Jaswant.

Dag 7: Jodhpur
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar uw volgende bestemming. Einde tour.


Meherangarh Fort in Jodhpur

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel