Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Indias gouden driehoek > Dag tot dag
Vorige pagina

€518,-

per persoon vanaf

Tour: India's Gouden Driehoek

(T-IN-0703)

5-daagse privé tour India

Dag 1: Delhi
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt.

Nadat u zich heeft opgefrist begint uw stadstour langs de hoogtepunten van oud en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en u vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. U bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kunt u genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijdt u langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brand de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar uw hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 2: Delhi - Jaipur
Vandaag een lange rit voor de boeg naar Jaipur. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht u een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. U heeft 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond kunt u optioneel een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 3: Jaipur
U begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Bewonder bij aankomst het unieke uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoekt u de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat.

In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 4: Jaipur - Agra
De reis gaat verder richting Agra. Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveert u in Agra. Transfer naar uw hotel.

Dag 5: Agra - Delhi
Het mooiste moment van de dag om het wereldwonder Tai Mahal te aanschouwen is bij zonsopgang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heeft u een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. Dus vroeg uit de veren voor dit schouwspel. De witte "Taj" werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.

Let op: Iedere vrijdag is de Tai Mahal gesloten, dus let u hier op tijdens het plannen van uw reis!

In de middag vertrek naar Delhi, waar u een afscheidsdiner wacht in een lokaal restaurant. Hierna vertrek naar de luchthaven voor de reis naar uw volgende bestemming.


Voorkant Taj Mahal

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel